Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΕΘΑΒΑΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ


 Από το ιστολόγιο Καφενείο της Μεγαλόπολης

Επισκεφτήκαμε σήμερα το σημείο που γινόταν το  παράνομο θάψιμο σκουπιδιών από τον Δήμο Τρίπολης στην περιοχή της Μεγαλόπολης, έξω από το χωριό Γέφυρα προς το χωριό Ρούτσι.

Τα φορτηγά και τα μηχανήματα που έχουν εργαστεί στο σημείο είναι σίγουρα πολλά και αυτό το μαρτυρούν τα ίχνη τους στο χώμα
.
Σίγουρα ήταν ένα λαστιχοφόρο μηχάνημα και ένα ερπυστριοφόρο.
έχουν κάνει διάνοιξη του αγροτικού δρόμου που ήταν κλειστός και διαπλάτυνση.
Επίσης είναι φανερό ότι το θάψιμο έχει λάβει χώρα στην άκρη ιδιωτικού χωραφιού αλλά κυρίως σε δασική έκταση , την οποία έχουν πλήξει αφού έχουν ξηλωθεί δένδρα και θάμνοι.
Μεγάλες ποσότητες χωμάτων -βουνά ολόκληρα- μαρτυρούν ότι οι ποσότητες που έχουν θαφτεί έιναι πολύ μεγάλες. Επίσης η μυρωδιά είναι χαρακτηριστική.

Από σημάδια που υπάρχουν στο δάσος είναι φανερό ότι ένα ερπυστριοφόρο μηχάνημα έχει φύγει από τον χώρο και μέσα από το δάσος έχει βγει σε περιοχή κοντά στο Λεύκτρο!!

Μεγάλα ερωτηματικά δημιουργούνται από την σιωπή που επικρατεί στον Δήμο Τρίπολης για το θέμα.
Υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα και πρέπει ο Δήμαρχος Τρίπολης να λύσει την σιωπή του.
Συγκεκριμένα ο ιδιώτης που πιάστηκε έχει κάποια σχέση με τον Δήμο Τρίπολης? Έχει αναλάβει κάποια εργολαβία?  Πως δικαιολογείται το γεγονός ότι τα σκουπίδια φορτώθηκαν από συγκεκριμένο χώρο που τα μαζεύει ο Δήμος Τρίπολης?

Επίσης υπάρχει μεγάλο ερωτηματικό αν το θάψιμο γινόταν σε ιδιωτικό η δημόσιο-δασικό χώρο΄.
Από αυτά που είδαμε εμείς σήμερα επί τόπου , φαίνεται ότι έχει γίνει θάψιμο και στους 2 χώρους αλλά αυτό είναι κάτι που εξετάζεται ακόμα από τις αρμόδιες αρχές!

Χθες το βράδυ οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή του εισαγγελέα αφού δεν είχε ετοιμαστεί η δικογραφία και δεν μπορούσε να γίνει το αυτόφωρο.

Μόλις το έμαθαν αυτό , δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης του Δήμου Μεγαλόπολης πήγαν στο Α.Τ. Μεγαλόπολης και εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους για την απόφαση αυτή


Το μεσημέρι μίλησε στον Μεγαλόπολη FM ο δήμαρχος Παναγιώτης Μπούρας και από την συνέντευξη του αυτή κρατήσαμε 2-3  λεπτομέρειες.

Ο δήμαρχος όπως δήλωσε είχε κάποιες πληροφορίες και προσπαθούσε να εντοπίσει τι γίνεται.
Μάλιστα είπε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου έκαναν ελέγχους για να διαπιστώσουν αν υπάρχει κάτι.
Δηλαδή στον Δήμο Μεγαλόπολης υπάρχει Δημοτική Αστυνομία? Μήπως υπάρχουν ερευνητές? Ποιες ακριβώς είναι οι υπηρεσίες αυτές που έκαναν ελέγχους και δεν είχαν ειδοποιήσει την Αστυνομία δεν το καταλάβαμε!!!

Επίσης πολύ παράξενο μας φάνηκε το γεγονός ότι 12-13 ώρες μετά το γεγονός , ο δήμαρχος κ. Μπούρας δήλωσε ότι δεν έχει επικοινωνήσει με τον ομόλογο της Τρίπολης ,  Γιάννη Σμυρνιώτη , παρόλο που ήταν γνωστό από την αρχή ότι τα σκουπίδια είχαν προέλθει από τον χώρο συγκέντρωσης του Δήμου Τρίπολης. Γιατί άραγε δεν υπήρχε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ τους?

Δείτε την ανάρτηση και όλες τις φωτογραφίες στο Καφενείο της Μεγαλόπολης

1 σχόλιο:

  1. Με 1000 ευρώ το δρομολόγιο υπάρχει περιθώριο για πολύ δωροδοκία.
    Προσοχή στις κινήσεις των εργολάβων στο ορυχείο κάποιοι εξυπηρετούσαν για καιρό την Τρίπολη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog