Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Τάσος Παπαζαχαρίας: ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΣΥΡΜΟ ΤΟΥ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ;

Τώρα που πέρασαν οι μέρες, με τη γαργαλιστική πλευρά της υπόθεσης Στρος Καν και έχουμε την σχετική εκτόνωση της υπόθεσης από τα εξειδικευμένα σε τέτοιες υποθέσεις, Ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης,(πρωινά, μεσημεριανά και απογευματινά ξεκατινιάσματα), καλό θα ήταν να δούμε και την άλλη, την σοβαρή πλευρά της υπόθεσης αυτής.
Είναι γεγονός ότι τέτοια περιστατικά, που έχουν να κάνουν με την ιδιωτική ζωή, ανδρών και γυναικών που κατέχουν υψηλά αλλά και ακόμη υψηλότερα αξιώματα, από αυτό του Στρος Καν, η ιστορία έχει να επιδείξει πάμπολλα, με τη μόνη διαφορά ότι όλα τα άλλα σταματάνε στη γαργαλιστική πλευρά του κάθε περιστατικού, ενώ για τούτο το συγκεκριμένο, προχωρήσανε ακόμη περισσότερο, φτάνοντας δηλαδή στο τέρμα: σύλληψη-διαπόμπευση-διασυρμός-φυλάκιση-παραίτηση-τέλειος εξευτελισμός του ατόμου!!!
Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για κάτι διαφορετικό, κάτι πιο σοβαρό, πρόκειται για ένα λάθος ή μια ενέργεια του Στρος Καν που όχι μόνο στεναχώρησε, αλλά εκνεύρισε όλο το οικονομικό επιτελείο που υπάρχει πίσω, από τον κάθε φορά πρόεδρο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου( ΔΝΤ) και το οποίο επιτελείο στην ουσία κουνάει τα νήματα, δηλαδή αποφασίζει ποιός θα είναι στο τιμόνι του ΔΝΤ, τι θα κάνει ο άνθρωπος αυτός, τι θα λέει και πως θα εφαρμόζει τις κάθε φορά αποφάσεις τους, με τον καλύτερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο.
Επί του συγκεκριμένου ο Στρος Καν είναι γνωστός για τις αδυναμίες του, είναι γνωστός για τα ερωτικά παιχνίδια του, για τις κατακτήσεις του στο ωραίο φύλλο, και μάλιστα όλα αυτά όχι μόνο λειτουργούσαν επιβαρυντικά εναντίον του τόσο καιρό, απεναντίας τον καταξίωσαν και ως ισχυρό άντρα του συγκεκριμένου οργανισμού(ΔΝΤ) και έστρωναν με ροδοπέταλα το δρόμο του που οδηγούσε στην Προεδρεία της Γαλλικής Δημοκρατίας, όπως όλα έδειχναν μέχρι εκείνη την ημέρα.
Άρα ο Στρος Καν δεν πλήρωσε μόνο και μόνο για ένα περιστατικό που άλλωστε ήταν μέσα στο καθημερινό του μενού. Πλήρωσε για κάτι που έκανε και δεν συγχωρέθηκε από το οικονομικό επιτελείο του πλανήτη μας και ιδιαίτερα από το Αμερικάνικο και πιο συγκεκριμένα από το Εβραίικο οικονομικό λόμπυ της Αμερικής.

Αν τώρα ανατρέξουμε στο πρόσφατο παρελθόν του Στρος Καν θα διαπιστώσουμε ότι όλα κυλούσαν ομαλά.
• Σε ότι έχει να κάνει με το δολάριο, όλα πήγαιναν και πηγαίνουν ρολόι, δηλαδή ακριβό ευρώ, φτηνό δολάριο. Οι εξαγωγές της Αμερικής δίνουν και παίρνουν, άρα τίποτα το μεμπτό για τον Στρος Καν!!!
• Σε ότι έχει να κάνει με την Οικονομία της Αμερικής τίποτα το παράξενο. Κόβουν δολάρια με το σακί ασταμάτητα, πληρώνουν όπου έχουν να πληρώσουν, ελλείμματα και χρέη στο Θεό, κανένας δεν μιλάει, ούτε οι Τράπεζες, ούτε οι οίκοι αξιολόγησης, ούτε οι G20, ούτε οι G8, ούτε, ούτε ούτε!!!
• Σε ότι έχει να κάνει με τα ομόλογα του Αμερικάνικου Δημοσίου, τα αγοράζουν αδιαμαρτύρητα οι κεντρικές Τράπεζες όλων των χωρών: Κίνα-Ινδία-Βραζιλία κλπ, με χαμηλό επιτόκιο παρά το γεγονός ότι είναι φούσκα!!!

Τι στραβό έκανε λοιπόν ο Στρος Καν και στράβωσε στη κυριολεξία η επιτυχημένη μέχρι πρότινος παρουσία του στο τιμόνι του ΔΝΤ;
Υστέρα από μεγάλο προβληματισμό και λεπτομερές ψάξιμο αβίαστα καταλήγει κανείς στο ότι ο Στρος Καν με τις πρόσφατες δηλώσεις του, ξεσκέπασε το παιχνίδι που παίζεται τελευταία σε βάρος του Ελληνικού Λαού και σε βάρος της Δημόσιας περιουσίας μας!!
Με τις αποκαλύψεις που έκανε σε βάρος του Γιώργου Παπανδρέου φανέρωσε Δημοσίως τις προθέσεις του «κυβερνήτη» μας, πολύ πριν μάθουμε το βάθος της Οικονομικής κρίσης, από το οποίο βάθος, κρίθηκε αναγκαία η προσφυγή στο ΔΝΤ με όλα τα επακόλουθα, γιατί όπως ισχυριζότανε, δεν υπήρχε άλλη λύση.
Ο Στρος Καν λοιπόν αποκάλυψε, πως το παιχνίδι σε βάρος μας στηνότανε από πολύ νωρίς, από τότε που τα επιτόκια(spreads) ήταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα 150 μονάδες βάσης και από τότε που η χώρα μας όταν ζητούσε από τις αγορές 5 δις € της προσφέρανε ανεμπόδιστα και με μεγάλη ευκολία 25 δις € με πολύ μα πάρα πολύ χαμηλό επιτόκιο. Τότε η Ελλάδα δεν τα πήρε αυτά τα 25 δις, επίτηδες για να λένε στη συνέχεια ότι δεν έχουμε χρήματα, τα ταμεία είναι άδεια, βουλιάζουμε σαν τον Τιτανικό με αποτέλεσμα «να ανησυχήσουν» οι δανειστές μας και τα επιτόκια δανεισμού να εκτοξευτούν στον ουρανό, στις 1000 μονάδες βάσης και έτσι να έρθει το ΔΝΤ και η Τρόικα ως λύση ανάγκης, με όλα τα μνημόνια, τα τότε και τα φρέσκα, και έχει ο Θεός τι άλλο έχουν σκοπό να μας κάνουν (Για το στημένο αυτό παιχνίδι σε βάρος μας, έχω γράψει πριν από καιρό και βρίσκεται αναρτημένο στο δικό μου blog από 3-4-2011).
Αυτές οι αποκαλύψεις του Στρος Καν, χαλάσανε εν μέρει το παιχνίδι του Διεθνούς κεφαλαίου. Δημιουργήσανε κάποια αναταραχή και προβληματισμό μέσα στη χώρα μας και πολλοί είναι εκείνοι που άρχισαν να μιλάνε για καλοστημένο παιχνίδι.
Μετά και το χειρότερο, αποκαλύψανε τον ρόλο που παίζει η Κυβέρνηση μας, εξυπηρετώντας τα σχέδια του τοκογλυφικού κεφαλαίου σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Λαού και τις ορέξεις των οικονομικά ισχυρών, να αρπάξουν για ένα κομμάτι ψωμί όλη την υγιή και παραγωγική Δημόσια περιουσία μας.
Αποκαλύψανε τον ρόλο που παίζει ο Πρωθυπουργός μας, τόσο στη χώρα μας, όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Ένα ρόλο περίεργο που δύσκολα μπορούσε να τον αντιληφθεί κανείς αν δε βοηθούσε προς τούτο, με τις αποκαλύψεις του, ο Στρος Καν.
Τέτοιους ανθρώπους, με τέτοιους ρόλους, τους θέλουν, τους χρειάζονται, τους καλύπτουν και τους προστατεύουν, τόσο οι Αμερικάνοι όσο και το Εβραίικο οικονομικό λόμπυ, του οποίου ο Πρωθυπουργός μας πρόσφατα, του έκανε το χατίρι, υπογράφοντας με το Ισραήλ συμφωνία φιλίας και συνεργασίας κατά παρέκληση της παράδοσης που μας ήθελε φίλους με το Παλαιστινιακό λαό και υπέρ του αιτήματός τους, για την ίδρυση μιας δικής τους πατρίδας.

Γι΄αυτό το στραβοπάτημα λοιπόν ο Στρος Καν έπρεπε να τιμωρηθεί και τιμωρήθηκε σκληρά. Οι δηλώσεις του ήταν αρκετές, ώστε οι Αμερικάνοι και οι Εβραίοι οικονομικοί παράγοντες να μην συγχωρούν τέτοια λάθη. Έτσι τον διασύρανε και τον εξευτελίσανε με τον χειρότερο τρόπο, προς γνώση και συμμόρφωση όλων των παρόντων και μελλοντικών «ισχυρών» ανδρών ώστε να είναι προσεχτικοί και να μην λένε με τις δηλώσεις τους, περισσότερα από όσα πρέπει.
Γι΄αυτό και προσπαθήσανε να κρύψουν το κομμάτι εκείνο των δηλώσεων του Στρος Καν, που αφορούσε τις συνεννοήσεις του με τον Πρωθυπουργό μας και το οποίο κομμάτι φανέρωσε ο Λάκης Λαζόπουλος στο Αλτσαντίρι, δημιουργώντας μάλιστα και πολλές αντιδράσεις, τόσο μέσα στους κόλπους της Κυβέρνησης (βλέπε δηλώσεις Πεταλωτή), όσο και μέσα στους δημοσιογραφικούς κύκλους.

Συμπέρασμα : « Κυβερνήτες» σαν το δικό μας, από ότι φαίνεται, όταν τους ακουμπάς καίγεσαι!!! Γι΄αυτό κάηκε και ο Στρος Καν.

Τρίπολη 26-3-2011

Τάσος Παπαζαχαρίας
Μέλος του Συντονιστικού Οργάνου
Της Δημοτικής Κίνησης Δήμου Τρίπολης
ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ
Tasospapazax.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog