Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Κατάληψη στο Γυμνάσιο και Ενιαίο Λύκειο Μεγαλόπολης



Υπό κατάληψη τελούν από σήμερα Πέμπτη 17 Οκτώβρη 2013 το πρωί
 το Γυμνάσιο και το Ενιαίο Λύκειο Μεγαλόπολης.
Ένας  από  τους  βασικούς  λόγους  της κατάληψης είναι οι απουσίες που γράφτηκαν
στους μαθητές κατά την προηγούμενη κατάληψη,
 όπου τα μαθήματα είχαν μεταφερθεί απόγευμα.
Οι μαθητές που τις ώρες εκείνες βρίσκονταν στην κατάληψη
ζήτησαν να σβηστούν οι απουσίες αυτές.
Κάτι το οποίο δεν έγινε κι έτσι προχώρησαν σε νέα κατάληψη.





25 σχόλια:

  1. ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ... ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ Η ΡΟΥΦΙΑΝΙΛΙΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Β'ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ... ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ.... ΠΟΝΑΕΙ ΚΕΦΑΛΙ ΚΟΒΕΙ ΚΕΦΑΛΙ... ΑΣΧΕΤΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ 20-30 ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΘΕΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ (ΕΔΩ ΝΑ ΤΟΝΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΜΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ Η ΕΣΤΩ ΤΟΥ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΜΕΛΟΥΣ ΑΠΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΕΤΣΙ ΞΥΠΝΗΣΑΝ!!!) ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ(ΑΡΚΕΤΟΙ ΔΕ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ?? ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΙ ΔΥΣΜΟΙΡΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΒΑΛΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!! ΑΣ ΠΑΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕ ΤΙΣ "ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΕΣ "ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ!!!ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΑΝ ΔΕΝ ΚΟΥΡΕΥΤΕΙ Ο ΛΥΚΕΙΑΡΧΗΣ ΟΠΩΣ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΑΣ Η ΑΝ ΔΕΝ ΒΑΛΕΙ ΦΟΡΜΑ Η ΓΥΜΝΑΣΙΑΡΧΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΚΛΕΙΘΕΙ Ο ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΕΙ.ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!!!! ΥΠΑΡΧΕΙ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΟΤΙ "ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΜΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ Η ΕΣΤΩ ΤΟΥ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΜΕΛΟΥΣ ΑΠΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΕΤΣΙ ΞΥΠΝΗΣΑΝ";;;;

      ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΝΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ;;;;

      ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ, ΕΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΑΤΕ ΑΝΗΚΕΤΕ;;;

      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΩ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΑΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ!!!!!!

      Με εκτίμηση,
      Καλαϊτζης Αθανάσιος,
      Μέλος του 15μελούς του Γενικού Λυκείου

      Διαγραφή
  3. ΚΑΛΩΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ Β ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ. ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ. ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΙΟΥ ΟΛΟΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΑΝ ΤΩΝ ΤΕΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Κ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ ΓΙΑ ΤΟ "ΚΑΛΟ" ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ. Η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΤΑΓΟΥΣ ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΕΙ. ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ. ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΡΑΒΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ.

    ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΗΣ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΞΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΕΙΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραια σχολια, απο υπευθυνους (υποτιθεται) ωριμους (υποτιθεται) ενηληκες που πρεπει να δινουν το σωστο παραδειγμα στα παιδια... (Πρωτον, στο ιντερνετ να γραφετε με μικρα γραμματα για να μην στραβωνονται οι αναγνωστες και βεβαια γραφοντας κεφαλαια δειχνετε οτι φωναζετε αυτα που λετε...) Στο ψητο. Ο νομος λεει οτι τα σχολεια ειτε αυτα ειναι γυμνασια ειτε λυκεια, ειναι κατασκευασμενα να λειτουργουν ΗΜΕΡΑ, και αν ηθελε καποιος μαθητης να παρακολουθησει μαθημα τις απογευματινες και βραδινες ωρες θα πηγαινε εξ'αρχης σε εσπερινο γυμνασιο/λυκειο. Ο εν λογω λυκειαρχης αναγκασε τους εκπαιδευτικους να δουλεψουν διπλο ωραριο αφου τις ωρες που το σχολειο βρισκοταν υπο την καταληψη των μαθητων οι καθηγητες θεωρουταν οτι βρισκονταν κανονικα στην δουλεια τους. Επιπλεον, οι ιδιοι οι καθηγητες εχουν και ζωη εκτος αυτου του κτηριου που αδικα ονομαζεται "σχολειο" και ειναι αδυνατον να παρατησουν την ζωη τους και τις οικογενειες τους για να κανουν κατι που ειναι προεραιτικο αλλα για καποιον λογο θεωρειται ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ γιατι το ειπε ο ΛΥΚΕΙΑΡΧΗΣ που ειναι αλλο ενα γραναζι στην μηχανη και τιποτα παραπανω, αρα δεν ασκει καμια εξουσια πανω τους. Εκτος των καθηγητων οι μαθητες εχουν επισης μια ζωη εκτος "σχολειου" την οποια στην κυριολεξια πληρωνουν ΑΚΡΙΒΑ, και δεν ειναι δυνατον να την παρατησουν για κατι που πολυ απλα δεν ειναι υποχρεωμενοι να κανουν και παρ'ολα αυτα εξαναγκαζονται απο τις απειλες του λυκειαρχη... Εν κατακλειδη, δεν ειναι δυνατον λυκειαρχης να συμπεριφερεται κατ' αυτον τον τροπο εξαναγκαζοντας μαθητες και καθηγητες να πληρωσουν τα σπασμενα των καταληψιων (ειτε τα αιτιματα τους ειναι δικαια ειτε οχι) και με απειλες να τους παροτρυνει βιαια να παρευρεθουν στο μαθημα χωρις να υπολογιζει τις απωλειες χρηματων που προκαλει μια τετοια κινιση στις οικογενειες (ειτε λογω εξοσχολικων δραστηριοτητων ειτε για την ερεση μεταφορικου μεσου για παιδια που μενουν σε απομακρυσμενες περιοχες) και να μην κανει κανεις τιποτα. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΛΥΚΕΙΑΡΧΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεωργία Δημητρακοπούλου18 Οκτωβρίου 2013 στις 2:23 μ.μ.

      Απαντώ επώνυμα με την ιδιότητά μου ως εκεπιδευτικός
      Είναι άδικο να ακούγονται και να γράφονται πράγματα που δεν ισχύουν και αδικούν ανθρώπους, ειδικά εκπαιδευτικούς που ο ρόλος μας είναι διπλά ευαίσθητος και υπεύθυνους.

      Ουδέποτε και σε καμία περίπτωση δεν εξαναγκάσθηκε εκπαιδευτικός στα σχολειά της Μεγαλόπολης να "δουλέψει διπλή βάρδια"
      Το αντίθετο μάλιστα!!!

      Οι διευθυντές των 2 σχολείων υπήρξαν συναινετικοί και συνεργαστικοί κρατώντας πνεύμα ήπιας και ευγενούς λειτουργίας, απέναντι σε καθηγητές, μαθητές και γονείς.

      Ως εκπαιδευτικός και συνεργάτης του ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ FM
      θεωρώ υποχρέωσή μου να αποκαταστήσω θέματα για τα οποία μάλιστα έχω άμεση προσωπική γνώση

      Σας ευχαριστώ

      Γεωργία Δημητρακοπούλου

      Διαγραφή
    2. Απαντώ επώνυμα με την ιδιότητά μου σαν πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του γυμνάσιου Μεγαλόπολης παρόλο των πόλεμο που δέχομαι να με παραιτήσουν πριν την ώρα μου ,και σαν δημότης αυτής της πόλης που χτυπιέται ανελέητα από κάθε λογής κομήτες που έρχονται από το πουθενά με στόχο να χαλάσουν ότι με κόπο έφτιαξαν χρόνια τώρα οι προκάτοχοι μας.Σε ποια συναίνεση και για ποια συνεργασία αναφέρεστε κυρία Δημητρακοπούλου όταν δεν υπήρχε δίαυλος επικοινωνίας με κανένα μέχρι της 14:10 που με πήραν γονείς και μου ανέφεραν ότι τους πληροφόρησαν, ότι στις 14:30 τα παιδιά τους θα πρέπει να παρουσιαστούν στο 1o δημοτικό σχολείο ειδάλλως θα πάρουν απουσία . Ξεκινήσαμε πολύ αργά να αντιστρεψουμε ένα δεδομένο που όλοι το γνώριζαν από τις 10 το πρωί (εγγράφως) αλλά δεν το κοινοποιουσαν σε κανένα αρμόδιο γιατί είχαν δεχτεί ή είχαν προδιαγράψει την τύχη των μαθητών και των γονιών τους.Θα δεχτώ το ότι οι καθηγητές αντέδρασαν , αλλά απο μόνοι τους πήγαν να λύσουν ένα θέμα που έχρηζε συνολική αντιμετώπιση.Τα υπόλοιπα τα γνωρίζεται και εσείς αλλά και όλη η Μεγαλόπολη.
      Με εκτίμηση
      Γιάννης Γκιουμές
























      Διαγραφή
    3. Απαντώ επώνυμα με την ιδιότητά μου σαν πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του γυμνάσιου Μεγαλόπολης παρόλο των πόλεμο που δέχομαι να με παραιτήσουν πριν την ώρα μου ,και σαν δημότης αυτής της πόλης που χτυπιέται ανελέητα από κάθε λογής κομήτες που έρχονται από το πουθενά με στόχο να χαλάσουν ότι με κόπο έφτιαξαν χρόνια τώρα οι προκάτοχοι μας.Σε ποια συναίνεση και για ποια συνεργασία αναφέρεστε κυρία Δημητρακοπούλου όταν δεν υπήρχε δίαυλος επικοινωνίας με κανένα μέχρι της 14:10 που με πήραν γονείς και μου ανέφεραν ότι τους πληροφόρησαν, ότι στις 14:30 τα παιδιά τους θα πρέπει να παρουσιαστούν στο 1o δημοτικό σχολείο ειδάλλως θα πάρουν απουσία . Ξεκινήσαμε πολύ αργά να αντιστρεψουμε ένα δεδομένο που όλοι το γνώριζαν από τις 10 το πρωί (εγγράφως) αλλά δεν το κοινοποιουσαν σε κανένα αρμόδιο γιατί είχαν δεχτεί ή είχαν προδιαγράψει την τύχη των μαθητών και των γονιών τους.Θα δεχτώ το ότι οι καθηγητές αντέδρασαν , αλλά απο μόνοι τους πήγαν να λύσουν ένα θέμα που έχρηζε συνολική αντιμετώπιση.Τα υπόλοιπα τα γνωρίζεται και εσείς αλλά και όλη η Μεγαλόπολη.
      Με εκτίμηση
      Γιάννης Γκιουμές
























      Διαγραφή
    4. Απαντώ επώνυμα με την ιδιότητά μου σαν πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του γυμνάσιου Μεγαλόπολης παρόλο των πόλεμο που δέχομαι να με παραιτήσουν πριν την ώρα μου ,και σαν δημότης αυτής της πόλης που χτυπιέται ανελέητα από κάθε λογής κομήτες που έρχονται από το πουθενά με στόχο να χαλάσουν ότι με κόπο έφτιαξαν χρόνια τώρα οι προκάτοχοι μας.Σε ποια συναίνεση και για ποια συνεργασία αναφέρεστε κυρία Δημητρακοπούλου όταν δεν υπήρχε δίαυλος επικοινωνίας με κανένα μέχρι της 14:10 που με πήραν γονείς και μου ανέφεραν ότι τους πληροφόρησαν, ότι στις 14:30 τα παιδιά τους θα πρέπει να παρουσιαστούν στο 1o δημοτικό σχολείο ειδάλλως θα πάρουν απουσία . Ξεκινήσαμε πολύ αργά να αντιστρεψουμε ένα δεδομένο που όλοι το γνώριζαν από τις 10 το πρωί (εγγράφως) αλλά δεν το κοινοποιουσαν σε κανένα αρμόδιο γιατί είχαν δεχτεί ή είχαν προδιαγράψει την τύχη των μαθητών και των γονιών τους.Θα δεχτώ το ότι οι καθηγητές αντέδρασαν , αλλά απο μόνοι τους πήγαν να λύσουν ένα θέμα που έχρηζε συνολική αντιμετώπιση.Τα υπόλοιπα τα γνωρίζεται και εσείς αλλά και όλη η Μεγαλόπολη.
      Με εκτίμηση
      Γιάννης Γκιουμές
























      Διαγραφή
    5. Γεωργία Δημητρακοπούλου20 Οκτωβρίου 2013 στις 4:53 μ.μ.

      Αφαπητέ Γιάννη Γκιουμέ, επανέρχομαι διότι όταν ξεκινήσει ενας δημόσιος διάλογος, δεν πρέπει να μένει χωρίς αποσαφηνίσεις, διαφορετικά σε τίποτα δεν βοήθησε.
      Το εξηγώ αυτό διότι όπως είναι γνωστό οι προσωπικές μας σχέσεις είναι καθημερινές και εξαίρετες., όμως επανέρχομαι ως οφείλω μέσω blog.

      Η αναφορά μου στο προηγούμενο σχόλιό μου, έχει σχέση με τον εξαναγκασμό για εργασία των καθηγητών από τους διευθυντές, ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ.
      Κάτι τέτοιο δεν έγινε.
      Η υποχρέωση εργασίας απογευματινής των καθηγητών επήλθε από τη εντολή της υπηρεσίας μας (δημόσιοι υπάλληλοι)
      και όχι από εξαναγκασμό των διευθυντων μας.

      Αυτό επεσήμανα και τιποτα άλλο.
      'Ολα τα υπόλοιπα που έβαλες, αφορούν άλλους εμπλεκόμενους, πρόσωπα και φορείς,
      και επέτρεψέ μου επιπροσθέτως να υπογραμμίσω το απόλυτο ΟΧΙ του Δημοτικού Συμβουλίου σε παραχώρηση κτιρίων = απογευματινή βάρδια,
      κάτι που περίτρανα επιβεβαιώνει την θέση σου ως προέδρου από την πρώτη στιγμή....

      Διαγραφή
  6. ΕΜΑΘΑ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΜΕΙ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ ? ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΨΑΛΙΔΑ ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΕΤΑΙ Η ΠΟΛΗ , ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ , ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΤΗΡΙΑ , ΤΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ , ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ , ΚΛΠ.....
    ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ?
    ΑΣ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΜΑΡΩΣΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ , ΤΑ ΠΟΤΑ , ΤΑ ΧΑΡΤΟΠΑΙΓΝΙΑ , ΤΙΣ ΠΑΛΙΟΚΟΥΒΕΝΤΕΣ , ΑΛΛΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ , ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ . ΝΤΡΟΠΗ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε μου, ακομα και αν συμφωνούσα με αυτά που λες στην αρχη νομίζω οτι χανεις το δικιο σου με αυτά που λες στο τέλος. Οντως υπάρχουν σοβαροτερα πράγματα απο μια απλή κατάληψη αλλά δεν νομίζεις οτι είσαι πολύ υπερβολικός με αυτά που λες για τους μαθητές??? Δεν νομίζω οτι ισχύει!!! Όχι σε τοσο μεγάλο βαθμό όσο εσύ υπαινίσσεσαι!!!!!

    Με εκτίμηση,
    Καλαϊτζής Αθανάσιος,
    Μέλος του 15μελούς του Γενικού Λυκείου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΙΚΡΕ ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΠΏΝΥΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΟΒΑΡΌΤΗΤΑ..
      ΕΤΣΙ ΦΕΝΕΤΑΙ ΠΟΣΟ ΜΙΚΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΧΙ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΟΤΣΙΑ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΊΝΕΙΑ .

      Διαγραφή
  8. Για ποιό λόγο έγινε εξαρχής η κατάληψη; κι εγώ μαθητής ήμουν στο πρόσφατο παρελθόν και θυμάμαι οτι ποτέ (και μεταξύ μας στο μαθητικό συμβούλιο του οποίου ήμουν μέλος) δεν είχαμε κάποιο αίτημα περαν του να χάσουμε λίγες μέρες μάθημα και να "ξεκουραστούμε"(ή τουλάχιστον έτσι δικαιολογούσαμε την πράξη μας στο κεφάλι μας)...Το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μπάζει γενικά,σίγουρα φταίει και το σχολείο,αλλά μήπως κύριοι γονείς να επωμιστείτε μερίδιο των ευθυνών επιτέλους και να συνεισφέρετε επιτέλους στην μόρφωση των παιδιών σας με πράξεις κι με τη μετάθεση ευθυνών στα ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ και με το να κατηγορείτε αδιακρίτως τους άλλους που ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ τους...οπως συνιθίζετε να κάνετε στον εργασιακό σας χώρο;;;(δε μιλάω για όλους,δε μιλάω προσωπικά...μιλάω για την άποψη που έχω για το σύνολο των γονιών που είναι υπέρ της κατάληψης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΠΛΑ ΦΙΛΕΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΒΑΛΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ !

      Διαγραφή
    2. ΣΤΟΝ ΠΗΤΣΙΡΙΚΑ ΠΑΝΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ..
      ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΡΟΜΠΕΣ.
      ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΝΩΝΗΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΠΟΝΗΜΑ..
      ΚΙ ΕΓΩ ΘΥΜΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΜΕ ΧΑΛΑΓΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΧΑΝΑ ΜΑΘΗΜΑ...
      ΠΡΩΦΑΝΟΣ ΕΣΥ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΣΟΥΝ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ.

      Διαγραφή
    3. όπως είπα δε τους βάζω όλους στο ίδιο τσουβάλι! στην αρχική μου ερώτηση η απάντηση είναι...απλά για χαβαλέ και γιατί έτσι τους αρέσει...μήπως επαληθεύονται τα λεγόμενα μου;;;;;

      Διαγραφή
  9. Το 1/2 των παιδιών προέρχονται από οικογένειες που έχουν χωρίσει, σε κάθε οικογένεια υπάρχει τουλάχιστον ένας άνεργος ή ανασφάλιστος, η βία και οι τσακωμοί είναι καθημερινότητα στα σπίτια.
    Τα παιδιά που βιώνουν τέτοια προβλήματα είναι έτοιμα να εκραγούν και αυτά που δεν βιώνουν κάτι τέτοιο από φόβο και ανασφάλεια συμμετέχουν αμήχανα.

    Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει οι μεγάλοι να ανακατεύονται είτε υπέρ είτε κατά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΟΣΗΤΟΥΣ,ΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΕΙΣ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΞΕΚΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΚΡΑ .ΛΟΙΠΟΝ ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΓΡΑΦΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΓΟΝΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΟΚ'ΡΑΤΙΑ ΔΥΣΤΥΧΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΒΙΟΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποιο απο τα παιδια αγωνίζεται για τη δημοκρατία; σοβαρά τώρα...είναι λάθος η οπτική γωνία ότι αγωνίζονται...όχι γτ δε χρειάζεται να γίνουν αγώνες;! προς θεού χρειάζονται πολλοί επώδυνοι αγώνες από όλους! αλλά μην αγιοποιούμε τις πράξεις των παιδιών...να τα συγχωρούμε λόγω του νεαρού της ηλικίας οκ,αλλά όχι να γίνουν και ήρωες όταν μου λέει ο άλλος πιο πάνω "κάνω κατάληψη επειδή μπορώ και για χαβαλέ!" ...αυτό έχω μάθει να το λέω : μαγκιά,κλανιά κι εξάτμιση! και τέτοιου είδους συμπεριφορά με προσβάλει με εξοργίζει!

      Διαγραφή
    2. Ενα "θεμα" για ποβληματισμό :

      Στην κατάληψη συμετέχουν και τα παιδιά των καθηγητών. κάποια μάλιστα προτοστατούν.Οι μανάδες καθηγήτριες τι κάνουν για αυτό ?
      Δεν μπορούν να πείσουν τα παιδιά τους ότι αυτό είναι παράνομο και λάθος τρόπος διεκδήκησης ? Ή μήπως είναι και αυτές σύμφωνες με την κατάληψη ? Τι να σου κάνουν οι διευθυντές όταν οι εν λόγω καθηγήτριες όχι μόνο δέν βοηθούν στην προσπάθεια εκτώνοσης της κατάστασης αλλά δεν μπορούν να πείσουν ούτε τα παιδιά τους ?
      Μήπως λοιπόν η κατάληψη στηρίζεται από τις εν λόγω καθηγήτριες ?
      Και οι άλλοι γονείς τι κάνουν για αυτό ?

      Διαγραφή
  11. Προς ολους τους γονεις , καθηγητες και οτι ειναι τελος παντων... ολο αυτο το καιρο αφηνατε το κρατος να διαλύει την παιδεια μας , να πουλαει την πατριδα μας , να να να να ... τοσα χρονια υποστηριζετε τα κομματα που κατεστρεψαν την ελλαδα και ακομη και τωρα μερικη τα υποστηριζουν ακομα .. με τι θρασος σχολιαζετε και κρινετε αυτα τα παιδια που νοιαζονται για τον μελλον τους , θελουν νεα συστηματα στα σχολειο εχουν κινητρα ... δεν ειναι ουτε εγκληματιες ουτε τσαπατσουλιδες που νομιζετε παρα πολυ...Ολες οι καταλήψεις γινονται για καποιο σκοπο ,δεν γινεται ετσι επειδη μας την καρφωσε..Μπορει απο το 60% να γουσταρει καταληψη μονο και μονο επειδη χανει μαθημα αλλα το αλλο 40 επειδη βλεπει πιο μπροστα ή εχει ζησει περισσοτερα, να θελει να καλυτερέψει την ζωη του ,αλλα και την παιδεια τον επομενον παιδειων.. Λοιπον δικαιως κανουν καταληψης γιατι δεν δικαιολογειται στην ΕΛΛΑΔΑ αυτη η καταντια... Βγηκατε τωρα να πειτε τι στα παιδια που κανουν μια καταληψη γιατι μονο με αυτο τον τροπο μπορουν να δειξουν τι ακριβως θελουν ή ακομα να μπορουν να κερδισουν τα πραγματα τα οποια ζητανε.. στην ελλαδα του 2013 που ο ελληνας πατερας μανα εχει σκυψει απλα το κεφαλι επειδη ειχε μαθει στο γλυψιμο και στο μεγαλο μισθο δεν βγαζει κανεις αχνα γιατι γίνονται ολα αυτα, και προσπαθειτε να βγαλετε το κομπλεξ σας σε αυτα τα παιδια .. αλλη ειναι ανεργη αλλη ειναι εκ γεννηθέντος χαζη ,και αλλη απλα δεν ξερουν τι τους γινεται.. Αφηστε τα παιδια να περασουν τα μυνηματα τους με τον δικο τους τροπο ... Μας καταστρεψατε μια ζωη Πατεραδες/Μαναδες (το οτι μας μεγαλωσατε δεν σημαινει κατι)..και πως μας καταστρεψατε επειδη υποστηριζατε προδοτες... αυτη την στιγμη εγω και οι συμμαθυτες μου , το μελλον μας ειναι αβεβαιο , μεσα στην φτωχεια και στην εξαθλιωση.. καλα ζησατε την ζωουλα σας εσυ .... μπορει με την καταληψη να μην ειναι τοσο σχετικο ,αλλα τσαντιστηκα υπερβολικα που κραζατε τα παιδια ως ταραξίες. Εσείς φταίτε γι αυτα που γινονται τωρα στην ελλαδα.. αφηστε τα παιδια να περασουν τα μυνηματα για το δικο τους μελλον..

    Μπαλικος Ιωαννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι μαθητές που κατηγορούνται ότι κάνουν πλάκες και χαβαλέ , δείχνουν ότι έχουν άποψη και γνώμη , δείχνουν ότι δεν φοβούνται να πουν την γνώμη τους δημόσια και επώνυμα, στην ουσία παραδίδουν μαθήματα σε όλους μας . Είναι δικαίωμα του καθενός να διαφωνεί με ΄τις καταλήψεις η να συμφωνεί. Αλλά άλλο πράγμα να λες την γνώμη σου επώνυμα και άλλο να κατηγορείς μαθητές ισοπεδώνοντας τα πάντα με ανώνυμα σχόλια, προσπαθώντας στην ουσία να στρέψεις την κοινή γνώμη εναντίον τους.
      Άσχετα λοιπόν αν συμφωνούμε η διαφωνούμε με τα παιδιά ας κάνουμε τουλάχιστον τον κόπο να τα ακούσουμε, να είστε βέβαιοι ότι έχουν πολλά να μας πουν!!!
      Μπράβο στα παιδιά που δε φοβούνται να μιλήσουν επώνυμα και εύχομαι να μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα το μέλλον τους από τις βλακείες που κάναμε εμείς και καταφέραμε οι επιλογές μας να μας καταστρέψουν!

      Διαγραφή
    2. ολοι σας κάνετέ απεργίες στις δουλειες σας ,τα παιδια ειναι λάθος που κανουν κατάληψη???
      ΘΑ ΤΑ ΤΡΕΛΑΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ..
      ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΊΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.

      Διαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog