Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Αναβολή στις απαλλοτριώσεις για την συνδετήρια οδό στη Μεγαλόπολη!

Όπως  αναμέναμε  και  είχαμε  προβλέψει  στις  εκπομπές  μας
αναβλήθηκε το δικαστήριο που θα καθόριζε  τις  τιμές
και θα έκανε τις πρόσθετες απαλλοτριώσεις
για την νέα χάραξη ( επί  Καβάφη)
της  πολύπαθης συνδετήριας οδού της Μεγαλόπολης με την Ν.Ε.Ο..

Σύμφωνα με όσα  ακούσαμε  η αναβολή  υπήρξε  λόγω  της   λάθος  επίδοσης στα κλητήρια, σε κάποιους ιδιοκτήτες.
Αυτονοήτως,  πάμε  και  σε  νέα  καθυστέρηση  στην  κατασκευή της  συνδετήριας
και  σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται  να  δούμε συνδετήρια   το καλοκαίρι

όπως είχε αναφέρει  σε συνέντευξη του,  στο ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΑΡΚΑΔΙΑ,
ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας.

 -------
---Στα μέσα του Απρίλη θα πραγματοποιηθεί το δικαστήριο για τον καθαρισμό της τιμής μονάδας, για τις πρόσθετες απαλλοτριώσεις, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η αλλαγή του σχεδίου πόλης για τον κόμβο που θα ενώνει τη Μεγαλόπολη με το δρόμο «Τρίπολης – Καλαμάτας»
---Το πρόβλημα που υπήρξε με την αρχαιολογική υπηρεσία έληξε πέρυσι, χρηματοδοτήθηκε έξτρα η κοινοπραξία Μορέας Α.Ε με 3,5 εκατομμύρια ευρώ για το σκέπασμα της περιοχής.
---Το έργο στοίχισε συνολικά 9 εκατομμύρια ευρώ και στόχο έχει να γίνει πιο προσβάσιμη η πόλη.
---Από την αρχή δυστυχώς επελέγη η πιο δύσκολη οδός λόγω του αρχαιολογικού χώρου, αν και υπήρχαν τρεις επιλογές, με αποτέλεσμα το έργο να αργήσει πολύ. Έπρεπε να είχε ήδη τελειώσει το έργο, οι απαλλοτριώσεις φταίνε για την καθυστέρηση αλλά πιστεύω ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί και να έχει παραδοθεί προς χρήση στους πολίτες» είπε ο Παναγιώτης Μπούρας. Πρόσθεσε ωστόσο ότι είναι άδικο που ο δρόμος σχεδιάστηκε πάνω σε αρχαιολογικό χώρο με αποτέλεσμα αυτή τη μεγάλη καθυστέρηση. 

---Με τη χρήση της συνδετήριας οδού, κάποιος θα γλιτώνει 2 χιλιόμετρα κατά την είσοδό του στη Μεγαλόπολη, επομένως άλλα δύο και κατά την έξοδο του.
----Όσον αφορά τα διόδια, είναι καθορισμένα, δήλωσε ο δήμαρχος Μεγαλόπολης, θα πληρώνονται κανονικά όπου αυτά έχουν οριστεί. Δήλωσε επίσης ότι «και τώρα είναι άδικο που πληρώνουμε τα διόδια στο Μάναρι».
---Για το πόσο η οδός αυτή θα ωφελήσει την αγορά της Μεγαλόπολης ο δήμαρχος είπε ότι «στην πόλη μπαίνουν όσοι έχουν κάποιο σκοπό, κάποια ανάγκη και δεν πιστεύω ότι φταίει ο δρόμος που αντιμετωπίζει κρίση η αγορά της Μεγαλόπολης αλλά η γενικότερη οικονομική κατάσταση».

1 σχόλιο:

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog