Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ, «Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ… ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ».

ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ, «Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ… ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ».

Γράφει ο Ι. Γ. Ασημακόπουλος

Μετά από αλλεπάλληλες συνεδριάσεις και αντιφατικές αποφάσεις, το δημοτικό συμβούλιο Μεγαλόπολης, σε μια συνεδρίαση «παρωδία», είπε τελικά ΝΑΙ στην ίδρυση Φυλακών εντός των ορίων του Δήμου. Δε μιλάω για την τελική απόφαση του ΔΣ, ούτε για την επαναφορά του ιδίου θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο σε διαδοχικές συνεδριάσεις μέχρι να υπάρξει θετική ψήφος. Μιλάω για τα όσα διημείφθησαν στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης, που προσβάλλουν κατά τη γνώμη μου, τη δημοκρατία και τους δημοκρατικούς θεσμούς.
Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για ελεύθερο δημοκρατικό διάλογο και δημοκρατικά παρμένη απόφαση, όταν δύο δημοτικοί σύμβουλοι δηλώνουν ότι, ενώ είναι αντίθετοι με το θέμα, για να διευκολύνουν την λήψη ομόφωνης απόφασης που χρειάζεται για να προωθηθεί, αποχωρούν. Όταν άλλοι δύο δημοτικοί σύμβουλοι λένε ξεκάθαρα ότι, ενώ είναι αντίθετοι με το θέμα ψηφίζουν θετικά για τον ίδιο λόγο. Όταν, εν τοιαύτη περιπτώσει, η απουσία του επικεφαλής του συνδυασμού της αριστεράς από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση δεν μοιάζει να ήταν και τόσο τυχαία.
Στη δημοκρατία ο αιρετός εκφράζει ελεύθερα την άποψή του και ψηφίζει κατά συνείδηση, χωρίς πιέσεις και παντός είδους διλλήματα ή ηθικούς εκβιασμούς. Δεν υπάρχουν μεθοδεύσεις, κουκουλώματα και αποφάσεις κάτω από το τραπέζι. Δεν υπάρχουν σωτήρες που μεθοδεύουν αποφάσεις «για εμάς χωρίς εμάς». Δεν υπάρχουν λάθος αποφάσεις.
Στη δημοκρατία υπάρχουν δημοκρατικά παρμένες αποφάσεις, που εναρμονίζονται με το κοινό συναίσθημα. Στην προκειμένη όμως περίπτωση είναι προφανές ότι μεθοδεύτηκε μια πλασματική ομοφωνία για να τη δώσουν «όπλο» στα χέρια του δημάρχου προκειμένου να διεκδικήσει τις φυλακές, που μέχρι πριν μερικά χρόνια ήταν φανατικά αντίθετος. Κατά πόσο είναι δημοκρατική αυτή η απόφαση; Κατά πόσο εναρμονίζεται με τις απόψεις της κοινωνίας; Κατά πόσο μια τέτοια και μ’ αυτό τον τρόπο παρμένη απόφαση είναι προς το συμφέρον της κοινωνίας;
Θα ήταν πολύ χρήσιμο αν κάποιος από τους κυρίους συμβούλους που «αναγκάστηκαν» να ψηφίσουν αντίθετα από αυτό που πίστευαν, μπει στον κόπο να μας εξηγήσει πως πραγματώθηκε η δημοκρατία στην εν λόγω συνεδρίαση. Εν πάση περιπτώσει, να μας πει πως αντιλαμβάνεται τη δημοκρατία και ποιόν υπηρετεί κατά τη γνώμη του ως αιρετός, τον δήμαρχο και τη δημοτική παράταξη που ανήκει ή το λαό που τον εξέλεξε για να τον εκπροσωπήσει;
Δεν ξέρω αν ο κ. Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, που υπερηφανεύεται για τις ομόφωνες αποφάσεις που καταφέρνει να αποσπά από το δημοτικό συμβούλιο, μπει στον κόπο να μας πει πόσο υπερήφανος αισθάνεται για ότι διημείφθη στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. Να μας πει ακόμα, με ποιο τρόπο προστάτευσε το θεσμό του δημοτικού συμβουλίου και τη δημοκρατία, όταν σύμβουλοι δήλωναν ότι ψηφίζουν αντίθετα από αυτό που πιστεύουν για να «διευκολύνουν» μια κατάσταση.
Τέλος αναρωτιέμαι αν στους «προσωπικούς λόγους» παραίτησης του κ. Κασελούρη από το πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μεγαλόπολης ήταν το ζήτημα των φυλακών. Αν ναι, του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.

ΣΣ. Για να παρθεί ομόφωνη απόφαση οι κύριοι Δράκος και Τζεβελέκος αποχώρησαν. Ο κύριος Κλουκίνας και η κυρία Λύγουρη δήλωσαν ότι ψήφισαν αντίθετα από αυτό που πίστευαν.
Ο κύριος Παγανός ο οποίος ποτέ δεν είχε πάρει θέσει υπέρ των φυλακών απουσίαζε από το δημοτικό συμβούλιο εξ αρχής.

9 σχόλια:

  1. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΕ ΑΣΧΟΛΕΙΣΕ ΜΕ ΤΗ Β΄ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΣ ΑΠΑΛΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κ. Ασημακόπουλε με το ΧΔΒΑ πρέπει να ασχοληθείται....οι φυλακές φάνηκαν από την αρχή ποια θα ηταν η μοίρα τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΥΡΙΟΙ Ο ΧΔΒΑ ΕΊΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ. ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΑΥΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΟΜΩΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ. ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΕΙΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΤΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ. ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΞΕΡΟΥΝ. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ. ΟΤΑΝ ΦΩΝΑΖΑΜΕ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο Κ ΜΠΟΥΡΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝΕ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΛΕΣΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΦΑΓΑΝΕ. Η ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΕ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ "ΘΕΑΡΕΣΤΟ ΑΥΤΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΩΣ ΜΕΓΑΛΟΙ ¨"ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ".
    Ι ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε κάνεις λάθος που ταυτίζεις τη δημοκρατία με τα σουργελα όλος ο κόσμος είναι υπέρ των φυλακών γιατί είναι κατά ο Δράκος ο Κλουκίνας η Λύγουρη κ.λ.π
    Τους κάνεις κριτική λές και είναι οι εκφραστές της δημοκρατίας , αν τους πιάσεις έναν έναν θα δεις ότι την έχουν βγάλει πολύ ξεκούραστα στη ζωή τους σε βάρος του κόσμου και κατά τα άλλα είναι αριστεροί.
    Τη μία την ταΐζουμε από τα 42 συνταξιούχο , τον άλλο αργόμισθο γραμματέα 15 χρόνια και τον άλλο αιώνιο αργόσχολο στη ΔΕΗ.
    Αν είχαν φιλότιμο θα έπρεπε να πνιγούν όχι μόνο να παραιτηθούν αλλά φταίει ο Μπούρας που τους μάζεψε και από την αρχή τους έδωσε παραπάνω αέρα.
    Όσο για το Κασελούρη που τον συγχαίρεις χέστηκε η φοράδα στο αλώνι, επειδή δεν μπόρεσε να μας σώσει θα αυξήσει λίγο την επίσκεψη στο ιατρείο από 40 σε 50 για να ξεσκάσει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΗΡΕΜΑ, ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΣΚΛΗΡΟ,,,,,,,,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε Ασημακόπουλε έχεις δίκιο . Αν ο κ. Μπούρας ασχολείτο νωρίτερα με το χδβα θα τα είχε καταφέρει θαυμάσια, όπως εξάλλου
    το μεγάλο του έργο το αποδεικνύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε 1:19 αν πεινάς και σου σερβίρουν σκατά, θές δε θές σκατά θα φας για να χορτάσεις.
    Γιατί ρώτησε κανένας ποιους θα έχει μαζί του όποιος έχει μεγάλο σόι όποιος και λεφτά είναι ευπρόσδεκτος.
    Γιατί όμως σχολιάζεις τους τρείς κακομοίρηδες, αυτοί τουλάχιστον έκαναν ότι έκαναν οι μισοί Έλληνες και δεν σχολιάζεις το πιτσιρικά που με τα φράγκα του πατέρα του αγόρασε ψήφους αυτός δεν σε προβληματίζει τι εξυπηρετεί.
    Έχει βάλει στο στόχο τον Φουσέκη και δεν ξέρουμε σε τι αποσκοπεί, το καλό με αυτόν είναι ότι τον έχει πάρει χαμπάρι ο κος Μπούρας και προσέχει.
    Αν ασχοληθείτε λίγο με το «θέμα» έχω πολύ υλικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 7:28
    Ο πιτσιρικάς όπως λες είναι η περίληψη του προβλήματος στο Δήμο Μεγαλόπολη, εμείς αντί να ασχολούμαστε με αυτόν ασχολούμαστε με την Λύγουρη τον Κλουκίνα κ.λ.π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο ρε φίλε σωστά, είναι η περίληψη του προβλήματος αλλά κανένας δεν ασχολείται με το θέμα
    Ασχολούνται με τα σκουπίδια και τα απόβλητα ενώ τα πολιτικά απόβλητα που έχουν γύρω τους δεν τα βλέπουν και όταν λέω δεν τα βλέπουν εννοώ όλους
    Μπούρα Τσιριγώτη Φουσέκη Παγανό το ορυχείο έχει μετατραπεί σε κολαστήριο που τροφοδοτεί με χρήμα όλα τα πολιτικά λυγούρια της Μεγαλόπολης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog