Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Η Ένωση Αστυνομικών Αρκαδίας καταγγέλλει ελλείψεις και ζητά στήριξη της πολιτείας και της κοινωνίας

Η Ένωση Αστυνομικών υπαλλήλων Αρκαδίας με υπόμνημά της στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στους βουλευτές Αρκαδίας, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, το δήμαρχο Τρίπολης, αλλά και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί στο έργο τους και ζητούν λύσεις.

Στο υπόμνημα αναφέρουν μεγάλες ελλείψεις προσωπικού σε ποσοστό 30%, αφού είναι κενές 122 θέσεις αστυνομικών και ζητούν ”άμεση ενίσχυση με τουλάχιστον 25 εξερχόμενους αστυνομικούς από τις σχολές της ΕΛΑΣ τον Οκτώβριο του 2011. Μη απόσπαση αστυνομικών από τον Νομό μας, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, προς νησιά και άλλους Νομούς της Χώρας” και αναδιάρθρωση υπηρεσιών για αποτελεσματικότερη αστυνόμευση.

Υπογραμμίζουν ότι ”το μεγαλύτερο ποσοστό των υπηρεσιακών οχημάτων χρίζουν αντικατάστασης, λόγω παλαιότητας και εντατικής χρήσης”. Επίσης σημειώνουν ότι ”τα αλεξίσφαιρα γιλέκα είναι παλαιού τύπου, μη εύχρηστα (βαριά και ογκώδη), οι φορητοί ασύρματοι είναι και αυτοί παλαιού τύπου, ασύμβατοι με τη σύγχρονη τεχνολογία, στη δε ομάδα ΔΙΑΣ η οποία είναι στελεχωμένη με δώδεκα άτομα, οι πέντε εξ΄ αυτών έως και σήμερα δεν έχουν ακόμα προμηθευτεί τον προβλεπόμενο εξοπλισμό”.

Διεκδικούν την ενίσχυση τουλάχιστον με οκτώ έγχρωμα περιπολικά, δύο συμβατικά, δύο μοτοσικλέτες και άμεση έγκριση των δαπανών ειδικότερα αυτών που αφορούν την επισκευή οχημάτων. Απλοποίηση της διαδικασίας ελέγχου έγκρισης και εκταμίευσης των δαπανών δίνοντας προτεραιότητα στις προμήθειες οι οποίες έχουν να κάνουν με την επιχειρησιακή επάρκεια και δράση, εξόφληση των υπομνημάτων για τις εκτός έδρας μετακινήσεις που έχει πραγματοποιήσει το προσωπικό και εκκρεμούν από το έτος 2009 και την προμήθεια τουλάχιστον πενήντα αλεξίσφαιρων γιλέκων και τριάντα ασυρμάτων νέας τεχνολογίας καθώς και τον άμεσο εξοπλισμό της ομάδας ΔΙΑΣ.

Στο υπόμνημα των αστυνομικών τα προβλήματα δεν έχουν τέλος, καταγγέλλουν ότι σε πολλά αστυνομικά τμήματα τα περιπολικά είναι επανδρωμένα μόνο με τον και ζητούν να σταματήσουν να χρησιμοποιούνται δυνάμεις σε μέτρα τάξης στην Αθήνα για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Διεκδικούν αναβάθμιση και επανακαθορισμό του συστήματος της εκπαίδευσης και την επαναφορά του στο προϋπάρχον καθεστώς των πέντε ημερών ετησίως, καθώς και την ίδρυση και λειτουργία σκοπευτηρίου στην Αρκαδίας.

Αναφέρονται στις περικοπές που έχουν υποστεί και ζητούν ”να σταματήσει η αφαίμαξη στους μισθούς των αστυνομικών, να υπάρξει μισθολόγιο δίκαιο με τη σταδιακή ενσωμάτωση όλων των επιδομάτων. Θεσμοθέτηση πραγματικής αμοιβής για την πέρα του 5νθημέρου εργασία και εφαρμογή της Εργατικής Νομοθεσίας για Κυριακές, εξαιρέσιμες αργίες, υπερωρίες, νυκτερινά καθώς και την θεσμοθέτηση του επαγγέλματος του αστυνομικού ως επικινδύνου και ανθυγιεινού”.

Κλείνοντας τονίζουν ότι ”ζητάμε το αυτονόητο που είναι η διαφύλαξη και προάσπιση της αξιοπρέπειάς μας, να σταματήσει η συνεχιζόμενη απαξίωση της Ελληνικής Αστυνομίας και να μην αντιμετωπιζόμαστε από την Πολιτεία ως πολίτες Β΄ κατηγορίας και αναλώσιμοι. Η ΕΛΑΣ οφείλει να εγγυάται και να περιφρουρεί καθημερινά την κοινωνική γαλήνη και ασφάλεια των πολιτών και η πολιτεία πρέπει να δώσει τα εφόδια για να επιτευχθεί ο σκοπός και όχι να μας ωθεί να προσφεύγουμε σε εράνους και σε αναζήτηση “χορηγών” για βασικές υπηρεσιακές ανάγκες”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog