Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, με ομόφωνη απόφασή του στη συνεδρίαση της Δευτέρας 11 Φεβρουαρίου 2013, αποφάσισε να εκδώσει το παρόν ψήφισμα σχετικά με τις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των αγροτών της Αρκαδίας και ολόκληρης της χώρας εν γένει.
Η στήριξη και η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της χώρας αποτελεί κεντρικό παράγοντα στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας και εξόδου από την κρίση. Σήμερα, περισσότερο ίσως από ποτέ, ο κλάδος των αγροτών και των κτηνοτρόφων χρειάζεται την απόλυτη στήριξη του κράτους και όλων των τοπικών και περιφερειακών φορέων. Ο πρωτογενής τομέας πρέπει όχι μόνο να επιβιώσει, αλλά να στηριχθεί και να δοθούν κίνητρα στους νέους ανθρώπους να στραφούν σε αυτούς τους τομείς.

Για τους λόγους αυτούς και το Επιμελητήριο Αρκαδίας προσπαθεί με διάφορες ενέργειες να προσφέρει ενημέρωση και πληροφόρηση σε όσους ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα, οργανώνοντας ενδιαφέρουσες ενημερωτικές εκδηλώσεις, παρέχοντας χρήσιμες συμβουλές για χρηματοδοτήσεις και επενδυτικά σχέδια και «ανοίγοντας» τις πόρτες του στους αγρότες, οι οποίοι  δεν αποτελούν υποχρεωτικά μέλη του, αλλά μπορούν να γίνουν οικειοθελώς με μία συμβολική συνδρομή.

Με το παρόν ψήφισμα εκφράζουμε τη στήριξή μας στα δίκαια αιτήματα των αγροτοκτηνοτρόφων που δεν αντέχουν τα νέα σφοδρά φορολογικά μέτρα που τους επιβάλλονται, τις τεράστιες αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα, τις υπέρογκες τιμές στο πετρέλαιο και τα αγροτοεφόδια, τη μείωση των κονδυλίων και των εισροών στον αγροτικό τομέα και καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς και την κυβέρνηση να σκύψουν με προσοχή στα προβλήματα του αγροτικού κλάδου και να τον στηρίξουν με κάθε πρόσφορο μέσο, καθώς μέσα από αυτόν και μόνο μπορεί να μιλά κανείς για παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, ενώ ευχή όλων μας είναι να δοθεί μία λύση στα προβλήματα, ώστε να μη βρεθούμε αντιμέτωποι με ακραίες κινητοποιήσεις, οι οποίες θα επιβαρύνουν όλους τους υπόλοιπους παραγωγικούς κλάδους σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες.

Η στήριξη του κλάδου της πρωτογενούς παραγωγής σημαίνει κατ’ επέκταση στήριξη όλων των παραγωγικών κλάδων, στους οποίους ανήκουν και τα μέλη μας, οι οποίοι πλήττονται εξίσου σφοδρά από την κρίση, καθώς η καλή πορεία ενός κλάδου της οικονομίας επηρεάζει θετικά την πορεία όλων των άλλων κλάδων.

  ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog