Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Απάντηση Παν. Μπούρα στον Σπ. Τσιριγώτη για Ίδρυμα Μελά

Ίδρυμα Μελά

Μέρα μεσημέρι έγινε η θεμελίωση του Νηπιαγωγείου Μελά στον οικισμό Μαραθούσας. Έγινε σε μια σεμνή τελετή αφού ο κύριος Βίκτωρ Μελάς αδυνατούσε να παρευρεθεί και η εκπαιδευτική κοινότητα τελεί εν αδεία αυτόν τον καιρό.
Φαίνεται όμως ότι κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή με σχεδιασμό και αποτελεσματικότητα αλλά και διαφάνεια, πασχίζει για την ουσία και όχι για επικοινωνιακές υπερβολές και παράτες.
Συμφωνούμε όμως ότι και για την καθυστέρηση υλοποίησης της σπουδαίας αυτής χορηγίας του Ιδρύματος Μελά πρέπει να ακουστούν οι αλήθειες :

Αλήθεια 1η: Όντως από το 2004 το Ίδρυμα Μελά μέσω της ευγενικής πρότασης της κυρίας Ρόμπου απευθύνθηκε στην τότε Δημοτική Αρχή.

Αλήθεια 2η: Γιατί όμως δεν προχώρησε το έργο (2004-2005-2006);
Το έργο τελμάτωσε γιατί η τότε Δημοτική Αρχή χρησιμοποίησε μια προσφιλή της τακτικής δηλαδή την παράνομη οικειοποίηση (δημοτικοποίηση) ενός οικοπέδου που ανήκε στην Πρόνοια (Υπ. Υγείας). Μάλιστα εντελώς αυθαίρετα προχώρησε στην σύνταξη συμβολαίων ιδιοκτησίας του Δήμου χρησιμοποιώντας την μέθοδο της χρησικτησίας και τις υπηρεσίες δυο αντιδημάρχων που με ένορκες βεβαιώσεις έλεγαν ότι ο Δήμος κατείχε το οικόπεδο αυτό!!!
Ευτυχώς που εγκαίρως διαπιστώθηκε η λαθροχειρία και γλυτώσαμε από τα χειρότερα…
Όλα αυτά τα μάθαμε από τον απογοητευμένο κύριο Μελά, κατά συνέπεια κάποιοι άλλοι καθυστέρησαν και δυσφήμησαν το έργο και όχι εμείς.

Αλήθεια 3η: Μετά από προσπάθεια αποκτήσαμε ξανά την εμπιστοσύνη του κύριου Βίκτωρα Μελά και του συμβουλίου του Ιδρύματος και ακολουθώντας την όπως γραφειοκρατική ΝΟΜΙΜΟ ΟΔΟ αποκτήσαμε το οικόπεδο και με αυτό προχωρήσαμε στην μελέτη και τις άλλες αδειοδοτήσεις.

Φαίνεται ότι ο κύριος Τσιριγώτης αναπολεί τους δικούς του ταχείς ρυθμούς όταν με πολλές φανφάρες θεμελίωσε και κατασκεύασε σε ξένα οικόπεδα τον βρεφονηπιακό σταθμό, την τηλεθέρμανση, το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής κ.α.
Άραγε γιατί στο Δελτίο Τύπου ξέχασε να αναφερθεί στην επίσης πρόσφατη θεμελίωση του πνευματικού κέντρου Πλάκας που επί 8 χρόνια έφτιαχνε χωρίς αδειοδοτήσεις; Μήπως μπορεί να μας πει τι έγιναν τα οικοδομικά υλικά που είχε πάει στην Πλάκα και είχε πληρώσει ο Δήμος Μεγαλόπολης;

Κάλιο αργά λοιπόν, παρά στραβά….!!

5 σχόλια:

  1. Δηλαδή η Τηλεθέρμανση δεν ανήκει στον Δήμ?, το οικόπεδο αρα και κτήριο ανήκει στην ΔΕΗ? ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ.
    ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΒΟ ΘΕΛΕΙ 7-8 ΧΡΟΝΙΑ ! ! !
    ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ! ! !
    ΑΣ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΜΕ ! ! !
    ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΝΑ ΔΩ ΠΟΣΑ ΕΡΓΑ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
    ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΕΜΜΕΣΑ ΟΤΙ ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΕ 7-8 ΧΡΟΝΙΑ ? ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν θέλει 7 - 8 χρονια για να γίνει ένα έργο σωστα και νόμιμα καλώς να θέλει. Γιατί αμά ζητάνε απο εσένα οι αρχές να είσαι νόμιμος, πρέπει αυτό να το διδασκουν πρώτα οι ίδιες.

    Οφείλουν να καταλάβουν ορισμένοι, πως οι επιλογές του: (Δεν έχω χρήματα , θα πάρω δάνειο να κάνω ένα έργο, και θα πληρώνουν οι υπόλοιποι Ελληνες μετά, μας έφεραν εδώ που είμαστε). Πρέπει να απαιτούμε εμείς, πάνω από όλα, να ακουλουθουν τους νόμους οι εκάστοτε εξουσίες. Αλλιως αποδυκνειεται ότι ο Πάγκαλός είχε δίκιο. Λίγο παραφρασμένο αλλα πάντα επίκαιρο Μαζί τα χτίζαμε. (Σε ξένα οικόπεδα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. girise o gaidaros na pei ton petino kefala.....
    ta idia iste oloi...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΡΕ ΣΕΙΣ ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ. ΑΜΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΣΒΡΟΙ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΛΟΥΣ, ΜΠΟΥΡΙΚΟΎΣ ΚΑΙ ΤΣΙΡΙΓΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΟΙ ΦΟΥΣΕΚΟΜΙΧΟΠΟΥΛΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΕΚΛΑ. ΕΞΟΥΣΙΟΛΑΓΝΟΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ. ΧΕΣΤΗΚΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΠΑΛΙΟΚΟΠΡΙΤΕΣ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΘΟΣΑΣΤΕ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ ΠΑΛΙΟΓΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ. ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΟΥΤΕ ΔΥΟ ΓΑΙΔΑΡΩΝ ΑΧΥΡΟ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΤΕ ΝΥΝ ΚΑΙ ΤΕΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog