Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Ανδρέας Λυκουρέντζος: ερώτηση για σχολείο Δολιανών + συνεδρίαση ΝΟ.ΔΕ και ΔΗΜ.Τ.Ο.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Αρκαδίας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, κατέθεσε την Τρίτη 28 Ιουνίου 2011, ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τη συγχώνευση του Δημοτικού Σχολείου Δολιανών Αρκαδίας.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Την Αξιότιμο Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και
Θρησκευμάτων, κ. Άννα Διαμαντοπούλου

Οι γονείς των μαθητριών και μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Δολιανών Αρκαδίας επανέρχονται με υπόμνημά τους προς την Υπουργό Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου, το οποίο και επισυνάπτεται και με το οποίο τεκμηριώνουν τους λόγους για τους οποίους πρέπει να συνεχιστεί η λειτουργία του σχολείου και να μη συγχωνευτεί με σχολείο άλλου δημοτικού διαμερίσματος.
Συγκεκριμένα ο αριθμός των μαθητών θα αυξάνεται συνεχώς από το σχολικό έτος 2011-2012, από 42 μαθητές σε 45 το σχολικό έτος 2012-2013 και εν συνεχεία σε 51 το σχολικό έτος 2013-2014, εξέλιξη η οποία επιβεβαιώνει τη βιωσιμότητα του σχολείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές του σχολικού έτους 2010-11 αν τελικά αναγκαστούν να φοιτήσουν στο Άστρος θα διδαχθούν για 2η χρονιά την ίδια ύλη μαθημάτων. Ενώ ΔΕΝ θα διδαχθούν ποτέ την ύλη Γ΄ και Ε΄ τάξης εξαιτίας των κύκλων συνδιδασκαλίας.
Επειδή από τα αναφερόμενα στοιχεία προκύπτει ότι όντως μπορεί να συνεχιστεί η αυτόνομη και αυτοδύναμη λειτουργία του δημοτικού σχολείου Δολιανών στην έδρα του, προς όφελος της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας και της ομαλής συμμετοχής των μαθητριών και των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία,

Ερωτάται

Η Αξιότιμος κ. Υπουργός

Είναι στις προθέσεις σας να αναθεωρήσετε την απόφασή σας και να εγκρίνετε τη συνέχιση της λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Δολιανών στην έδρα του;
Ο ερωτών Βουλευτής
Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος

-----------------------------------------------------------------------

Το Σάββατο, 2 Ιουλίου 2011, θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη, υπό την Προεδρία του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, κοινή συνεδρίαση των Προέδρων ΝΟ.Δ.Ε. και ΔΗΜ.Τ.Ο. της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και θα ξεκινήσει στις 10.30 π.μ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog