Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Καταδίκη της Ελλάδας για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές της Τρίπολης - Φοβούνται τη μετάδοση ασθενειών οι φύλακες [video]

Για τις άθλιες συνθήκες κράτησης στις φυλακές της Τρίπολης μίλησε στο...
kalimera-arkadia.gr ο Δημήτρης Κολλίντζας (μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου εργαζομένων εσωτερικής φρούρησης), επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες κρατούμενων που έφτασαν μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.



Δήλωσε ότι τα λειτουργικά προβλήματα είναι πολλά δεδομένου μάλιστα ότι οι φυλακές είναι πολύ παλιές, ωστόσο δεν είναι η μόνη φυλακή στην Ελλάδα που έχει καταδικαστικές αποφάσεις, το κράτος ξέρει ότι υπάρχει πρόβλημα, αλλά αδυνατεί να το λύσει, σύμφωνα με το kalimera-arkadia.gr.

Αναφέρει χαρακτηριστικά το πρόβλημα της σίτισης, ρωτώντας αν μπορεί κάποιος να φάει σωστά με 3 ευρώ τη μέρα, για την ελλιπή θέρμανση, τα λίγα μπάνια παρά το μεγάλο αριθμό των κρατουμένων, προβλήματα που γίνονται εντονότερα τους χειμερινού μήνες.

Με τα ίδια προβλήματα έρχονται αντιμέτωποι και οι εργαζόμενοι, με το βασικότερο τους πρόβλημα αυτός της υγιεινής, αφού καθημερινά βρίσκονται μέσα στις φυλακές 8 ώρες.
Υπάρχουν τριπλά κρεβάτια με 30 πόντους απόσταση μεταξύ των κρατουμένων και με τους εργαζόμενους να φοβούνται για τυχόν ασθένειες και κυρίως για φυματίωση, μια ασθένεια που τελευταία "κυκλοφορεί" σε άλλα σωφρονιστικά ιδρύματα στην Ελλάδα.

Επιπλέον αναφέρουν ότι βασικό τους πρόβλημα είναι και αυτό της υποστελέχωσης, σε όλα τα τμήματα αλλά ειδικά στη φύλαξη!

Πλέον οι κρατούμενοι ξεπερνούν τους 200 και το προσωπικό εξακολουθεί να λειτουργεί όπως λειτουργούσε και με 70 κρατούμενους, δηλαδή συνολικά εργάζονται 70 άτομα.

Τέλος ο κ. Κολλνίτζας μίλησε και για το θέμα μεταστέγασης των φυλακών στο χωριό Πάπαρι, μια εξέλιξη την οποία επιθυμούν και μάλιστα ζητούν και οι ίδιοι να ανοίξει καινούριο κατάστημα στην Αρκαδία, αλλά όχι στη Μεσσηνία.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog