Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Νύχτα σεισμού απόψε 4,5 Ρίχτερ στη Μεγαλόπολη, 5,1 στη Ζάκρο και 4,7 στην Πάτρα(το απόγευμα)





Μετά την πρωινή του επίσκεψη στα Καλάβρυτα, ο εγκέλαδος πραγματοποίησε και ...νυχτερινές επισκέψεις σε Μεγαλόπολη και νότια Κρήτη.
Η πρώτη νυχτερινή ...επίσκεψη του εγκέλαδου σημειώθηκε στη 1.20 μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, 79 χιλιόμετρα από την Ιεράπετρα και σε απόσταση 445 χιλιομέτρων νότια νοτιοανατολικά της Αθήνας.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός είχε μέγεθος 4.8 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο USGS μέγεθος 5,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.
Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε στο θαλάσσιο χώρο 59 χιλιόμετρα νότια νοτιοανατολικά της Ζάκρου.

Και δεύτερο «χτύπημα» του εγκέλαδου
Ο δεύτερος σεισμός σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 3 τα ξημερώματα στη Μεγαλόπολη. Σύμφωνα με το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο USGS ο σεισμός είχε μέγεθος 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και είχε εστιακό βάθος τα 10 χιλιόμετρα και σημειώθηκε 8 χιλιόμετρα από τη Μεγαλόπολη και 147 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας.
Για δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κάνει λόγο το γεωδυναμικό ινστιτούτο του εθνικού αστεροσκοπείου Αθηνών.
Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός σε όλη την κεντρική Πελοπόννησο.




---------------------------------------------------------------------

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΝΑΦΟΡΕΣ  στο  διαδίκτυο....

Είναι ο δεύτερος ισχυρός σεισμός που σημειώνεται τις τελευταίες ώρες στη Πελοπόννησο. 

Νέος δυνατός σεισμός μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 03:12 σήμερα τα ξημερώματα, στο νομό Αρκαδίας κοντά στη Τρίπολη.

Είναι ο δεύτερος ισχυρός σεισμός που σημειώνεται τις τελευταίες ώρες στη Πελοπόννησο. Να θυμίσουμε ότι το απόγευμα της Παρασκευής, δυνατός σεισμός 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε νότια της Πάτρας.

Ο συγκεκριμένος σεισμός σύμφωνα με τους σεισμολόγους, ενδέχεται να είναι μετασεισμός του χτεσινού σεισμού, ωστόσο η απόσταση μεταξύ των 2 επικέντρων είναι αρκετά μεγάλη και έτσι είναι επιφυλακτικοί για το έπεται στη Πελοπόννησο τις επόμενες ώρες.

Παρακολουθείτε διαρκώς η σεισμική δραστηριότητα σε Πελοπόννησο και Κρήτη. Τα εστιακά βάθη των σεισμών είναι μικρά και έτσι οι σεισμοί γίνονται ιδιαίτερα αισθητή. Το καλό ως τώρα είναι πως δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί. Θα σας ενημερώνουμε για κάθε νέο σεισμό που θα γίνεται στη περιοχή και γενικότερα σε όλη την Ελλάδα.

Στη σκιά του εγκέλαδου φαίνεται να βρίσκεται για έναν ακόμα μήνα η Ελλάδα, με τους κατοίκους της Πελοποννήσου, να φοβούνται έναν μεγαλύτερο σεισμό. Να τονίσουμε ότι οι σεισμοί αυτοί, γίνονται σε αρκετά σεισμογενείς περιοχές, που μπορούν να δώσουν σεισμούς ακόμα και μεγαλύτερους των 6,0 Ρίχτερ. Ας ελπίσουμε να μην έχουμε έξαρση των σεισμών στη περιοχή τις επόμενες ώρες. Ας είναι μόνο μετασεισμοί.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog