Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Ψήφισμα για το θάνατο του πρώην Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Μεγαλόπολης Θεόδωρου Λέφα του Ιωάννη.




     





Στη Μεγαλόπολη και στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα την τρίτη (3η) του μήνα Αυγούστου του έτους 2014 ημέρα Κυριακή και ώρα 11.00 π.μ. συνήλθε σε  έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης μετά την από 03-08-2014 έγγραφη πρόσκληση του  Προέδρου,  που επιδόθηκε σε καθένα από τους Δημοτικούς Συμβούλους χωριστά σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης».
    Και αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία δεδομένου ότι σε σύνολο 27 μελών ευρέθησαν παρόντα  27, ήτοι:
Παρόντες                                                                  Απόντες
1.        Κανέλλος Βασίλειος, Πρόεδρος       
2.        Γαλάνη Δέσποινα                                           ΟΥΔΕΙΣ
3.        Δράκος Κανέλλος       
4.        Δημόπουλος Χρήστος       
5.        Μερζιώτης Βασίλειος       
6.        Σμυρνής Θεόδωρος       
7.        Τζεβελέκος Σπυρίδων       
8.        Κλουκίνας Γεώργιος       
9.        Κάβουρας Αναστάσιος       
10.        Μαρκολέφας Ιωάννης       
11.        Λύγουρη – Βαλκανά  Ειρήνη       
12.        Κούτσουρας Νικόλαος       
13.        Καρατζαφέρης Φώτιος       
14.        Τσέκερης Γρηγόριος       
15.        Γκρίτζαλης Ιωάννης       
16.        Μάντης Νικόλαος       
17.        Τσιριγώτης Σπυρίδων       
18.        Μιχόπουλος Κωνσταντίνος       
19.        Μανιάτης Χρήστος       
20.        Βλασόγιαννης Παναγιώτης        
21.        Αθανασόπουλος Σταύρος       
22.        Ρουμπαλάς Γεώργιος       
23.        Νικητόπουλος Παναγιώτης       
24.        Φουσέκης Ιωάννης       
25.        Κουρέτας Γεώργιος       
26.        Κερκεμέζος Ηλίας       
27.        Παγανός Κωνσταντίνος       

Παρών  Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Μεγαλόπολης
1.     Στασινός Θεόδωρος



Στη συνεδρίαση μετείχε ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Μπούρας, ο οποίος νομίμως είχε κληθεί, σύμφωνα  με  τις  διατάξεις  του  άρθρου 67  παρ. 6 του  Ν. 3852/2010.

Για την τήρηση των πρακτικών παραβρέθηκε η υπάλληλος του Δήμου Κούτσουρα Αθανασία, που ορίστηκε με την αριθμ. 17/2014   Απόφαση   του  Δημάρχου.

    Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κήρυξε την έναρξη της έκτακτης συνεδρίασης παρουσία του κ. Δημάρχου και του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Μεγαλόπολης για τη συζήτηση του 1ου και μοναδικού θέματος  της ημερήσιας διάταξης «Ψήφισμα για το θάνατο του πρώην Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Μεγαλόπολης Θόδωρου Λέφα του Ιωάννη» και έδωσε το λόγο στον κ. Δήμαρχο, ο οποίος  εξέθεσε ότι:

Με την αγγελία του απρόσμενου θανάτου του πρώην Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Μεγαλόπολης, Θεόδωρου Λέφα του Ιωάννη, συνήλθε εκτάκτως σήμερα,  την 3η Αυγούστου 2014, το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης, προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στον εκλιπόντα, λαμβάνοντας υπόψη την εκτίμηση, το σεβασμό, την αποδοχή και την αγάπη, με την οποία τον αντιμετώπιζαν οι δημότες και όλοι όσοι τον γνώριζαν και εκτιμώντας τη μεγάλη και πολύχρονη προσφορά του στην τοπική κοινωνία.
Να αποδώσει την πρέπουσα και επιβαλλόμενη τιμή στον άνθρωπο που υπηρέτησε το Θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επί 24 συνεχή έτη, από το 1982 έως το 2006, ως Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ισώματος Καρυών επί δέκα έξι (16) έτη και ως Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος στο Δήμο Μεγαλόπολης,  για οκτώ (8) έτη,   και διακρίθηκε για την εργατικότητα, την ευσυνειδησία, την εντιμότητα, το ήθος και την ηπιότητα του χαρακτήρα του, αλλά και το πάθος του για την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010 αφού αποφάνθηκε για το κατεπείγον του θέματος, για τους λόγους που ανέφερε ο κ. Δήμαρχος, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ, να συζητήσει το παραπάνω θέμα σε έκτακτη συνεδρίαση και να πάρει απόφαση γι’ αυτό.

    Στη συνέχεια, ο κ. Δήμαρχος εισηγούμενος το 1ο  και μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης «Ψήφισμα για το θάνατο του πρώην Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Μεγαλόπολης Θεόδωρου Λέφα του Ιωάννη», ζήτησε να εκδοθεί ΨΗΦΙΣΜΑ για τον πρόωρο θάνατο του Θεόδωρου Λέφα του Ιωάννη που υπηρέτησε το Θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επί 24 συνεχή έτη, από το 1982 έως το 2006, ως Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ισώματος Καρυών, επί δέκα έξι (16) έτη, και ως Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος στο Δήμο Μεγαλόπολης, για οκτώ (8) έτη.

Το  Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης, μετά από διαλογική συζήτηση, αφού έλαβε υπόψη του την ανωτέρω εισήγηση,  ΟΜΟΦΩΝΑ:


ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ


Την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος,  σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής, για το θάνατο του  Θεόδωρου Λέφα του Ιωάννη που υπηρέτησε το Θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επί 24 συνεχή έτη, από το 1982 έως το 2006, ως Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ισώματος Καρυών επί δέκα έξι (16) έτη και ως Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος στο Δήμο Μεγαλόπολης,  για οκτώ (8) έτη, ως ακολούθως:

1.    Να εκφράσει τη βαθιά θλίψη του και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στους οικείους του εκλιπόντος.

2.    Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την τέλεση της εξοδίου ακολουθίας του.

3.    Να κατατεθεί το ποσό των 500,00 € στο Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο Ιεράς Μητρόπολης Γόρτυνος και  Μεγαλοπόλεως, για την ενίσχυση των αδυνάτων και τη σίτιση των απόρων της περιοχής.

4.    Να αναγνωστεί το παρόν ΨΗΦΙΣΜΑ από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και να επιδοθεί  στην οικογένεια του εκλιπόντος.

5.    Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

Η παρούσα απόφαση έλαβε αύξοντα αριθμό  286/2014.

Γι αυτό συντάχθηκε το παρόν πρακτικό και υπογράφεται όπως κατωτέρω.

Ο Δήμαρχος          Ο Πρόεδρος Δ.Σ.                              Τα Μέλη
Παναγιώτης Γ. Μπούρας  

Μεγαλόπολη  03 / 08 /2014
Ακριβές αντίγραφο
Ο Πρόεδρος
     

Βασίλειος Κανέλλος  

1 σχόλιο:

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog