Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Σε έξαρση η παράνομη υλοτομία και στην Αρκαδία

Κατάσχεση οχήματος στο δήμο Μεγαλόπολης

Τεράστιες διαστάσεις έχει λάβει το φαινόμενο της παράνομης υλοτομίας σε όλη τη χώρα, ενώ τελευταία παρατηρούνται κρούσματα και στην Αρκαδία. Ο λόγος το υψηλό κόστος για θέρμανση με πετρέλαιο. Έτσι κάποιοι καταφεύγουν στην «εύκολη» λύση και ανεξέλεγκτα κόβουν δέντρα όπου βρουν. Και το θέμα είναι ότι δεν το κάνουν για ίδια χρήση αλλά προβαίνουν και σε εμπόριο.

Τα περισσότερα περιστατικά παράνομης υλοτομίας δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ένα από αυτά που πληροφορηθήκαμε είναι τις τελευταίες μέρες στο δήμο Μεγαλόπολης και συγκεκριμένα στην περιοχή του Ίσαρη, Βάστα, μέχρι το Λύκαιο όρος και τη Λυκόσουρα.
Σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν η περιοχή έχει καταστεί έρμαιο των παράνομων υλοτόμων. Αφού όπως λένε κυρίως κυνηγοί που βρίσκονται πιο συχνά στο δάσος (το οποίο είναι το μοναδικό που έχει απομείνει από τις φωτιές) ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν άδεια. Ενώ οι περισσότεροι δεν κόβουν ένα –δυο δέντρα για να ζεσταθούν οι ίδιοι, αλλά όπως συνέβη και στην περίπτωση της κατάσχεσης ενός φορτηγού, προβαίνουν στο κόψιμο δέντρων για να τα πουλήσουν.
Οι έλεγχοι δεν είναι συνεχείς στην περιοχή, αφού δεν υπάρχει προσωπικό στο δασονομείο και οι όποιες καταγγελίες προέρχονται από ιδιώτες – αν βέβαια μπουν στην διαδικασία να το πράξουν.
Το φαινόμενο της παράνομης υλοτομίας σύμφωνα με τους αρμόδιους αναμένεται να αυξηθεί το προσεχές διάστημα αφού κάποιοι το βλέπουν και ως επάγγελμα.Υπάρχουν μάλιστα κυκλώματα και ένα από αυτά έχει εντοπιστεί και στη γειτονική Καλαμάτα.

4 σχόλια:

  1. Όχι και ευεργέτης της φτωχολογιάς ο σφαγέας των δασών της περιοχής! Χρόνια τώρα αλωνίζει ανεξέλεκτος την περιοχή. Δεν φτάνει που κοβει τα δέντρα στην συνέχεια με το ερπυστριοφόρο φορτωτή απογυμνώνει το έδαφος από τους θαμνους και τον μεταβάλει σε κρανίου τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Μέσα στην οδυνηρή κρίση οι ξυλέμποροι κινούν την αγορά στην περιοχή μας. Θέσεις εργασίας , πώληση κάρβουνου κ.λ.π. Αφήστε τους στην ησυχία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κατασταση θυμιζει την εποχη της . . . δεν ντρεπεστε να μιλατε για δωρητες αναφερομενοι στους καταπατητες -εκμεταλευτες και δεν αναρωτιεστε γιατι η καταγγελια εγινε στην αστυνομια καιοχι στην διεφθαρμενη δασικη υπηρεσια μας με τους υπαληλους της!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗ ΝΥΦΗ ΟΙ ΧΩΡΙΚΟΙ ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΞΥΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΩΝΙΑ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΑΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΑΣΑΡΧΕΣ ΚΛΠ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΑΝΕΝΟΛΗΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΟΡΕΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog