Με τις ψήφους της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, εγκρίθηκε η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Βαγγέλη Γιαννακούρα για τον λιγνιτικό πόρο.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην δευτερολογία του ξεκαθάρισε ότι ο πόρος αυτός δεν έχει θεσπιστεί για περιβαλλοντικές αποκαταστάσεις, έχει σαφή ανταποδοτικό χαρακτήρα προς τη λειτουργία των εργοταξίων λόγος για τον οποίο δεν δύναται να επενδυθεί πουθενά αλλού, παρά μόνο στο Δήμο Μεγαλόπολης.
Ο κ. Τατούλης επανέλαβε, απαντώντας στο Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης, ότι ο τρόπος συνομιλίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο γίνεται με σκληρές, δυνατές και καθαρές κουβέντες. Πρώτιστο μέλημα σημείωσε ο Περιφερειάρχης είναι η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, του τόπου και των ανθρώπων, έτσι το αποτέλεσμα να οδηγεί σε συνεννόηση. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου υπογράμμισε ο κ. Τατούλης δεν ωραιοποιεί καταστάσεις, ούτε υιοθετεί ανταγωνιστικές συμπεριφορές. Ξεκάθαρα θέτει τις απόψεις της και υπερασπίζεται τις θέσεις της.
Το πλαίσιο αναπτυξιακού προγράμματος του Δήμου Μεγαλόπολης δεν έρχεται σε αντίθεση και αντιπαράθεση με την Περιφέρεια τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.
Τελικά, πολύ κακό για το τίποτα; Μπορεί ο κ. Τατούλης να πήρε απόφαση για μοίρασμα του λιγνιτόσημου 50 - 50 μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου, όμως είναι αλήθεια ότι το θέμα έχει λήξει για το αρμοδιο Υποπυργείο; Το λιγνιτόσημο λέει, πάει στο Δήμο Μεγαλόπολης και όλη αυτή η ιστορία, με αποκορύφωμα το χαρακτηρισμό του Δημάρχου από τον Περιφερειάρχη ως "ανισόρροπο", μάλλον έχει να κάνει με τον τρόπο συμπεριφοράς του κ Τατούλη, ο οποίος μετά την εκλογή του στην θέση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου βγάζει μια άκρως αλαζονική συμπεριφορά, λέγοντας ένα σωρό λόγια χωρίς να λέει και κυρίως να κάνει τίποτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΒέβαια, αν είναι έτσι, κοντά στον κ. Τατούλη και όλοι οι υπόλοιποι που γνώριζαν το θέμα έπαιξαν ένα ωραίο θέατρο στο περιφερειακό συμβούλιο για να κομίσουν πολιτικά ωφέλη.
Το τι κανουν βέβαια οι διάφορες πλευρές για να δρέψουν ψήφους είναι το δευτερεύον ζήτημα. Σημασία έχει ότι ο πόρος, όπως λένε, θα διαχειριστεί από το Δήμο Μεγαλόπολης, όπως είναι δίκαιο και φυσικό. Ακόμα όμως έχει μεγαλύτερη σημασία, ο πόρος να πάει εκεί που πρέπει δηλαδή σε μεγάλα περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά έργα που θα προετοιμάσουν την περιοχή για την μεταλιγνιτική περίοδο που ήδη έφτασε.
Βέβαια χθές ακούστηκα και η θέση κάποιου Αρκάδα βουλευτή για επιστροφή ποσοστού απο τον πόρο στη ΔΕΗ για να διατεθεί, λέει για πρόσληψη 8μηνιτών.
Αυτό κι αν είναι πρόταση στο πόδι και φυσικά απαράδεκτη. Είναι παράλογο να απαιτείται απο Αρκάδα βουλευτή να πριμοδοτιθεί η υπάρχουσα ανεργία στην περιοχή απο το συγκεκριμένο πόρο. Ο κύριος βουλευτής θα πρέπει να ξοδέψει το ενδιαφέρον του για τους άνεργους απαιτόντας το χρήματα του πόρου να διατεθούν σε αναπτυξιακά έργα που έτσι θα δώσουν θέσεις εργασίας. Ακόμα αν ενδιαφέρεται πραγματικά θα πρέπει να απαιτήσει απο τη ΔΕΗ να προσλάβει όλους τους 8μηνίτες που απασχολεί σε οργανικές θέσεις, ως μόνιμους. Να σταματήσει αυτή η απάνθρωπη εξάρτηση των νέων απο τους "παράγονρες", όπως και ο ίδιος προφανώς, που κάθε εκλογές προσπαθούν να δρέψουν ψήφους τραβόντας τους απ[ό το χαλινάρι.