Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Μελβούρνη: Πανηγυρικός εορτασμός της 25ης Μαρτίου από τους Ομογενείς


Την ώρα που οι παρελάσεις στην ΕΛΛΑΔΑ γίνονται υπό καθεστώς
"εποπτείας τρομοκρατικού χτυπήματος"
ο ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ τιμά την εθνική μας επέτειο
με 15.000 "ελεύθερους θεατές".....





Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η παρουσία μαθητών και μαθητριών ελληνικών σχολείων, στην πλειοψηφία τους πλέον τρίτης γενιάς Ελληνόπουλα, που έδωσαν ένα ξεχωριστό χρώμα, προκάλεσαν θύελλα ενθουσιασμού και χειροκροτήθηκαν από 15.000 και πλέον ομογενείς που παρακολούθησαν την παρέλαση, την οποία έλαβαν μέρος και εκπρόσωποι ομογενειακών σωματείων.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο ευρισκόμενος στην Αυστραλία, υφυπουργός Εξωτερικών, Άκης Γεροντόπουλος, ο οποίος σημείωσε πως δεν θα μπορούσε να τιμήσει την εθνική επέτειο σε καλύτερο μέρος από την Μελβούρνη, μια φιλόξενη πόλη, σε μια φιλόξενη χώρα όπου διαβιούν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και έχει στενούς δεσμούς φιλίας με την Ελλάδα.

Για τη σημασία της εθνικής επετείου αλλά και την συμβολή του Ελληνισμού στην ανάπτυξη της Αυστραλίας, μίλησαν ακόμα ο πολιτειακός πρωθυπουργός της Βικτώριας, Ντένις Νάπθαϊν, ο αρχηγός του πολιτειακού Εργατικού κόμματος Ντάνιελ ‘Αντριους, η Χέλεν Κρόγκερ εκ μέρους του ομοσπονδιακού πρωθυπουργού Τόνι ‘Αμποτ και η Μαρία Βαμβακινού εκ μέρους του αρχηγού της ομοσπονδιακής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μπιλ Σόρτεν.Μεταξύ των επισήμων ήταν ο πρέσβης της Ελλάδας Χ. Δαφαράνος, η γενική πρόξενος Χριστίνα Σημαντηράκη, ο Επίσκοπος Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, ο Επίσκοπος Μιλητοπούλεως κ. Ιάκωβος, βουλευτές, γερουσιαστές, δήμαρχοι και άλλοι.Ο γενικός γραμματέας της Επιτροπής Εορτασμού της Εθνικής Επετείου, Κώστας Νικολόπουλος, ευχαρίστησε θερμά την ομογένεια, τα σχολεία και τους επισήμους για τη συμμετοχή στον εορτασμό.

Μετά την παρέλαση έγινε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων ενώ είχε προηγηθεί δοξολογία στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ευσταθίου.Η εθνική επέτειος τιμήθηκε με μεγάλη παρέλαση και στο κέντρο του Σίδνεϊ, την Αδελαίδα αλλά και τις άλλες μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας.




Εορτασμός Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου στη Βιέννη (24.3.2013)

Στις 24 Μαρτίου η ελληνική κοινότητα της Αυστρίας γιόρτασε στην Ιερά Μητρόπολη της Βιέννης την Κυριακή της Ορθοδοξίας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αυστρίας και Έξαρχου Ουγγαρίας και Μεσευρώπης, κ. Αρσένιου, ενώ τελέστηκε και η καθιερωμένη δοξολογία για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου, στον κατάμεστο Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας.
 Τις εορταστικές εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο Αυστριακός Υφυπουργός, αρμόδιος για θέματα Ενσωμάτωσης των Μεταναστών, κ. Sebastian Kurz, ο οποίος, απευθύνοντας χαιρετισμό στους παρευρισκομένους, εξέφρασε τη χαρά του για την ευκαιρία που του δόθηκε να συμμετάσχει στους εορτασμούς της ελληνικής κοινότητας, ευχαριστώντας, παράλληλα, τον Σεβασμιώτατο κ. Αρσένιο, για τη συνεισφορά του στη συνεργασία των Εκκλησιών.
Η Επιτετραμμένη της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Αυστρία, κ. Νίκη Καμπά, μετέφερε το μήνυμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια, για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, ενώ παρών στη δοξολογία ήταν και ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αυστρία, κ. Κωνσταντίνος Παπαδήμας. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και της δοξολογίας, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων εκ μέρους της Ελληνικής και Κυπριακής Πρεσβείας, καθώς επίσης από τις Κοινότητες του Αγ. Γεωργίου και της Αγ. Τριάδας, την Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Αυστρίας, την Εθνική Σχολή της Βιέννης και το Κυπριακό Πολιτιστικό Κέντρο, στο μνημείο του Ρήγα Βελεστινλή.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog