Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Εξιχνιάστηκαν έξι (6) περιπτώσεις ληστείας, κλοπής και απόπειρας κλοπής στην Κορινθία

Συνελήφθη ένας 16χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμη έναν 21χρονο ημεδαπό ΡΟΜΑ, συνεργό του

Επιπλέον, ο 21χρονος αναζητείται από 25 Μαΐου 2012, ως δραπέτης των Φυλακών Αυλώνας


Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, έξι (6) περιπτώσεις ληστείας, κλοπής και απόπειρας κλοπής, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.
Συνελήφθη, χθες (12-2-2013) το πρωί, στο Βέλο Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας και του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, ένας (1) 16χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, για απόπειρα κλοπής, ενώ επίσης κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε, περιλαμβάνει ακόμη έναν 21χρονο ημεδαπό ΡΟΜΑ, συνεργό του 16χρονου, ο οποίος αναζητείται ως δραπέτης των Φυλακών Αυλώνας, από την 25-5-2012, όταν και δεν επέστρεψε από άδεια που του είχε χορηγηθεί.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω, προχθές (11-2-2013) το μεσημέρι, στο Βέλο Κορινθίας, αφού διέρρηξαν όχημα ημεδαπού, προσπάθησαν να αφαιρέσουν αντικείμενα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή. 

Μετά από αστυνομική επιχείρηση, εντοπίστηκε χθες (12-2-2013) το πρωί, στο Βέλο Κορινθίας και συνελήφθη ο 16χρονος, εντός των ορίων του αυτοφώρου.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, προέκυψε επίσης ότι οι ανωτέρω, είχαν διαπράξει και τις ακόλουθες ληστείες, κλοπές και απόπειρα κλοπής:

•    Την 23-10-2012 και πρώτες πρωινές ώρες, στο 103 χλμ της Εθνικής Οδού Κορίνθου-Πατρών, αφού χτύπησαν με ρόπαλο αλλοδαπό, υπήκοο Βουλγαρίας, αφαίρεσαν από το φορτηγό όχημα του 300 λίτρα πετρέλαιο και ένα κινητό τηλέφωνο.
•    Την 10-2-2013 το βράδυ, στο 103 χλμ της Εθνικής Οδού Κορίνθου-Πατρών, με την χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν τσάντα ημεδαπής, που περιείχε χρήματα και προσωπικά έγγραφα.
•     Την 16-1-2013 το μεσημέρι, στον Άσσο Κορινθίας, αφού διέρρηξαν όχημα ημεδαπού, αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα έγγραφα.
•    Την 29-1-2013 το μεσημέρι, στο Βέλο Κορινθίας, αφού διέρρηξαν όχημα ημεδαπού, αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο και προσωπικά αντικείμενα.
•    Την 12-2-2013 το βράδυ, στο Λέχαιο Κορινθίας, προσπάθησαν να αφαιρέσουν το φορτηγό όχημα, ιδιοκτησίας ημεδαπής, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.
Ο 16χρονος οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλα αδικήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog