Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Νίκος Χουντής: μείωση στις ¨εγγυημένες" τιμές των παραγωγών ΑΠΕ

 Η Τρόικα ζητά τη μείωση των «εγγυημένων» τιμών για τους παραγωγούς ενέργειας (Α.Π.Ε.)
 Αποκαλυπτική ερώτηση Ν. Χουντή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ενώ δεκάδες χιλιάδες αγρότες και άλλοι ιδιώτες έχουν επενδύσει τα χρήματά τους και έχουν χρεωθεί σε τράπεζες μετά από προτροπή των κυβερνήσεων και μεγάλη διαφημιστική καμπάνια, σε παραγωγή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.) βασιζόμενοι κυρίως στις «εγγυημένες» τιμές που πρόσφερε η Δ.Ε.Η., η Τρόικα φαίνεται ότι ζητά ήδη την μείωση των «εγγυημένων τιμών» ακόμα και στα υφιστάμενα συμβόλαια.

Αυτό αποκαλύπτει με ερώτησή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής.

Στην ερώτησή του ο Ν. Χουντής, τονίζει ότι υπάρχουν ήδη δημοσιεύματα ότι « οι Βρυξέλλες συζητούν κατά πόσον αντέχει η ελληνική οικονομία σε συνθήκες ύφεσης και μνημονίου να προσφέρει τις υψηλές εγγυημένες τιμές που προσφέρει για Α.Π.Ε».; και καλεί την Κομισιόν να απαντήσει, αν υπάρχουν συζητήσεις για επαναδιαπραγμάτευση των παλαιών συμβολαίων και μείωση των εγγυημένων τιμών Α.Π.Ε. και στην Ελλάδα, και καταγγέλλει την Κομισιόν, ότι οι μεθοδεύσεις αυτές πλήττουν καίρια την προστασία του περιβάλλοντος και τους διακηρυγμένους ευρωπαϊκούς στόχους για μείωση της εξάρτησης από υδρογονάνθρακες, για μείωση των αερίων θερμοκηπίου και για εξοικονόμηση ενέργειας έως το 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog