Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Πολλές οι αντιδράσεις στην ενημέρωση της ΤΕΡΝΑ για τα σκουπίδια, στην Καλαμάτα (βίντεο)

Πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο στην Καλαμάτα η συνάντηση – ενημέρωση των Δημάρχων για την διαχείριση απορριμμάτων από την ΤΕΡΝΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ. Την παρουσίαση έκανε ο κ. Αγραφιώτης .


Στην αρχή της διαδικασίας έγιναν πολλές διαβουλεύσεις αν θα επιτρεπόταν να μπουν στην αίθουσα και κάτοικοι από την Καλλιρρόη και από την Παλαιόχουνη που είχαν πάει στην Καλαμάτα να διαμαρτυρηθούν. Τελικά επετράπη σε μια μικρή αντιπροσωπεία τους να παρακολουθήσει την ενημέρωση.

Ο κ. Αγραφιώτης στα βασικά σημεία της ενημέρωσης ανέφερε:

Η μεσοσταθμική τιμή για τη διαχείριση των απορριμμάτων θα είναι 62 ευρώ τον τόνο αλλά στην τιμή αυτή δεν υπολογίζεται ο ΦΠΑ και τα έξοδα μεταφοράς των σκουπιδιών έως τους 2 σταθμούς μεταφόρτωσης που προβλέπει ο διαγωνισμός. Αργότερα και μετά από ερωτήσεις , διευκρινίστηκε ότι το κόστος θα ξεκινήσει με 67 ευρώ τον τόνο και κάθε χρόνο θα μειώνεται, ενώ η ελάχιστη ποσότητα που η σύμβαση προβλέπει να παίρνει η ΤΕΡΝΑ και για την οποία θα πληρώνεται είναι 150.000 τόνοι σκουπιδιών το χρόνο.

Με αυτόν τον διαγωνισμός η ΤΕΡΝΑ δεν υλοποιεί τον περιφερειακό σχεδιασμό, ( ΠΕΣΔΑ ) , αλλά ένα μέρος του και ανέφερε πως τον ΠΕΣΔΑ θα υλοποιήσει ο ΦΟΔΣΑ. Σε αυτό το σημείο αναφέρθηκε καθαρά ότι ο ΦΟΣΔΑ θα πρέπει να κάνει τους άλλους 9 σταθμούς μεταφόρτωσης που απαιτούνται σύμφωνα με τον ΠΕΣΔΑ, για να μειωθεί το κόστος που θα πληρώνουν οι δήμοι. Το κόστος για την δημιουργία των επιπλέον σταθμών μεταφόρτωσης δεν θα είναι της ΤΕΡΝΑ.

Τα εργοστάσια θα είναι κλειστοί χώροι και δεν θα βγαίνουν από αυτά οσμές η άλλες ουσίες που να είναι επιβλαβής. Όμως δεν αναλύθηκε τι θα γίνει με την καύση.

Σε κάποια σημεία της ενημέρωσης ακούστηκαν έντονες αποδοκιμασίες και πολλές βαριές κουβέντες από τους κατοίκους των περιοχών που θα γίνουν τα εργοστάσια.

Δείτε παρακάτω λεπτομέρειες από την ενημέρωση στα βίντεο που ακολουθούν από την Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης και την Εφημερίδα Θάρρος.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog