Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

΄Σπ. Τσιριγώτης: γιατί 3 φορές πάνω αγοράζουμε το χλώριο;-- Ειρ. Λύγουρη: δεν έχω άποψη---Αναβολή του θέματος


Στο Δημοτικό Συμβούλιο, μια ερώτηση που έκανε ο επικεφαλής της Μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Μεγαλόπολης,  Σπύρος Τσιριγώτης έφερε αμηχανία και τελικά οδήγησε στην αναβολή συζήτησης του θέματος.

Ποιο ήταν το θέμα? Η Προμήθεια Υποχλωριώδους Νατρίου το οποίο είναι αναγκαίο για την βελτίωση της ποιότητας του νερού.

Την ερώτηση που έγινε , την απάντηση που δόθηκε και την συνέχεια θα την διαβάσετε παρακάτω , όπως ακριβώς περιγράφεται στα πρακτικά..

O Δημοτικός Σύμβουλος κ. Tσιριγώτης, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, είπε:
Πως βγαίνουν οι τιμές, γιατί βλέπω ο Δήμος ΄Αργους προβαίνει στην προμήθεια χλωρίου με 0,40
€ /KG και εμείς εδώ με 1,13 €/ Kg.


Η Δημοτική Σύμβουλος της πλειοψηφίας και καθ΄ ύλην αρμόδια Αντιδήμαρχος κα Λύγουρη είπε: Δεν έχω άποψη και ζητώ την αναβολή για την εξέταση του θέματος.
 

Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση αφού έλαβε υπόψη του της διατάξεις του άρθρου 209 του Ν. 3463/2006 του Δ.Κ.Κ. και της αριθμ. 11389/23-3-1993 απόφασης του Υπουργείου Εσωτερικών «Περί Ενιαίου Κανονισμού Προμηθειών ΟΤΑ (Ε.Κ.Π.- ΟΤΑ)» και την ανωτέρω εισήγηση, 

ΟΜΟΦΩΝΑ: ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Την ΑΝΑΒΟΛΗ της συζήτησης του 11ου θέματος της ημερήσιας διάταξης «Περί διενέργειας της προμήθειας Υποχλωριώδους Νατρίου - Συγκρότηση Επιτροπής Ποσοτικής και Ποιοτικής Παραλαβής Προμηθειών ΕΚΠΟΤΑ για την παραλαβή της προμήθειας», για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών, την προστασία του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης και τη διασφάλιση της υγείας των κατοίκων, για την εξέταση του θέματος.


Δεν γνωρίζω αν όντως η τιμή που αγοράζει Ο Δήμος Άργους είναι 3 φορές μικρότερη από την τιμή που θα αγόραζε ο Δήμος Μεγαλόπολης με Απευθείας Ανάθεση μάλιστα!!

Με μια γρήγορη ματιά στο διαδίκτυο βρίσκει κανείς πολλές αγορές Δήμων με το συγκεκριμένο υλικό. όλες είναι πολύ χαμηλότερες από αυτή που πήγε να περάσει εδώ στην Μεγαλόπολη.


Επίσης στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι αγορές γίνονται με πρόχειρους διαγωνισμούς και όχι με Απευθείας Αναθέσεις!

Το γιατί η τιμή στην Μεγαλόπολη ήταν τόσο μεγάλη θα το μάθουμε φαντάζομαι την επόμενη φορά που θα έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και ελπίζουμε να έχει ενημερωθεί η αρμόδια Αντιδήμαρχος


Από  το   ΚΑΦΕΝΕΙΟ  ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ:
Δείτε  την  ανάρτηση  εδώ:

http://kafeneio-megalopolis.blogspot.gr/2012/09/blog-post_6666.html

3 σχόλια:

  1. πως της ξςφυγες κατι τετοιος της κυριας που τα ξερει ολα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΟΙ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ . Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ? ΕΙΔΙΚΑ Ο ΕΚ ΦΑΛΑΙΣΙΑΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΦΙΛ ΕΙΝΑΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog