Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Εγκαινιάστηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο Τρίπολης (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεκίνησε και επίσημα τη λειτουργία του το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Τρίπολης, αφού σήμερα τελέστηκε ο αγιασμός από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο.

Σε μία λιτή εκδήλωση παρόντος του δημάρχου της πόλης Γιάννη Σμυρνιώτη, του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, της αντιδημάρχου Μαρίας Εικοσίδεκα(υπεύθυνη πρόνοιας του δήμου), των άλλων αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, του προέδρου του εμπορικού συλλόγου και του προέδρου της δημοτικής κοινότητας Τρίπολης, έγινε η έναρξη ενός χώρου που φιλοδοξεί να προσφέρει τρόφιμα αλλά και ρούχα σε όσους έχουν ανάγκη.

Το κοινωνικό παντοπωλείο βρίσκεται στην πλατεία Βαλτετσίου(πάνω αγορά) λειτουργεί καθημερινά για να δέχεται προσφορές από όσους επιθυμούν να προσφέρουν είδη διατροφής ή ρούχα ενώ οι προσφορές στα άτομα που θα επιλεγούν με βάση τα κριτήρια που έχουν τεθεί θα γίνονται μόνο μία φορά την εβδομάδα τουλάχιστον για την πρώτη περίοδο. Να σημειώσουμε πως μέχρι τώρα από όσα ανέφερε ο δήμαρχος και η αρμόδια αντιδήμαρχος σε συνομιλία που είχαν με τον Μητροπολίτη έχουν δηλώσει συμμετοχή και πληρούν τα κριτήρια 30 άτομα, ενώ συνεχώς δέχονται αιτήσεις. Ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε και στο δικό τους "Καλάθι του πτωχού αδελφού" και τόνισε πως στις μέρες που διανύουμε πρέπει όλοι να βοηθούμε αυτούς που έχουν ανάγκη, ενώ το ίδιο επεσήμανε και ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας μιλώντας για τη σημασία που έχει η αλληλεγγύη στην οικονομική κρίση.

Ο δήμαρχος  έκανε ειδική μνεία  σε όσους επαγγελματίες της πόλης πρόσφεραν διάφορα είδη για τη λειτουργία του Παντοπωλείου και ευχαρίστησε τον παρόντα πρόεδρο του εμπορικού συλλλόγου, ενώ αναφέρθηκε και στην προσφορά των 5χιλιάδων δολλαρίων της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Ευχή όλων ήταν να λειτουργήσει το παντοπωλείο προς όφελος των εχόντων πραγματική ανάγκη και να τους προσφέρει ανακούφιση στα βάσανά τους...

http://www.arcadiaportal.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog