Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Η Καλαμάτα χορεύει και αυτό το καλοκαίρι

Το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού ξεκινά στις 14 Ιουλίου με ιδιαίτερη έμφαση εφέτος στην εκπαίδευση

Η Λάουρα Αρις Αλβαρεζ, χορεύτρια της ομάδας Ultima Vez/ Wim Vandekeybus θα δώσει ένα σεμινάριο με τίτλο «Πηγές ενέργειας»

Από τις 14 ως τις 21 Ιουλίου 2011 θα διεξαχθεί το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας το οποίο κάθε καλοκαίρι αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους φίλους της τέχνης της κίνησης και όχι μόνο. Το πρόγραμμα της διοργάνωσης θα ανακοινωθεί, κατά πάσα πιθανότητα, το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου. Ωστόσο, για μια ακόμη χρονιά, ιδιαίτερο βάρος δίνεται στα σεμινάρια - εργαστήρια για επαγγελματίες του χορού, προχωρημένους σπουδαστές αλλά και χορογράφους και ηθοποιούς, ενώ ενδιαφέρουσα πρόταση αποτελεί ένα εργαστήριο συλλογικής χορογραφικής δημιουργίας που καταλήγει σε μία παράσταση.

Ετσι, πέρα από τη Λάουρα Αρις Αλβαρεζ, χορεύτρια της ομάδας Ultima Vez/ Wim Vandekeybus που θα δώσει ένα σεμινάριο με τίτλο «Πηγές ενέργειας» (13/7-21/7) και την ακαδημαϊκό και θεωρητικό του χορού Μάαϊκε Μπλέκερ η οποία θα διευθύνει ένα τριήμερο εργαστήριο με θέμα «Ο χορός ως τρόπος σκέψης» (15/7-17/7), πέντε ελληνικές ομάδες σύγχρονου χορού στήνουν ένα πρωτότυπο εργαστήρι χορογραφίας με τίτλο «7 πρόβες+1 παράσταση με τις Ομάδες Σύγχρονου Χορού Amorphy, Lemurius, Νταλίκα, Πρόσχημα, Φοra etc» (13/7-21/7). Με σκοπό μία συλλογική παράσταση, η κάθε ομάδα μαζί με όσους ενδιαφερθούν και επιλεγούν να συμμετάσχουν σε αυτήν, θα έχουν στη διάθεσή τους επτά πρόβες για να παρουσιάσουν την παράστασή τους στο Κλειστό Στάδιο Καλαμάτας, στις 21 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.

Περισσότερες πληροφορίες για τα σεμινάρια- εργαστήρια στο Διεθνές Κέντρο Χορού Καλαμάτας (Παν.Καίσαρη 6, Καλαμάτα, τηλ: 27210 83086 και 90886,mail@kalamatadancefestival.gr, www.kalamatadancefestival.gr)


Καλές συμμετοχές στα Παπαφλέσσεια

Πολύ καλές συμμετοχές Ελλήνων αθλητών και αθλητριών θα έχουμε στα «Παπαφλέσσεια 2011» που θα γίνουν το Σάββατο 4 Ιουνίου στην Καλαμάτα. Παράλληλα με αυτό, τέσσερα αγωνίσματα ανδρών και επτά γυναικών έχουν οριστεί από την ΕΠΥΑ για την επιλογή των αθλητών/τριών που θα στελεχώσουν την Εθνική ομάδα στο πρωτάθλημα εθνικών ομάδων στη Σμύρνη (18-19/6).

Μιλάμε για τα 400 μέτρα, 800 μέτρα, 110 μέτρα με εμπόδια και ακοντισμό στους άνδρες και 100 μέτρα, 800 μέτρα, 400 μέτρα με εμπόδια, ύψος, μήκος και ακοντισμό στις γυναίκες.

Στο κλασικό μίτινγκ της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, αναμένεται να συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, οι Δημήτρης Γράβαλος, Πέτρος Κυριακίδης, Παντελής Μελαχροινούδης, Σωτήρης Ιακωβάκης, Μιχάλης Δαρδανελιώτης στα 400 μέτρα, οι Κώστας Νακόπουλος, Ανδρέας Δημητράκης, Κώστας Δούκας στα 800 μέτρα, Κώστας Δουβαλίδης, Αλέξανδρος Θεοφανώφ, Θεόπιστος Μαυρίδης, Νίκος Σαϊσανάς και Θανάσης Χρυσαειδής στα 110 μέτρα με εμπόδια.

Στο μήκος, θα αγωνιστεί ο Λούης Τσάτουμας, σε γνώριμο για αυτόν μέρος, αφού φέτος επέστρεψε στον Μεσσηνιακό και στο σκάμμα του ίδιου σταδίου είχε σημειώσει το 2007 το πανελλήνιο ρεκόρ 8.66. Μαζί του θα αγωνιστούν οι Δημήτρης Διαμαντάρας, Γιώργος Τσάκωνας, Σάββας Διακονικόλας και Νίκος Καψής.

Οι κορυφαίοι Έλληνες πρωταθλητές θα συμμετάσχουν και στο τριπλούν, όπου θα έχουμε τους Δημήτρη Τσιάμη, Νίκο Φράγγο και Νίκο Λαγό, ενώ στον ακοντισμό θα έχουμε τους Σπύρο Λεμπέση, Γερβάσιο Φιλιππίδη και Γιώργο Ήλτσιο. Στο επί κοντώ, θα μετάσχουν οι Δημήτρης Πατσουκάκης και Παναγιώτης Λάσκαρης.

Στις γυναίκες, θα έχουμε τη Γωγώ Κοκλώνη στα 100 μέτρα, μαζί με τις Μαρία Καρασταμάτη, Μαρία Γάτου και Μαρία Μπελιμπασάκη, στα 400 μέτρα θα κάνει τον πρώτο της αγώνα η Φανή Χαλκιά, μετά από διετή απουσία από τους αγώνες, λόγω της τιμωρίας της, μαζί με τις Κατερίνα Σύρου, Μαρία Κλάδου και Αγνή Δερβένη. Στα 800 μέτρα, δεσπόζουν οι συμμετοχές της Έλενας Φιλάνδρα και της Ελένης Θεοδωρακοπούλου, στα 400 μέτρα με εμπόδια αυτές των Χριστίνας Χαντζή, Αναστασίας Παπουτσάκη, Ελένης Λευκοπούλου και Φρόσως Θεοδώρου. Στο μήκος, θα συμμετάσχει η Ευαγγελία Γαλένη, στο ύψος οι Τόνια Στεργίου και Πέρσα Χατζηνάκου και στον ακοντισμό οι Βοϊσάββα Λίκα, Αγγελική Τσιολακούδη και Ιόλη Πανίδη.


Το πρόγραμμα:

17.30 Τερματισμός «Παπαφλέσσειου Δρόμου»
17.30 Επί κοντώ Α
17.50 Τελετή Έναρξης
17.50 Μήκος Γ
18.00 110μ εμπόδια Α
18.00 Ακόντιο Γ
18.20 100μ Νέων Α (κάτω των 23 ετών)
18.45 400μ εμπόδια Γ
19.00 600μ Παγκορασίδων
19.00 Μήκος Α
19.00 Ύψος Γ
19.10 800μ Γ
19.25 800μ Α
19.25 Ακοντισμός Α
19.35 400μ Α
19.50 400μ Γ
21.10 600μ Παμπαίδων


Λύση στη Πύλο για την πρόσβαση των ΑΜΕΑ στην θάλασσα !

Ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, κ. Δημήτριος Π. Καφαντάρης, μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Καρβέλα, συναντήθηκε την Τετάρτη 25 Μαΐου 2011 με τον κ. Σαρρή Δημήτριο, εκπρόσωπο του Πανεπιστημίου Πατρών, με θέμα συζήτησης την εγκατάσταση ειδικών υποδομών για την πρόσβαση ΑΜΕΑ στη θάλασσα.
Η λύση που προτείνεται τεχνικά φαίνεται και στο παρακάτω σχέδιο:
Ο Δήμαρχος εκτίμησε ότι η συγκεκριμένη δράση θα συμβάλλει στη διασφάλιση της πρόσβασης στη θάλασσα, τόσο των δημοτών όσο και των επισκεπτών του Δήμου μας που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει σε κάθε δυνατή ενέργεια, σε συνεργασία με τον εκπρόσωπο του Πανεπιστημίου όσο και με εκπροσώπους Συλλόγων ΑΜΕΑ, ώστε να ολοκληρωθεί το 2011, η εγκατάσταση ειδικής ράμπας μεταφοράς ατόμων με κινητικά προβλήματα κάτω άκρων, πιλοτικά, σε παραλίες της περιοχής μας.


Τέσσερις γαλάζιες σημαίες στο νομό Μεσσηνίας

Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
BlogThis!
Μοιραστείτε το στο Twitter
Μοιραστείτε το στο Facebook
Μοιραστείτε το στο Google BuzzΜε 34 λιγότερες Γαλάζιες Σημαίες υποδέχεται το καλοκαίρι η Ελλάδα. Το 2011 σε 387 ακτές και σε 9 μαρίνες θα κυματίζει η Γαλάζια Σημαία, ενώ σε 34 ακτές θα υποσταλεί.
Πέρυσι η Ελλάδα είχε 421 βραβευμένες ακτές και 9 μαρίνες. Παρόλα αυτά διατηρεί τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε 41 χώρες, με πρώτη και πάλι την Ισπανία.
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), που είναι υπεύθυνοι του προγράμματος στη χώρα μας, η Ελληνική Επιτροπή εξαίρεσε 11 ακτές διότι δεν είχαν εξαιρετική ποιότητα νερών και άλλες 11 γιατί υστερούσαν σε οργάνωση και αριθμό δειγματοληψιών υδάτων. Άλλες 12 ακτές απορρίφθηκαν από τη Διεθνή Επιτροπή των Γαλάζιων Σημαιών διότι ο αριθμός των δειγματοληψιών δεν ήταν επαρκής. Σε όλο τον κόσμο βραβεύτηκαν 3.012 ακτές και 638 μαρίνες.....
Οι νομοί με τις περισσότερες Γαλάζιες Σημαίες για φέτος είναι του Λασιθίου και των Δωδεκανήσων με 40 και 37 βραβευμένες ακτές αντίστοιχα. Η Χαλκιδική «έχασε» φέτος 10 σημαίες και από 40 βραβευμένες ακτές που είχε πέρυσι, φέτος η σημαία θα κυματίζει σε μόλις 30

ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Δήμος Καλαμάτας -Μικρή Μαντίνεια -Ανατολ. Καλαμάτα 1 / Ανάσταση
Δήμος Μεσσήνης- Μπούκα
Δήμος Τριφυλίας- Αϊ Λαγούδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog