Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΔΗΚΕΜεγαλόπολης: Εμπλουτισμός της Δημοτικής Βιβλιοθήκης


Αγαπητοί μικροί και μεγάλοι φίλοι,
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου ,την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, κρίνεται αναγκαίο να τονιστεί η αξία του βιβλίου και της ανάγνωσης.

Το βιβλίο είναι ένα πολύτιμο απόκτημα, ένας αληθινός και πιστός φίλος μικρών και μεγάλων, αφού προσφέρει ψυχαγωγία, αισθητική απόλαυση ,στιγμές χαλάρωσης και εκτόνωσης. Ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά, η συμβολή του βιβλίου στην προσωπικότητα και τη ψυχοσύνθεσή τους είναι τεράστια.
Το βιβλίο ανοίγει ένα παράθυρο στη φαντασία και τη σκέψη του παιδιού. 
Οξύνει την κρίση, διευρύνει τους ορίζοντές του και πλουτίζει το λεξιλόγιό του .Του μεταλαμπαδεύει κανόνες, ήθη, έθιμα και αξίες της κοινωνίας. Μέσα από το βιβλίο το παιδί διαφεύγει από τον κόσμο της ωμής πραγματικότητας και ικανοποιείται συναισθηματικά, ζώντας έμμεσα τα βιώματα και τα κατορθώματα των ηρώων.

Εμπλουτίζει τον συναισθηματικό του κόσμο με συγκινήσεις που προκαλεί η περιπέτεια , η εξερεύνηση και το άγνωστο που ζει μέσω των ηρώων του βιβλίου.

Είναι λοιπόν σαφές ότι σε μια εποχή οικονομικής κρίσης , αλλά και κρίσης ηθικών αξιών και ιδανικών κρίνεται επιτακτική η στροφή όλων μας στο βιβλίο, καθώς αυτό έχει παραγκωνιστεί τα τελευταία χρόνια.
Αξίζει να κάνουμε όλοι μας, το βιβλίο σύντροφο ζωής. 
Ένα πρώτο βήμα προς την επίτευξη αυτού του στόχου είναι ο εμπλουτισμός της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Μεγαλόπολης με καινούρια παιδικά και λογοτεχνικά βιβλία για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες όλων των ηλικιών, όπου θα μπορούν όλοι να τα δανείζονται για να τα διαβάσουν.

Στην προσπάθειά μας αυτή, ιδιαίτερα σημαντική θα φανεί η στήριξή σας, με το να δωρίσετε στη βιβλιοθήκη όσα βιβλία δεν χρειάζεστε πλέον ,προκειμένου να δανειστούν και να διαβαστούν και από άλλους αναγνώστες.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας.  



                                                                                                                  Με εκτίμηση
                                                                                                                   Ο Πρόεδρος
                                                                                         Της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης 
                                                                                                         Δήμου Μεγαλόπολης        

      
                                                                                                      Αθανασόπουλος Σταύρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog