Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Σύλλογος Ανθοχωριτών (Μεγαλόπολης):"απόντες Δήμος, Εκκλησία και Φορείς από την γιορτή προσφοράς στο χωριό μας"


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΘΟΧΩΡΙΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ «Ο ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ»

 Το Σάββατο 13 Ιουλίου το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή  χρονιά η γιορτή των παιδιών του χωριού μας. Παρά την έντονη βροχόπτωση που  ξεκίνησε λίγο πριν τη γιορτή και  τα μικρής έκτασης προβλήματα που δημιούργησε, η γιορτή ξεκίνησε κανονικά με πλήρη ¨απαρτία¨,σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

Το αποτέλεσμα δικαίωσε όχι μόνον το Δ.Σ., ως διοργανωτές, αλλά και όλους τους συμμετέχοντες, μικρούς και μεγάλους που απόλαυσαν μία πραγματικά όμορφη εκδήλωση.Το πρόγραμμα περιελάμβανε διαγωνισμό ζωγραφικής με απονομή αναμνηστικών βραβείων για όλα τα παιδιά, καθώς και έπαθλο για την καλύτερη ζωγραφιά.
Ακολούθως παρουσιάστηκε το κυρίως μέρος της γιορτής, ένα υπέροχο διαδραστικό θεατρικό δρώμενο, από την παιδαγωγό Ελένη Κουσκουρέλου. Το μικρό «ινδιάνικο χωριό» της εξέπληξε τους μικρούς μας φίλους που με ζοφερό ενδιαφέρον ενσωματώθηκαν άμεσα στην παράσταση, το ευχάριστο και ευφάνταστο κλίμα της οποίας δεν άργησε να συμπαρασύρει στους ρυθμούς της και τους μεγάλους.
Ακολούθησε πλούσιος μπουφές εδεσμάτων για όλους καθώς και η καθιερωμένη προσφορά δώρων σε όσα παιδιά συμμετείχαν στην εκδήλωση. Η γιορτή έκλεισε με ελεύθερο, ξέφρενο παιχνίδι για τους μικρούς και άφθονο χορό για τα …κάπως μεγαλύτερα παιδιά, μέσα από ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με δημοτικά, λαϊκά και ξένα τραγούδια που κράτησαν το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων στα ύψη εώς τις πρώτες πρωϊνές ώρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η γιορτή ήταν προϊόν των χρημάτων που συνέλλεξε ομάδα παιδιών του χωριού μας η οποία έψαλλε τα κάλαντα των Χριστουγέννων σε σπίτια και καταστήματα της πόλης μας.

Πρέπει εδώ να τονίσουμε πως στην ίδια εκδήλωση είχε προγραμματιστεί και η τελετή παράδοσης των τροφίμων που με κόπο αλλά και αγάπη συγκεντρώθηκαν από όλους εμάς τους Ανθοχωρίτες -και όχι μόνο-, προς την Υπηρεσία Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Μεγαλόπολης, προκειμένου μέσω αυτής να διανεμηθούν στους άπορους συνανθρώπους μας.
Μία κοινωνική προσφορά του Συλλόγου μας που δυστυχώς επιβραβεύθηκε τόσο με την απουσία του Δημάρχου και σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και των λοιπών επισήμων φορέων της πόλης (Μητρόπολη, Περιφέρεια κ.α.).
Φωτεινές εξαιρέσεις ο Πρόεδρος και η Προϊσταμένη του νομικού προσώπου κ.κ. Μαρκολέφας Γιάννης και Τσίρη Χριστίνα αντίστοιχα, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Μιχόπουλος Κώστας και Γαλάνη Δέσποινα.
 Όμως, ακόμα και με τους παρόντες αρμοδίους της Κοινωνικής Προστασίας, η διαδικασία παράδοσης των τροφίμων έμεινε στη μέση, αφού ο Δήμος δεν μερίμνησε να στείλει ανάλογο όχημα για την παραλαβή τους. Δυστυχώς το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για δράση εθελοντισμού και αλληλεγγύης περιορίζεται μόνο σε ανακοινώσεις και τυπικά προγράμματα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
: Ευχαριστούμε τη νεοσυσταθείσα Επιτροπή Παιδιών του Συλλόγου μας για την άψογη καθ’ όλα διοργάνωση της γιορτής καθώς και την Επιτροπή Γυναικών η οποία ανέλαβε για μία ακόμα φορά με επιτυχία το έργο του συντονισμού και οργάνωσης της εστίασης. Να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα και όσες γυναίκες του χωριού μας προσέφεραν εθελοντικώς διάφορα εδέσματα για τις ανάγκες της γιορτής. Επίσης, τον ιερέα του χωριού μας π. Χρήστο Αθανασόπουλο για την χρηματική του προσφορά υπέρ του Συλλόγου μας καθώς και τον κ. Παναγιώτη Μπάζιο – ιδιοκτήτη ψητοπωλείου- για την πολύ οικονομική προσφορά που μας έκανε στην αγορά γουρουνοπούλας για τις ανάγκες της εκδήλωσης. Τέλος να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους τους συμπατριώτες, τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μας που συνεισέφεραν όπως μπορούσαν στη δράση συγκέντρωσης τροφίμων για την μελλοντική απόδοσή τους σε άπορους συνανθρώπους μας καθώς και τα εργαστήρια ζυμαρικών «ΜΑΚΡΗ», «ΜΑΝΙΚΑ» και «ΨΥΛΛΑ» τα εμπορικά καταστήματα  «ΚΟΥΡΕΤΑ» και «ΜΠΟΖΑ» όπως και το σούπερ μάρκετ «ΑΦΟΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΙ» για τη δική τους σημαντική συνδρομή στην προσπάθεια αυτή.

Κλείνοντας, να τονίσουμε πως ο Σύλλογος μας θα προσπαθεί απρόσκοπτα να συνεχίσει το έργο του μέσα από τις αρχές και τους σκοπούς που καταστατικά τον διέπουν.


Με εκτίμηση
Παναγιώτης Παγιώτας (Μπινιώρη)
Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Ανθοχωριτών
Μεγαλόπολης «ο Αγ. Γεώργιος»

7 σχόλια:

  1. Φίλοι μου, θα πρέπει να καταλάβετε ότι η μέν Μητρόπολη είναι στο κόσμο της, εκτός κοινωνίας και ουσιαστικά απούσα από τα δρώμενα της περιοχής , ο δε Δήμαρχος πηγαίνει και μετέχει στους δικούς του κολλητούς . Αφήστε τους λοιπόν στα χάλια τους , κάνετε ότι μπορείτε μόνοι σας και μην χαλάτε το καλοκαίρι σας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O ΠPΩΘYΠOYPΓOΣ ΔEN HPΘE ΣOYPΓEΛO!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ για να απαντας έτσι πρέπει να σε έχουν ταίσει καλά !!

      Διαγραφή
  3. ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΠΙΑΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ,ΟΥΤΕ ΦΟΒΟ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τον θεό πρώτα από όλους πρέπει να τον φοβούνται όσοι είναι πιο κοντά του.....

      Διαγραφή
    2. H ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΊ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΟΥΛΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΡΟΒΑΛΟΝΤΑΙ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ? ΜΟΝΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΑΠΟΝΤΕΣ . ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΙ ΕΡΓΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΥ.

      Διαγραφή
    3. ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΚΑΙ ΤΥΦΛΩΜΕΝΟΣ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ.

      Διαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog