Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Το 2ο Κλασσικό Ράλλυ Ελλάδας στην Πελοπόννησο

Επίκεντρο σημαντικά σημεία πολιτιστικής κληρονομιάς

Ισθμός, Νεμέα, Καλιάνοι, Σκοτεινή, Λεβίδι, Μαίναλο, Βυτίνα, Δημητσάνα, Παλούμπα, Ράφτη, Κρέστενα, Τρυπητή, Ανδρίτσαινα, Νέδα, Μεγαλόπολη, Βλαχοκερασιά, Αγ. Πέτρος, Καστάνιτσα, Άστρος, Άργος είναι οι περιοχές που θα περάσει το 2ο Κλασσικό Ράλλυ Ελλάδας.
Η ΦΙΛΠΑ και ο ΣΙΣΑ σας προσκαλούν στο «2ο Κλασσικό Ράλλυ Ελλάδας», μία ιστορική συνδιοργάνωση που έχει σαν επίκεντρο σημαντικά σημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας. Στον αγώνα που θα διεξαχθεί σύμφωνα με τον Κώδικα Εκδηλώσεων της FIVA θα συμμετέχουν περίπου 90 ιστορικά αυτοκίνητα, τα οποία θα κληθούν να διατρέξουν ορεινές και παράκτιες διαδρομές θρυλικών ράλλυ του παρελθόντος.
Την Παρασκευή 27/5 θα λάβει χώρα η ο Διοικητικός-Τεχνικός Έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση από τους πρόποδες του ιερού βράχου της Ακροπόλεως. Το Σάββατο 28/5 στο Αλεξάνδρειο Συνεδρειακό Κέντρο στον Ισθμό τα πληρώματα από Αθήνα θα ενωθούν με αυτά που θα πάρουν εκκίνηση από Πελοπόννησο και στις 11:30 το πρωί θα δοθεί η εκκίνηση του 1ου αγωνιστικού σκέλους. Οι αγωνιζόμενοι θα κινηθούν προς Νεμέα, Καλίανους, Σκοτεινή, Λεβίδι, Μαίναλο και Βυτίνα,όπου θα γίνει και ανασυγκρότηση. Στη συνέχεια θα περάσουν από Δημητσάνα, Παλούμπα, Ράφτη και μετά από «μυθικές» απλές & ειδικές διαδρομές θρυλικών ράλλυ του παρελθόντος οι διαγωνιζόμενοι θα τερματίσουν την 1η μέρα στην μοναδική Ολυμπία. Την Κυριακή 29/5 στις 10:00 το πρωί θα εκκινήσουν για τις διαδρομές της 2ης ημέρας με κατεύθυνση Κρέστενα, Τρυπητή, Ανδρίτσαινα, Νέδα και Μεγαλόπολη. Μετά θα περάσουν από Βλαχοκερασιά, Αγ. Πέτρο, Καστάνιτσα, Άστρος και θα τερματίσουν πανηγυρικά στο Άργος με την εκτέλεση περίπου 16 ειδικών διαδρομών ακριβείας και την συμπλήρωση 500 περίπου αγωνιστικών χιλιομέτρων. Αν σε αυτά τα χιλιόμετρα προστεθούν και αυτά από και προς Αθήνα τότε το σύνολο της διαδρομής ανέρχεται στα 700 χλμ. Τη Δευτέρα 30/5 στις 20:30 θα λάβει χώρα η δεξίωση απονομής των επάθλων στο Κτήμα Λιάρου.
Δεκτά να συμμετάσχουν θα είναι διμελή πληρώματα με ιστορικά αυτοκίνητα κατηγοριών παλαιότητας Ε, F και G, για τα οποία έχει εκδοθεί Πιστοποιητικό Αναγνώρισης FIVA. Οι αγωνιζόμενοι θα έχουν δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο κατηγορίες με διαφορετικές μέσες ωριαίες ταχύτητες, οι οποίες όμως θα έχουν την ίδια γενική κατάταξη. Οι μέσες ωριαίες ταχύτητες θα είναι είτε έως 46 χλμ/ώρα (Πράσινοι), είτε έως 50 χλμ/ώρα (Κόκκινοι), ανεξαρτήτως της κατηγορίας παλαιότητας των αυτοκινήτων τους.
Το δικαίωμα συμμετοχής ανέρχεται στα 290€ για διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο ή 370€ για διαμονή σε 2 μονόκλινα δωμάτια και καλύπτει:
Ασφάλιση προς τρίτους κατά τη διάρκεια του αγώνα
Έπαθλα & αναμνηστικά του αγώνα
Συμμετοχή στη δεξίωση απονομής και στις εκδηλώσεις του αγώνα γενικότερα
Συμμετοχή στο έπαθλο «Πολυνίκης» της ΕΟ.ΦΙΛΠΑ
Συμμετοχή στο Πρωτάθλημα του ΣΙΣΑ
Μία διανυκτέρευση και δείπνο στο ξενοδοχείο «Αμαλία» της Αρχαίας Ολυμπίας
Την αναλογία των δαπανών σε όλα τα έξοδα της διοργάνωσης του αγώνα.


Αγανακτισμένοι στις πλατείες της Πελοποννήσου

Καλαμάτα και Ναύπλιο θα βγουν τελικά στους δρόμους;

Μέσα από το facebook συνεχίζεται η προσπάθεια για συγκεντρώσεις αγανακτισμένων πολιτών και στην Πελοπόννησο.
Ήδη πολλοί είναι αυτοί που έχουν δηλώσει συμμετοχή στις εκδηλώσεις της Καλαμάτας και του Ναυπλίου.
Το κάλεσμα για την Καλαμάτα είναι στην κεντρική πλατεία, ενώ για το Ναύπλιο στην πλατεία Τριών Ναυάρχων. Το απόγευμα θα φανεί τελικά αν θα υπάρχει συμμετοχή.
Όπως αναφέρουν στο facebook:

Ας αρχισουμε την ειρηνικη επανασταση στην πολη μας. Εξω απο κομματα,χωρις φασαριες,χωρις κουκουλες,χωρις βια, στα χναρια των Ισπανων αδελφων μας!
Παρακατω σας παραθετω το μανιφεστο των Ισπανων που εχουν καταιβει στους δρομους. Πανω κατω πιστευω πως αντιπροσωπευει και τα δικα μας θελω !
Στο άρθρο αυτό μεταφράζουμε και αναδημοσιεύουμε από την ισπανόφωνη ιστοσελίδα http://democraciarealya.es/ το μανιφέστο πολιτών ενάντια στο πολιτικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η διατύπωση του μανιφέστο είναι ενωτική, αφήνοντας στην άκρη ιδεολογίες, κομματικές ταμπέλες, θρησκείες, και απευθύνεται σε όλους τους πολίτες που ζουν στην Ισπανία. Ανάλογο μανιφέστο έχει δημοσιευθεί και από πολίτες της Πορτογαλίας.
toma la calle 15-05-2011
Είμαστε απλοί άνθρωποι. Είμαστε σαν εσάς: τους ανθρώπους, που ξυπνούν κάθε πρωί για να σπουδάσουν, να εργαστούν ή να βρουν δουλειά, άνθρωποι που έχουν οικογένεια και φίλους. Οι άνθρωποι, που δουλεύουν σκληρά κάθε ημέρα για να προσφέρουν ένα καλύτερο μέλλον για τους γύρω τους.
Μερικοί από μας θεωρούνται προοδευτικοί, άλλοι συντηρητικοί. Μερικοί από εμάς πιστεύουν στο Θεό, μερικοί όχι. Μερικοί από εμάς έχουν σαφώς καθορισμένες ιδεολογίες, άλλοι είναι απολιτίκ, αλλά είμαστε όλοι ανήσυχοι και εξοργισμένοι για τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προοπτικές που βλέπουμε γύρω μας: τη διαφθορά ανάμεσα σε πολιτικούς, επιχειρηματίες, τραπεζίτες, αφήνοντας μας αβοήθητους, χωρίς φωνή.
Αυτή η κατάσταση έχει γίνει κανονικά, μια καθημερινή ταλαιπωρία, χωρίς ελπίδα. Αλλά αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να την αλλάξουμε. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τα πράγματα, ήρθε η ώρα να οικοδομήσουμε μια καλύτερη κοινωνία μαζί. Ως εκ τούτου,υποστηρίζουμε ότι:
Οι προτεραιότητες για κάθε προηγμένη κοινωνία πρέπει να είναι η ισότητα, η πρόοδος, η αλληλεγγύη, η ελευθερία του πολιτισμού, η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη, η ευημερία και η ευτυχία των ανθρώπων.
Αυτά είναι αναφαίρετες αξίες που πρέπει να ισχύουν στην κοινωνία μας: το δικαίωμα στη στέγαση, την απασχόληση, τον πολιτισμό, την υγεία, την εκπαίδευση, την πολιτική συμμετοχή, την ελεύθερη προσωπική ανάπτυξη, καθώς και τα δικαιώματα των καταναλωτών για μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή.
Η τρέχουσα κατάσταση της κυβέρνησης και του οικονομικού μας συστήματος, δεν φροντίζουν αυτά τα δικαιώματα, και με πολλούς τρόπους αποτελούν εμπόδιο για την πρόοδο της ανθρωπότητας.
Η δημοκρατία ανήκει στο λαό το οποίο σημαίνει ότι η κυβέρνηση αποτελείται από κάθε έναν από εμάς. Ωστόσο, στην Ισπανία, τα περισσότερα μέλη της πολιτικής τάξης δεν μας λαμβάνουν καν υπόψη. Οι πολιτικοί θα πρέπει να μεταφέρουν τη φωνή μας στα θεσμικά όργανα, διευκολύνοντας την πολιτική συμμετοχή των πολιτών μέσω άμεσων καναλιών, κάτι που θα προσφέρει το μεγαλύτερο όφελος για την ευρύτερη κοινωνία. Ο ρόλος τους είναι να πλουτίσουν και να ευημερούν εις βάρος μας, που είμαστε απλοί θεατές της δικτατορίας των μεγάλων οικονομικών δυνάμεων που έχουν στην κατοχή τους στην εξουσία μέσω του δικομματισμού των PP & PSOE.
Η επιθυμία για η εξουσία και τη συσσώρευση της σε λίγους δημιουργεί ανισότητα, ένταση και αδικία, η οποία οδηγεί στη βία, την οποία εμείς απορρίπτουμε.Το πεπαλαιωμένο και αφύσικο οικονομικό μοντέλο ωθεί την μηχανή της κοινωνίας σε έναν συνεχόμενο κύκλο όπου οι λίγοι πλουτίζουν και οι πολλοί γίνονται φτωχότεροι. μέχρι την κατάρρευση.
Η θέληση και ο σκοπός του ισχύοντος συστήματος είναι η συσσώρευση του χρήματος, όχι όσον αφορά την απόδοση και την ευημερία της κοινωνίας. Σπαταλώντας πόρους, μολύνοντας τον πλανήτη, δημιουργώντας ανεργία και δυσαρεστημένους πολίτες.
Οι πολίτες είναι τα γρανάζια μιας μηχανής σχεδιασμένης για να εμπλουτίσει μια μειοψηφία η οποία δεν αφορά τις ανάγκες μας. Είμαστε ανώνυμοι, αλλά χωρίς εμάς τίποτε από αυτά δεν θα υπήρχε, γιατί εμείς κινούμε τον κόσμο.
Αν ως κοινωνία δεν μάθουμε να εμπιστευόμαστε το μέλλον μας, ζώντας σε μια ανεξέλεγκτη οικονομία η οποία δεν επιστρέφει ποτέ τον παραγόμενο πλούτο στους περισσότερους, δεν θα μπορέσουμε να εξαλείψουμε τις αδικία απ’ την οποία υποφέρουμε.
Χρειαζόμαστε μία ηθική επανάσταση. Αντί να τοποθετούμε τα χρήματα πάνω τους ανθρώπους, ας τα φέρουμε στην υπηρεσία των ανθρώπων. Είμαστε άνθρωποι, όχι προϊόντα. Δεν είμαι ένα προϊόν αυτού που αγοράζω ,του λόγου για τον οποίο το αγοράζω, ούτε αυτού από τον οποίο το αγοράζω
Για όλα τα παραπάνω, είμαι εξοργισμένος.
Νομίζω ότι μπορώ να τα αλλάξω.
Νομίζω ότι μπορώ να βοηθήσω.
Γνωρίζω ότι μαζί μπορούμε .Γνωρίζω ότι μπορώ να βοηθήσω.
Ξέρω ότι μαζί μπορούμε.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΘΙΚΗ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!


Γυρίζουν στην πατρίδα τους οι Κούροι

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε την επιστροφή των γλυπτών στην Κορινθία

Στον τόπο τους, στην Κορινθία, θα επιστρέψουν σύντομα οι Κούροι, μετά την θετική απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Είχαν κατασχεθεί πριν από έναν χρόνο στα χέρια δύο αγροτών αρχαιοκάπηλων και φυλάσσονται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.
Στο μεταξύ η Εφορεία Προϊστορικών - Κλασικών Αρχαιοτήτων Κορίνθου έκανε ανασκαφές και βρήκε και τις κνήμες των Κούρων και θραύσματα από την κόμμωσή τους, τα οποία φυλάσσονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κορίνθου.
Η έγκριση από το ΚΑΣ ήταν ουσιαστικά μία τυπική διαδικασία με την οποία ολοκληρώθηκε μια πολύμηνη προσπάθεια για την επιστροφή των γλυπτών στο Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου.
Τα αγάλματα εκτιμάται ότι έχουν εμπορική αξία 10,6 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μοναδικά έργα της αρχαίας ελληνικής γλυπτικής, που χρονολογούνται προς το τέλος του 6ου αιώνα π.Χ.
Ο ένας έχει ύψος 1,82 μέτρα και ο δεύτερος είναι λίγο μικρότερος, με ύψος 1,78 μέτρα και σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, ένα από τα στοιχεία της μοναδικότητάς τους είναι ότι πρόκειται για δύο πανομοιότυπα έργα με κοινά χαρακτηριστικά προσώπου.


Σκουπίδια Καλαμάτας θέλει... ο Μπόμπολας

Η εταιρεία "Ηλέκτωρ" συμφερόντων της οικογένειας Μπόμπολα, διεκδικεί μεταξύ άλλων την διαχείριση των απορριμμάτων στην Καλαμάτα.Δύο ακόμη εταιρείες, με τη μια να είναι η Ram, κατέθεσαν πρόταση για το έργο που έχει προϋπολογισμό 3 εκατομμύρια ευρώ. Αξίζει να οτνίσουμε ότι προσφορές έχει υποβάλλει η εταιρεία που ήδη έχει εγκαταστήσει το πιλοτικό σύστημα στην Μαραθόλακα αλλά και άλλες εταιρείες με ορατά αποτελέσματα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog