Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Κυριακή 21 Σεπτέμβρη συγκέντρωση των κτηνοτρόφων για τον καταρροϊκό πυρετό

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ

ΟΛΟΙ την Κυριακή 21 Σεπτέμβρη, 12 το μεσημέρι στην Τρίπολη, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, στην πανελλαδική σύσκεψη κτηνοτρόφων που οργανώνουν:
Η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ)
Η Επιτροπή Αγώνα για την καταπολέμηση του καταρροϊκού πυρετού στην Πελοπόννησο και για μέτρα ανακούφισης των πληγέντων
Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας.



Τα πλήγματα που δέχεται η μικρομεσαία αγροτιά και η κτηνοτροφία γίνονται κάθε χρόνο και μεγαλύτερα. Μας οδηγούν κυβερνήσεις και ΕΕ στο ξεκλήρισμά για να περάσει η γη και η παραγωγή σε λίγα χέρια.
Στην πλειοψηφία μας φτωχοί και μεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι έχουμε απλήρωτες παραγωγές από προηγούμενες σοδειές ή είμαστε απλήρωτοι για πολλούς μήνες για τα αγροτοκτηνοτροφικά μας προϊόντα.
Οι τιμές είναι στο έλεος των διαθέσεων εμπόρων και μεσαζόντων, μιας και δεν υπάρχουν κατώτερες εγγυημένες τιμές παραγωγού και παίρνουν τις σοδειές κοψοχρονιά.
Το κόστος παραγωγής έχει σκαρφαλώσει στα ύψη με τις συνεχείς ανατιμήσεις σε αγροτικά μέσα και εφόδια στις ζωοτροφές που επιβάλουν οι πολυεθνικές αλλά και το κράτος με το ηλεκτρικό ρεύμα και το αγροτικό πετρέλαιο.
Οι επιδοτήσεις πετσοκόβονται και με τη νέα ΚΑΠ 2014 – 2020 ενώ και από τα λίγα ποσά που περιμένουμε και κατατίθενται στους λογαριασμούς μας γίνονται παράνομες παρακρατήσεις για την εξόφληση χρεών προς τις εφορίες, τον ΕΛΓΑ, τον ΟΓΑ, την πρώην ΑΤΕ.
Τα χαράτσια «πέφτουν σαν το χαλάζι» με τον ΕΝΦΙΑ, τις εισφορές σε ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, ΟΣΔΕ, για την αδειοδότηση των αρδευτικών γεωτρήσεων, για την λειτουργία των σταβλικών εγκαταστάσεων, την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων, και πάει λέγοντας.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, φέτος ήρθε και ο καταρροϊκός πυρετός που παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Ήρθε και το πετσόκομμα της εξισωτικής αποζημίωσης με τον αποχαρακτηρισμό από την κυβέρνηση και τον ΟΠΕΚΕΠΕ πάνω από 11.000.000 στρέμματα βοσκοτόπων.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

Τώρα να μαζευτούμε, να συντονιστούμε, να οργανώσουμε τον αγώνα μας. Πάρτε όλοι μέρος στη σύσκεψη κτηνοτρόφων την Κυριακή 21 Σεπτέμβρη για:
== Να μπει σε εφαρμογή το σχέδιο αντιμετώπισης ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ για την καταπολέμηση του καταρροϊκού πυρετού
== Τώρα να πάνε οι κτηνίατροι στα κοπάδια, να δοθούν εντομοκτόνα και εντομοαπωθητικά στους κτηνοτρόφους για να ψεκάσουν, να δοθούν ζωοτροφές
== Να αποζημιωθούν οι πληγέντες κτηνοτρόφοι και για τα πρόβατα που ψοφούν σαν παραγωγικές μονάδες και για το χαμένο εισόδημα (από το γάλα, τα προβλήματα στην αναπαραγωγή κλπ)
==  Να μην γίνει καμιά περικοπή στην εξισωτική αποζημίωση
Παίρνουμε στα δικά μας χέρια:
== Την υπόθεση του αγώνα
== Την σωτηρία των κοπαδιών μας

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6946199546 Αγγέλου Νίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog