Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Πέτρος Τατούλης: "η παράκαμψη Λαγκαδίων προχωρά μέσω των διευρωπαϊκών δικτύων"

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης συναντήθηκε με φορείς της Ηλείας
την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014.



Στη συνάντησή του με τη Δημοτική Αρχή της Αρχαίας Ολυμπίας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτήρισε την Αρχαία Ολυμπία «παγκόσμιο σύμβολο» και στάθηκε ιδιαίτερα στη διαπεριφερειακή συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας, η οποία βρίσκεται εξαρχής σε εξαιρετικό επίπεδο και ήδη έχει αποδώσει καρπούς.

Οι επαγγελματίες αποτελούν τον καλύτερο δίαυλο αυτής της συνεργασίας, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, αφού η Πελοπόννησος αποτελεί ενιαίο πολιτιστικό, οικονομικό και τουριστικό χώρο. «Για το λόγο αυτό σε όλες μας τις συμμετοχές σε διεθνείς και εγχώριες εκθέσεις τουρισμού ή προϊόντων συμμετέχουν και επαγγελματικοί φορείς από την Ηλεία και την Αχαΐα» δήλωσε ο κ. Τατούλης στο αίτημα για κοινή τουριστική προβολή και προώθηση των αγροτικών προϊόντων της Πελοποννήσου.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε επίσης την ανάγκη να καταρτιστεί ένα σύγχρονο και τολμηρό σχέδιο ανάπτυξης της Πελοποννήσου, με συνεργασία των δύο Περιφερειών και με βάθος εικοσαετίας, το οποίο θα αποτελεί προϊόν διαβούλευσης όλων των φορέων της Πελοποννήσου και θα καταστήσει την Πελοπόννησο σημείο αιχμής για την ανάκαμψη της χώρας.

Ειδική αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην παράκαμψη των Λαγκαδίων, για την οποία δήλωσε ότι μετά τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας εντάχθηκε στα διευρωπαϊκά δίκτυα, γεγονός το οποίο ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση ενός εξαιρετικά σημαντικού έργου.

«Ο δρόμος Τρίπολη – Βυτίνα – Αρχαία Ολυμπία θα συνδέσει οριζόντια τους κεντρικούς άξονες και θα παρέμβει άμεσα σε ερημοποιημένες περιοχές. Η γέφυρα του Ερύμανθου επίσης, καθώς και ο δρόμος Τρίπολη – Καλάβρυτα, αποτελούν κρίσιμους οδικούς άξονες που θα ενώσουν τις μεγάλες οδικές αρτηρίες της Πελοποννήσου» δήλωσε ακόμη ο κ. Τατούλης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog