Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

67.500 ελληνόπουλα ζήτησαν "να φύγουν, να πάνε αλλού"!!!

Ραγδαία αύξηση της ανεργίας των νέων: Πάνω από 12.500 βιογραφικά μόνο τον Σεπτέμβριο στην ευρωπαϊκή πύλη europass
– Έξαρση του φαινομένου με περισσότερα από 67.500 βιογραφικά για το 2011 -

του ευρωβουλευτή Γ. Παπανικολάου

Αποκαλυπτικά είναι τα τελευταία στοιχεία που έλαβε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου από την ευρωπαϊκή πύλη europass σχετικά με την ανεργία και την τάση φυγής των νέων από την χώρα. Συγκεκριμένα, μόνο για τον μήνα Σεπτέμβριο του 2011 οι Έλληνες συμπλήρωσαν 12.560 ευρωπαϊκά βιογραφικά σημειώματα, όταν ο μέσος όρος όλων των προηγούμενων μηνών δεν ξεπερνά τις 7.000. Η σχεδόν διπλάσια δραστηριότητα του Σεπτεμβρίου κρίνεται ανησυχητική λαμβάνοντας υπόψη πως η αύξηση αυτή δεν είναι προϊόν κάποιας καμπάνιας του europass όπως έχει συμβεί σε άλλες χώρες (π.χ. Πορτογαλία), αλλά της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά εργασίας και στο αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει τα ελληνόπουλα.

Αξίζει, εξάλλου, να σημειωθεί πως στο σύνολο του 2010 είχαν συμπληρωθεί 46.399 βιογραφικά σημειώματα (αριθμός που αποτελούσε ρεκόρ), ενώ μόνο στους εννέα μήνες του 2011 ο αριθμός αυτός ανέρχεται στα 67.633 σημειώματα.

Μία νέα διαπίστωση, ωστόσο, των τελευταίων στοιχείων είναι η κατακόρυφη αύξηση του αριθμού εκείνων που διαθέτουν πολλά χρόνια εργασιακής εμπειρίας και υποβάλλουν στο europass τα βιογραφικά σημειώματά τους. Οι νέοι χωρίς εργασιακή εμπειρία εξακολουθούν να είναι οι πολυπληθέστεροι σε συμπλήρωση ευρωπαϊκών βιογραφικών τον Σεπτέμβριο (2.627) και ακολουθούν πολίτες με 3 έως πέντε χρόνια προϋπηρεσίας (2.354), 6 έως 10 χρόνια προϋπηρεσίας (2.277) και έως 2 χρόνια προϋπηρεσίας (2.133).
Έτη εργασιακής εμπειρίας ελλήνων πολιτών που συμπλήρωσαν το ευρωπαϊκό βιογραφικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog