Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Απόδημων Αρκάδων - «Έχουμε μια ωραία τρέλα που λέγεται Αρκαδία»!

Συνέντευξη τύπου για το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Απόδημων Αρκάδων που θα ξεκινήσει στις 25 Ιουλίου, στην Τρίπολη, παραχώρησε η Παγκόσμια Παναρκαδική Συνομοσπονδία, το μεσημέρι της Τρίτης, στο παλαιό δημαρχείο της πόλης.


Όπως έχει καθιερωθεί κάθε 4 χρόνια πραγματοποιείται αυτό το συνέδριο στην Αρκαδία με στόχο την ανάπτυξη του νομού μας και του τουρισμού της, αλλά και την επαφή των νέων με την Αρκαδία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Παναρκαδικής Συνομοσπονδίας Χρήστο Τσιμόγιαννη.

Φέτος μάλιστα το συνέδριο απευθύνεται στους νέους, όπου ομιλητές θα εξηγήσουν ότι αφήνοντας τη χώρα σου για να αναζητήσεις μία καλύτερη ζωή στο εξωτερικό, δεν είναι μία εύκολη υπόθεση. «Οι επιστήμονες της Ελλάδος δεν πρέπει να ξεσηκώνονται και να φεύγουν για το εξωτερικό», είπε χαρακτηριστικά.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 25 μέχρι τις 31 Ιουλίου και παράλληλα οι σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τουριστικά και ιστορικά μέρη τα Αρκαδίας.

Επιπλέον θα πραγματοποιηθεί ομιλία για την προσφορά Αρκάδων ομογενών στην Αρκαδία και την πρόοδο τους στο εξωτερικό. Θα μιλήσουν επίσης για τα κληροδοτήματα της Αρκαδίας, για το Αρκαδικό Χωριό, το Παναρκαδικό νοσοκομείο και παράλληλα θα τιμηθεί η Γιαννούλα Γκουντάνη για τη μεγάλη δωρεά που έκανε στο νοσοκομείο.

Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί επίσης για τον πολιτισμό και τους λογοτέχνες της Αρκαδίας, καθώς επίσης για τον τουρισμό και το εμπόριο, αναζητώντας τρόπους που θα μπορούσαν τα Αρκαδικά προϊόντα να εξαχθούν στο εξωτερικό.

Παρόντες στη συνέντευξη τύπου ήταν και ο πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Βασίλης Γιαννακάκος και ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας του Σίδνευ κ. Μπεκιάρης.

Ο κ. Τσιμόγιαννης απαντώντας σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι τα συνέδρια δεν έχουν ουσιαστικά αποτελέσματα δήλωσε ότι «οι απόδημοι αφήνουν τις δουλειές τους, αφήνουν τα λεφτά τους, δεν έρχονται εδώ για να κερδίσουν κάτι, το αγαπάμε αυτό που κάνουμε, έχουμε μια ωραία τρέλα που λέγεται Αρκαδία».
Τέλος, αναφέρθηκε σε ενέργειες των ομογενών για να έρθει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στη δημιουργία του Αρκαδικού Χωριού και στο Παναρκαδικό νοσοκομείο.
«Δεν ήρθαμε να πάρουμε τίποτα, ήρθαμε να βοηθήσουμε» τόνισε χαρακτηριστικά!

ΠΗΓΗ:kalimera-arkadia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog