Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Π.Α.ΜΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Συνάδελφοι συνταξιούχοι,

Δεν έχει τέλος  η επίθεση ενάντια στο εισόδημά μας. Περικοπές, χαράτσια, φόροι, με τον ΕΟΠΥΥ να γίνεται οργανισμός περικοπής της περίθαλψης  και θυρωρός στο σφαγείο της Ιδιωτικής Υγείας.
Από 1-1-2015 το κράτος διώχνει την ευθύνη από πάνω του για επιχορήγηση των ταμείων, αφού πρώτα φρόντισε να ληστέψει. Μόνο για το μηδαμινό ποσό της παλιάς αγροτικής 350€ δεσμεύεται και με δικές μας προφανώς εισφορές. Ήδη ετοιμάζεται άλλο ένα 3,9% μείον στις εργοδοτικές εισφορές. Τις επικουρικές τις εξαϋλώνουν, εξωθούν στην ίδρυση  επαγγελματικών ταμείων και την ιδιωτική ασφάλιση.

Μην ξεχνάμε και τα 67 χρόνια για συνταξιοδότηση και τα 40 χρόνια ένσημα.

Έχουν καθαρούς στόχους: Λιγότεροι συνταξιούχοι αμειβόμενοι με ψίχουλα και τα χρόνια στη σύνταξη να περιοριστούν δραστικά. Είναι φονιάδες εκ προμελέτης!
Όποια πέτρα κι αν σηκώσουμε στον κυκεώνα των προβλημάτων μας θα βρούμε την τάξη των καπιταλιστών με το πρόσωπικό της. Τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, τους πληρωμένους κονδυλοφόρους, τους ξεπουλημένους εργοδοτικούς συνδικαλιστές! Προκλητική είναι η προπαγάνδα τους για μελλοντικούς  ευρωπαραδείσους  την αποθέωση της επιχειρηματικότητας που θα δώσει – λένε-  νέες θέσεις  εργασίας (αλήθεια, με τι μεροκάματα;). Η εργατική τάξη και οι αυτοαπασχολούμενοι «στύβονται» για τζάμπα εργάτες στους καπιταλιστές, για γενίκευση της μαθητείας και να πληρώνει ο ΟΑΕΔ –δηλαδή εμείς.

Συνάδελφοι – Συνταξιούχοι,
Όχι άλλες αυταπάτες. Ο πλούτος στα χέρια της μειοψηφίας είναι ποτισμένος με τον ιδρώτα και το αίμα των εργατών, και μεις μια ζωή προσφέραμε σ’ αυτό. Καιρός να πάρουμε το αίμα μας πίσω, την κλεμμένη υπεραξία που βίαια την σφετερίστηκαν. Για να εργασθούν και να ζήσουν τα παιδιά μας λεύτερα, ένας δρόμος υπάρχει. Τα κλεμμένα να τα κάνουμε λαϊκή περιουσία και να χτίσουμε την οικονομία των λαϊκών αναγκών. Οι καπιταλιστές είναι περιττοί.

Αν αυτό δεν το κάνουμε θα σταθούμε ζητιάνοι στις ουρές  των κοινωνικών παντοπωλείων, φαρμακείων, ιατρείων, φροντιστηρίων και ο κύκλος διευρύνεται. Θα ήταν φρικτό να ξεπέσουμε στα νύχια των  κάθε λογής φιλανθρώπων, πολλοί εκ των οποίων υπερηφανεύονται πως συνεισφέρουν στην κοινωνική συνοχή – διαβαζε ραγιαδισμό. Η αλληλεγγύη μεταξύ των συν- αγωνιζομένων εκτός των άλλων δεν αποδιώχνουμε την ευθύνη μας απέναντι στη νέα γενιά που της φοράν τις αλυσίδες στα πόδια και στο μυαλό! Άμεσο καθήκον τα μέσα πααργωγής λαϊκή περιουσία στα χέρια αυτών που παράγουν. Οι καιροί ου  μενετοί.

Σας καλούμε την Πέμπτη 20 Μάρτη 2014 στις 10:30 π.μ. στην παλτεία Πετρινού.

Το Δ.Σ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog