Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Το «Καλημέρα Αρκαδία» στο πύρινο μέτωπο του Μαινάλου – Υπό έλεγχο η φωτιά – Υποψίες για εμπρησμό; (vd)

Πυρκαγιά ξέσπασε στις 4.25 το απόγευμα, στην περιοχή Σιλίμνα, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, για να μην κινδυνέψει το Μάιναλο.
Για να τη σβήσουν, επιχείρησαν 17 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 40 πυροσβέστες, 50 άτομα πεζοπόρο,1 ελικόπτερο και 5 αεροσκάφη pzl, καθώς και 2 οχήματα του Δήμου Τρίπολης.

Η φωτιά ήταν μεγάλη και η κατάσβεσή της δύσκολη, καθώς στο σημείο έπνεαν άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών.
Η μυρωδιά είναι έντονη και οι καπνοί ορατοί, ακόμα και μέσα στην πόλη της Τρίπολης.

 Περίπου στις 6.30 το απόγευμα, η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, αν και δυνάμεις της Πυροσβεστικής με επικεφαλής τον Διοικητή κ. Γιόβα, παραμένουν στο σημείο, ενώ συνεχίζονταν οι ρίψεις με ελικόπτερα και αεροσκάφη.
Πέρα από την έκταση που κάηκε, θα πρέπει να σημειωθεί ότι κάηκαν και καταστράφηκαν μελίσσια που βρίσκονταν στην περιοχή.

Το θετικό είναι ότι με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών, δεν είχαμε τα χειρότερα.

Από αύριο, το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής θα διερευνήσει τα αίτια της φωτιάς. Κόσμος που ήταν στο σημείο το απόγευμα και κάτοικοι των γύρω περιοχών έλεγαν ότι υπήρξαν τρεις εστίες και αναρωτιόντουσαν αν πρόκειται για εμπρησμό ή αν ο άνεμος … έβαλε το χεράκι του για να πάρει τέτοιες διαστάσεις η φωτιά.

ΠΗΓΗ:kalimera-arkadia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog