Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

16 συλλήψεις, 50 προσαγωγές και 245 έλεγχοι στην Λακωνία

Αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στη Λακωνία

Συνελήφθησαν δεκαέξι (16) άτομα, προσήχθησαν πενήντα (50) και έγινε έλεγχος σε διακόσια σαράντα πέντε (245)

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εκατόν ενενήντα τρία (193) οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά πενήντα τέσσερις (54) παραβάσεις

Βρέθηκε και κατασχέθηκε σχεδόν -1- κιλό λαθραίος καπνός

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας




Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε προχθες (14.9.2014), αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, η οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε διακόσια σαράντα πέντε (245) άτομα, εκ των οποίων εκατόν εξήντα εννέα (169) ήταν ημεδαποί και εβδομήντα έξι (76) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν ενενήντα τρία (193) οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά πενήντα (50) άτομα, από τα οποία είκοσι οκτώ (28) ήταν ημεδαποί και είκοσι δύο (22) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν δεκαέξι (16) άτομα.


Πιο αναλυτικά:

Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
Δύο (2) αλλοδαποί, για κατοχή λαθραίου καπνού.
Τέσσερις (4) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Τέσσερις (4) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Ένας (1) ημεδαπός, για καταδικαστικό έγγραφο.
Ένας (1) αλλοδαπός, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά σαράντα τέσσερις (44) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, πέντε (5) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, τέσσερις (4) παραβάσεις περί Μέτρων Προστασίας Ανηλίκων και μία (1) παράβαση για στέρηση ειδικού σήματος Ε.Ο.Τ για τουριστικά καταλύματα, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα λαθραίου καπνού, βάρους -950- γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπο αρμόδιους Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog