Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Π. Μπούρας: τι είπε στον ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ fm για τον ΧΔΒΑ

Παρασκευή 22/7 2011 ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Παν. Μπούρας,
μίλησε στον ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ FM 103,1 και
στην "Εκπομπή" με την Γεωργία Δημητρακοπούλου.
Θέμα οι εξελίξεις στον ΧΔΒΑ.

Απάντησε σε ερωτήσεις και αναφέρθηκαν τα εξής:

---- επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά: η Μεγαλόπολη δεν θα δεχτεί ΧΔΒΑ σε καμμία περίπτωση. Έχουμε ήδη στήριξη από Περιφέρεια Πελ/σου, ΕΚΑ, βουλευτές του νομού, σωματεία και συλλόγους.
----ναι, πήγα μόνος μου και δίχως την υπόλοιπη επιτροπή αγώνα (ομόφωνα στελεχώθηκε στην έκτακτη δημοτική συνεδρίαση από :Μπούρας, Κάβουρας, Τσιριγώτης, Φουσέκης, Παγανός) στην συνάντηση με τον κ. Ζερβό ( Τρίτη 19/7), ο δήμαρχος δεν βρίσκεται υπό καμία επιτροπεία.
Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μου ως δήμαρχος να διαχειρίζομαι τα θέματα του δήμου,όπως εκτιμώ, πάντα βέβαια προς το συμφέρον του Δήμου.
----ναι, συζητήσαμε για συνδιαχείρηση Δήμου Μεγ/λης και ΔΕΗ. Όμως αφορούσε ΜΟΝΟ για διάθεση αμιάντου μαζί και λοιπών δομικών υλικών σε μελλοντικό χρόνο , και σε εντελώς διαφορετικό χώρο που ουδεμία σχέση έχει με τον εν λόγω ΧΔΒΑ.
---- όχι, δεν μπόρεσα να πάω στο Περιφ. Συμβούλιο, όταν συζητήθηκε προ ημερησίας το θέμα του ΧΔΒΑ, λόγω σοβαρών υποχρεώσεών μου.
Μάλιστα απορώ πως παρεβρέθηκε ο κ. Τσιριγώτης, θυμίζω ότι ο δήμαρχος δεν προκύπτει από παρθενογένεση είναι ο επίσημα εκλεγμένος εκπρόσωπος του Δήμου.
Όχι, δεν αμφισβητώ ότι ούτε η αντιπολίτευση προκύπτει από παρθενογένεση, όμως επιμένω ότι ο κ. Τσιριγώτης δεν θα έπρεπε να πάει μόνος του, την στιγμή μάλιστα που εστιάζει εντόνως στην ομαδικότητα της επιτροπής.
---- ναι, είμαι σύμφωνος στην ενημέρωση - πρόσκληση από πλευράς μας του κ. Λυκουρέτζου, στην συνάντηση της Πέμπτης με τον κ. Παπακωνσταντίνου και θα το κάνω.
---- Τελευταίο και πιο ουσιαστικό: ναι, συμφωνώ ότι πρέπει να βρούμε κοινό βηματισμό, να αφήσουμε πίσω τις αντιπαραθέσεις και να παλέψουμε από κοινού η επιτροπή αγώνα για την απειλή που λέγεται ΧΔΒΑ.
Έχετε δίκιο, πρώτοι εμείς οι εκλεγμένοι, πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τις πολιτικές αιματοχυσίες μας και δίνοντας πρώτοι εμείς το παράδειγμα ομοψυχίας , να ζητήσουμε πλέον και την ομοψυχία των απλών πολιτών στον αγώνα κατά τον ΧΔΒΑ.

3 σχόλια:

  1. ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ.
    1. ΔΗΛΑΔΗ Ο Κ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΕΗ Κ ΖΕΡΒΟ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΠΕΡΙ ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ;
    2. Κ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΝΟΕΙ ΠΩΣ ΑΝ ΣΥΝΟΔΕΥΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΥΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑ;
    3. Ο Κ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΡΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ. ΞΕΧΝΑΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ. ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΠΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ.
    4. ΔΗΛΑΔΗ Ο Κ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΠΗΓΕ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΧΔΒΑ ΑΜΙΑΝΤΟΥ, ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΣΟ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥ Κ ΖΕΡΒΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 - 25 ΧΡΟΝΙΑ;
    5. ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ;
    6. ΘΑ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ Κ ΜΠΟΥΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΜΟΝΑΡΧΗΣ. ΟΠΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΑΡΘΕΝΟΓΕΝΕΣΗΣΈΤΣΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ. ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΏΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΟΥ.
    7. ΑΝ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ Ο Κ ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο Κ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ. ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
    8. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΕΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ.
    ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ ΜΟΝΟΣ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ. Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ ΤΟ ΔΙΧΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΡΟΤΑ.
    10. ΝΑ ΞΕΡΕΙ Ο Κ ΜΠΟΥΡΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ ΟΥΤΕ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΗΛΙΘΙΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Δήμαρχος με τα μνημόνια και τις ΠΑΣΟΚοδιαβουλεύσεις έχει μπει σε περίεργα κόλπα.
    Τα όψιμα πολιτικά κολλητιλίκια και οι παρέες με επιχειρηματίες της ενέργειας, θα βγουν ξινά και στον ίδιο και στην Πόλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog