Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Σχετικά με επίσκεψη Β. Γιαννακούρα στη Μεγαλόπολη (φωτό)

Γιαννακούρας: Δίπλα στους πολίτες του Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης για να δίνουμε λύσεις και να δημιουργούμε συνθήκες ανάπτυξης του τόπου

Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της επίσκεψής του στην περιοχή της Μεγαλόπολης εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο Συγκοινωνιακών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας Ηλία Πανταζόπουλο και μαζί με τον δήμαρχο Μεγαλόπολης Διονύση Παπαδόπουλο και τεχνικούς του Δήμου, την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου, βρέθηκε αρχικά στην περιοχή των χωριών Ίσιωμα, Μαυριά, Κυπαρίσσια για να καταλήξουν στην επιλογή των σημείων από τα οποία θα διέλθει δρόμος που θα ενώνει την Καρύταινα με το Ίσιωμα. Ένας δρόμος που θα γίνει στο πλαίσιο ενός μεγαλύτερου τουριστικού άξονα γύρω από τις αρχαιότητες της Μεγαλόπολης, ο οποίος έχει ξεκινήσει να υλοποιείται τμηματικά.



Μετά από αρκετή περιήγηση και κατόπιν και των προτάσεων των εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας επελέγη να κατασκευαστεί ένας δρόμος 4,5 περίπου χιλιομέτρων που θα περάσει από τα χωριά Μαυριά-Κυπαρίσσια- Ίσιωμα και από εκεί μέσω του Αγίου Ιωάννη όπου θα κατασκευαστεί το Παλαιοντολογικό Μουσείο να καταλήγει σ το δρόμο που οδηγεί στις Άνω Καρυές-Λύκαιο- Επικούρειος Απόλλωνας. Ο δρόμος θα κατασκευαστεί με χρήματα του ταμείου πυροπλήκτων και ήδη υπάρχουν στο ταμείο 600 χιλιάδες ευρώ.
Να αναφέρουμε πως ήδη κατασκευάζεται  το τμήμα Νέδα -Λύκαιο και εντός των ημερών ξεκινά το έργο «Βελτίωση και ασφαλτόστρωση του δρόμου από κορυφή Λυκαίου όρους προς Επικούρειο Απόλλωνα». Έτσι σε λίγο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθούν όλες οι παρεμβάσεις. Παρεμβάσεις που θα βοηθήσουν στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και στην γνωριμία των επισκεπτών με τα σημαντικά αρχαιολογικά και παλαιοντολογικά ευρήματα του Λεκανοπεδίου.

Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε το δικαίωμα να σβήσουμε την ιστορία ενός χωριού
Το χωριό Τριπόταμος πρέπει να μεταφερθεί στο σύνολό του και να υπάρξει ουσιαστική αποζημίωση των κατοίκων
Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Μεγαλόπολης για να βρεθεί χώρος για τη μεταφορά του χωριού Τριπόταμος που βρίσκεται εντός των ορυχείων της ΔΕΗ.
Προτάθηκαν 4 μοναδικοί χώροι από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Αγώνα Ιερέα Βασίλη Δάρρα και αποφασίστηκε να σταλεί έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες (Δασαρχείο, Κτηματική Υπηρεσία) με τις προτεινόμενες θέσεις, ώστε μία από αυτές να επιλεγεί για να γίνει συνολική μεταφορά του χωριού.



Ο κ. Γιαννακούρας δήλωσε πως «οι κάτοικοι του χωριού Τριπόταμος δεν πρέπει να πεταχθούν αλλά να μεταφερθούν κάπου οργανωμένα, αφού δεν είναι δική τους επιλογή η μεταφορά αυτή. Το χωριό έχει τη δική του ιστορία και εμείς οφείλουμε όλοι μαζί να ενεργήσουμε συντονισμένα για την επίτευξη του σκοπού αυτού. Επιπλέον θα πρέπει η ΔΕΗ που χρειάζεται το λιγνίτη και κανείς δεν μπορεί να της τον στερήσει να εκτιμήσει κατάλληλα την αξία των σπιτιών των Τριποταμιτών και να τα αποζημιώσει αντίστοιχα».




Ο Αντιπεριφερειάρχης τέλος πραγματοποίησε αυτοψία στις εργασίες που γίνονται στο δρόμο από την Ασέα προς τις Καλτεζιές- Μονή Καλτεζιών.

2 σχόλια:

  1. Πρέπει να πεί κάποιος στον κ. Δήμαρχο να ποζάρει καλύτερα στο φακό, γιατί όπως στέκεται όρθιος είναι σα να κρατάει στα χέρια του σακούλες με ψώνια και μάλιστα "φαίνονται" να είναι ασήκωτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΝΩ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΟΖΑ ΟΤΑΝ ΓΛΕΙΦΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog