Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

5 Δήμοι της Πελοποννήσου προχώρησαν στο «Α.Σ. Κοινωνικό Επιχειρείν ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ».

«Α.Σ. Κοινωνικό Επιχειρείν ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ»






ΘΕΜΑ: Απόφαση Σύστασης Αναπτυξιακής Σύμπραξης

Με πρωτοβουλία 5 Δήμων της Πελοποννήσου, των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, κοινωνικών επιχειρήσεων και συνδικαλιστικών φορέων της Πελοποννήσου, συστάθηκε Αναπτυξιακή Σύμπραξη με την επωνυμία «Α.Σ. Κοινωνικό Επιχειρείν ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ».

Η σύσταση έγινε βάσει της πρόσκλησης 6 του Υπουργείου Εργασίας για τον Περιφερειακό Μηχανισμό Στήριξης της Κοινωνικής Οικονομίας στην Πελοπόννησο.

Σκοπός του εταιρικού σχήματος ήταν εξ αρχής να συμπεριλάβει όλους τους οργανισμούς που δρουν και διαθέτουν γνώση και εμπειρία στην κοινωνική επιχειρηματικότητα στον χώρο της Πελοποννήσου.
Μεγάλη σημασία δόθηκε στην συμμετοχή συλλογικών οργανώσεων που συνθέτουν το κοινωνικό κεφάλαιο του εθελοντισμού και είναι σε θέση να κινητοποιήσουν τους ανθρώπινους πόρους της περιφέρειας για την δημιουργία κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων.

Η «Α.Σ. Κοινωνικό Επιχειρείν ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ» πρόκειται επίσης να δώσει ιδιαίτερη σημασία στη συνεργασία όλων των ενεργών οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών γιατί η συγκεκριμένη πρόσκληση ΔΕΝ αφορά κρατικές αλλά κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της ανεργίας και της φτώχειας.
Οι συμμετέχοντες δήμοι ως συμπράττοντες εταίροι έχουν αντιληφθεί αυτή τη διάσταση του προγράμματος και θα ενισχύσουν την κοινή προσπάθεια προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Γ. Καραμπάτος «Δρόμοι της Ελιάς» Μεσσηνία
Κ. Ντόκος «Απία Φύση» Αργολίδα
Ευ. Σπινθάκης Ένωση Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορινθίας
Χρ. Τσολάκος «ΚΟΙΝΣΕΠ Λογής Καλούδια» Κορινθία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog