Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Οδηγοί λεωφορείων ΑΝΘΡΩΠΟΙ και 2 λαμπρά παραδείγματα!!!


Μας τρέλανε πρωί πρωί! Οδηγός λεωφορείου απεργούσε αλλά μετέφερε επιβάτες που περίμεναν ώρες στη στάση  και  μάλιστα  ΔΩΡΕΑΝ!!!

Το λεωφορείο έγραφε «Εκτός Λειτουργίας» και κανείς δεν περίμενε πως ο οδηγός θα άνοιγε τις πόρτες να παροτρύνει τους επιβάτες που περίμεναν υπομονετικά στις στάσεις να
ανέβουν. Οι πολίτες κοιτούσαν με απορία τον οδηγό και ρωτούσαν που πηγαίνει και αν μπορούσαν να ανέβουν. Εκείνος θα πήγαινε κέντρο στην αφετηρία.

Έτσι αποφάσισε να εξυπηρετήσει τον κόσμο και μάλιστα χωρίς να χτυπήσουν εισιτήριο. «Η δουλειά μου είναι να εξυπηρετώ τον κόσμο, τέτοια μέρα περιμένουν υπομονετικά, εγώ πάω που πάω, κρίμα είναι να περιμένουν» έλεγε στους επιβάτες. Μετέφερε πάνω από 50 άτομα περίπου, οι θέσεις ήταν γεμάτες και αρκετοί ήταν όρθιοι όμως όλοι φεύγοντας έλεγαν ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ξεχωριστό οδηγό.

Είναι από τις σπάνιες φορές που συμβαίνει κάτι τέτοιο και σήμερα λίγο μετά τις 8 όσοι επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο που ήταν εκτός προγραμματισμένου δρομολογίου σίγουρα θα το θυμούνται για πάντα πως ένας οδηγός παρά την απεργιακή κινητοποίηση έβαλε μπροστά το όφελος του πολίτη.




----------------------------------------------------------------------------------------------


Πάμε  τώρα  στην  Ξάνθη,  όπου  οδηγός  λεωφορείου  έσωσε  παιδάκι  με  ανακοπή  καρδιάς...


​Ένα συγκλονιστικό περιστατικό συνέβη πριν λίγες μέρες στην περιοχή της Βελόνης Αβδήρων Ξάνθης, όταν ένας οδηγός λεωφορείου έσωσε ένα παιδάκι το οποίο έπαθε… ανακοπή καρδιάς!

Το πρωί, καθώς το σχολικό περνούσε για να παραλάβει τους μαθητές του δημοτικού από τον οικισμό της Βελόνης, ο οδηγός είδε μια μητέρα, στην άκρη του δρόμου, να κλαίει έχοντας το παιδί της, το οποίο ήταν λιπόθυμο στην αγκαλιά της.

Εκείνος ψύχραιμος σταμάτησε το λεωφορείο και πήγε κοντά τους. Ξάπλωσε το παιδί κάτω για να ακούσει αν έχει παλμό. Όταν διαπίστωσε ότι δεν ανέπνεε έκανε μαλάξεις προκειμένου να το επαναφέρει.

«Δεν ήξερα πολλά πράγματα αλλά από ένστικτο θεώρησα ότι αυτό που μπορούσα να κάνω ήταν να επαναφέρω την αναπνοή με παλμικές κινήσεις. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα είδα ότι το παιδί ανέκτησε την αναπνοή του και κούνησε τα μάτια του. Όταν είδα ότι το παιδί επανήλθε στη ζωή και επικοινωνούσε μαζί μας, ανακουφίστηκα», ανέφερε ο οδηγός, Δημήτρης Δημητριάδης.

Στο σημείο είχε μαζευτεί κόσμος, ο οποίος παρακολούθησε συγκινημένος τον οδηγό να σώζει τον μικρούλη. Ένας κάτοικος της περιοχής, τον μετέφερε στο Νοσοκομείο της Ξάνθης με το αυτοκίνητο του.

Από εκεί διακομίστηκε στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, όπου οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς ότι είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς, γεγονός σπάνιο για ένα παιδί, το οποίο δεν είχε παρουσιάσει ποτέ προβλήματα υγείας και πως ο οδηγός του έσωσε τη ζωή!

Οι γονείς του επικοινώνησαν συγκινημένοι με το σχολείο, για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους για τον οδηγό- ήρωα, ο οποίος έσωσε τη ζωή του παιδιού τους.

1 σχόλιο:

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog