Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Η δήλωση του δικηγόρου Ν. Αντωνιάδη για τα απορριπτικά βουλεύματα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ



 Προ μιας εβδομάδας είχα δημοσίως ανακοινώσει την παραίτησή μου από την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, με αφορμή το απορριπτικό βούλευμα επί της προσφυγής του Γενικού Γραμματέα της, κ. Νικολάου Μιχαλολιάκου, κατά της διάταξης της Ειδικής Εφέτη - Ανακρίτριας Ιωάννας Κλάπα, καθώς και το απορριπτικό βούλευμα επί της προσφυγής του κ. Ηλία Κασιδιάρη, επί της προσφυγής του κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησής της ιδίας εξαίρετης δικαστικής λειτουργού.

Είχα, δε, σημειώσει ότι, ενώ τα ονόματα των Δικαστών που εξέδωσαν τα εκπληκτικά βουλεύματα στις περιπτώσεις της αποφυλάκισης του κ. Αρτεμίου Ματθαιόπουλου και της άρσεως κατασχέσεως που διέλυσαν τη σκευωρία περί μαύρου χρήματος της Χρυσής Αυγής, θα σημειωθούν με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Δικαιοσύνης αυτής της Χώρας, την ίδια στιγμή έθετα το ερώτημα εάν είχαν (και έχουν) επίγνωση οι Δικαστές που εξέδωσαν τα ανωτέρω απορριπτικά βουλεύματα, με ποιο χρώμα θα γραφούν τα δικά τους ονόματα. Σήμερα έλαβα το πρώτο βούλευμα.
 Αυτό του κ. Κασιδιάρη.

Στο βούλευμα αυτό διάβασα για πρώτη φορά στην επαγγελματική ζωή μου (και, θεωρώ, ότι αυτό ισχύει και για τη ζωή των υπολοίπων δικηγόρων της Υφηλίου), το εξής ασύλληπτο επιχείρημα σε βάρος του κ. Κασιδιάρη, με βάση του οποίου τα επίδικα όπλα παραμένουν το μέσο του εγκλήματος για το οποίο κατηγορείται:





 Καταλάβατε; Ο κ. Δασκαλόπουλος πρότεινε, ο κ. Φώσκολος εισηγήθηκε, και μαζί του συμφώνησαν η κ. Μπιτζούνη και η κ. Λιακοπούλου, ότι έπρεπε ο κ. Κασιδιάρης να αποδείξει ότι τα επίδικα όπλα δεν τα χρησιμοποίησε και για άλλους (εγκληματικούς σκοπούς) από αυτούς της σκοποβολής, και αφού δεν το απέδειξε, παραμένει στη φυλακή.

Λοιπόν, και μετά ταύτα: Παραμένω δικηγόρος του κ. Κασιδιάρη, διότι είναι αδιανόητο να τον εγκαταλείψω μετά από αυτά τα μνημειώδη, ιστορικά έκτροπα, και εύλογα απαιτώ τα κάτωθι:

Εφόσον ο Εισαγγελέας που πρότεινε και οι Δικαστές που αποφάσισαν ζούνε στην πόλη, σε οικία που διαθέτει κουζίνα, και ως εκ τούτου μαχαίρια (και ενδεχομένως και άλλα εν δυνάμει φονικά όπλα), δεν αποδείξουν ότι τα μαχαίρια αυτά (κ.λ.π.) δεν τα έχουν χρησιμοποιήσει μόνο για μαγειρικούς (ή για άλλους νόμιμους σκοπούς - π.χ. κηπουρική), να συλληφθούν πάραυτα για όλες τις έως σήμερα εγκληματικές πράξεις που τελέστηκαν με τα ανωτέρω μέσα, των οποίων (εγκληματικών πράξεων) οι δράστες δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί.

Έως τότε να προφυλακιστούν και να δικαστούν για αυτές. Δεν το λέω εγώ. Το λένε αυτοί. Η φράση «πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας» καθίσταται παντελώς ανεπαρκής, ως γίνεται ευκόλως αντιληπτό, μετά τα ανωτέρω. Και από αύριο η συνέχεια με το βούλευμα αυτό. 

Γιατί είναι πολλά, μα πάρα πολλά στο βούλευμα αυτό.


Δείτε  την  σχετική  ανάρτηση  εδώ:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog