Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αρκαδίας και το ΚΕΣΥΠ Αρκαδίας, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας για την ενημέρωση των μαθητών και μια πρώτη επαφή τους με την έννοια και την αξία της επιχειρηματικότητας, διοργανώνει μαθητικό διαγωνισμό με θέμα την επιχειρηματικότητα και συγκεκριμένα τη δημιουργία μίας πρωτότυπης επιχείρησης ή την παρουσίαση και προώθηση μίας επιχείρησης ή ενός τοπικού προϊόντος ή υπηρεσίας.

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ως εκπρόσωπος των επιχειρήσεων του νομού μας, ενδιαφέρεται και μεριμνά για την ανάπτυξη και την προώθηση της επιχειρηματικότητας. Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, θεωρεί ως σημαντικό στοιχείο τη σύνδεση της επιχειρηματικότητας με την εκπαίδευση, δεδομένου ότι καμία δραστηριότητα δεν μπορεί να έχει επιτυχία και διάρκεια χωρίς το απαραίτητο εκπαιδευτικό υπόβαθρο. Γι’ αυτό και πρότεινε τη διενέργεια αυτού του «διαγωνισμού», η οποία έγινε άμεσα αποδεκτή από το Δ/ντη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Π. Χαριτωνίδη και στη συνέχεια προχώρησε η διοργάνωσή του σε συνεργασία με το ΚΕΣΥΠ και την υπεύθυνη κ. Ι. Βίγλα.

Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με την έννοια της επιχειρηματικότητας, να ενδιαφερθούν, να ρωτήσουν, να μάθουν. Στο σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, ο ανταγωνισμός στην αγορά εργασίας είναι τεράστιος και σύντομα οι νέοι θα πρέπει να αναζητήσουν νέους δρόμους απασχόλησης. Είναι λοιπόν πολύ θετικό να μάθουν να αυτενεργούν, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και να ωθούνται σε καινοτόμες ιδέες και δραστηριότητες. Είναι σημαντικό να υπάρχει μία πρώτη επαφή του μαθητή με την έννοια της επιχειρηματικότητας, τις δυσκολίες αλλά και τις ανταμοιβές του «επιχειρείν», τη σημασία των επιχειρήσεων στην οικονομία και την κοινωνία και, τέλος, να γνωρίζει ότι υπάρχει και αυτή η εναλλακτική για κάθε νέο με γνώση και διάθεση.

Με μεγάλη χαρά είδαμε να ανταποκρίνονται στην πρόσκλησή μας σχολεία και μαθητές από όλη την Αρκαδία, (την Τρίπολη, τη Μεγαλόπολη, το Άστρος, το Λεωνίδιο). Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, οπότε και οι ομάδες των μαθητών θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους σε μία κοινή ανοιχτή εκδήλωση και θα βραβευθούν οι καλύτερες.

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας σκοπεύει να συνεχίσει τέτοιου είδους δραστηριότητες, οι οποίες συνδέουν την επιχειρηματικότητα με την εκπαίδευση και την κοινωνία, καθώς θεωρεί ότι όλοι οι φορείς και όλες οι δυνάμεις πρέπει πλέον να δρουν με συλλογικότητα και αλληλοσυμπλήρωση, προκειμένου να επιτευχθούν θετικά πράγματα για όλους τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog