οι προσλήψεις 508 θέσεων μόνιμου προσωπικού.
Προβλέπονται 100 θέσεις πληροφορικής στα Δικαστήρια, αλλά και θέσεις εργασίας σε καταστήματα κράτησης σε διαγωνισμό του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Άλλες 79 θέσεις έχουν προκηρυχθεί για την Εθνική Βιβλιοθήκη,
ενώ 65 θέσεις προβλέπονται στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ,
ενώ αναμένεται προκήρυξη διαγωνισμού για ακόμη 19 θέσεις ΕΕΠ.
Αιτήσεις για 12 θέσεις επιστημονικού προσωπικού δέχεται ήδη η Τράπεζα της Ελλάδος. Προβλέπονται επίσης 332 θέσεις ΠΕ στατιστικών στην στην ΕΛΣΤΑΤ
αλλά και 200 θέσεις εργασίας στο ΕΚΑΒ.
Πηγή: /www.airetos.gr
Κάτι μήνες πριν έγραφα, στα άρθρα που έκαναν λόγο για προσλήψεις στην ΔΕΗ, να μην ελπίζουν κάποιοι για την Μεγαλόπολη. Ο "περιβόητος" διαγωνισμός αφορά τελικά 65 θέσεις στην ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. πανελλαδικής εμβέλειας δηλαδή χωρίς εντοπιότητα και άλλες ιστορίες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ προκήρυξη έχει βγει ήδη
www.dikaiologitika.gr/images/pdf/%CE%94%CE%95%CE%97-%CE%A6%CE%95%CE%9A.pdf
That's all folks, το βόλεμα στο δημόσιο έχει ψοφήσει και αφήστε τους Σαμαράδες και λοιπούς ψευτολόγους να πουλάνε όσα παραμύθια θέλουν, αυτοί χρόνο κοιτάνε να κερδίσουν για την πάρτη τους. Οι ενδιαφερόμενοι για εργασία ας αναζητήσουν την τύχη τους σε άλλους τομείς και μην περιμένουν την θέση στο δημόσιο, θα χάσουν τα χρόνια τους τσάμπα.
Η διαπίστωσή σου είναι σωστή. Το Δημόσιο πέθανε... Το λες όμως με χαιρεκακία... Προφανώς είτε είσαι επιτυχημένος στον ιδιωτικό τομέα είτε δεν κατάφερες ποτέ να μπείς κι εσύ στο Δημόσιο...Η ΔΕΗ, γιατί αυτό μας καίει, έχει ανάγκη από αρκετό προσωπικό. Τα αποτελέσματα από τις ελλείψεις τις βλέπουμε δυστυχώς κάθε χρόνο, που θρηνούμε θύματα. Οπότε, τουλάχιστον, να μη χαιρόμαστε που δε θα γίνουν αρκετές προσλήψεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα ατυχήματα στην ΔΕΗ (και ειδικά στην Μεγαλόπολη) δεν συμβαίνουν λόγω έλλειψης προσωπικού (αυτή είναι η μόνιμη καραμέλα που χρησιμοποιούν τα κοματόσκυλα των συνδικαλιστικών ομάδων και λοιποί πολιτικάντηδες, οι μεν για να καλύψουν την ανυπαρξία τους στα εργασιακά θέματα και οι δε για να τάζουν θέσεις με αντάλλαγμα ψηφαλάκια), αλλά λόγω παντελούς αδιαφορίας από ΟΛΟ το προσωπικό ΚΑΙ την διοίκηση για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας.
ΔιαγραφήΕκείνο το ρημαδοκράνος το έχουν ΟΛΟΙ για διακοσμητικό στην ντουλάπα (είναι φλωριά να φοράς το κράνος), άλλοι τόσοι κυκλοφορούν σαν λέτσοι εκεί μέσα με λυτά άρβυλα ή χωρίς κορδόνια, κάτι οδηγοί στα ορυχεία με το σκαρπίνι και μιλάω για τα στοιχειώδη ατομικά μέτρα ασφαλείας, αν επεκταθώ στα υπόλοιπα, καληνύχτα.
Λάθος άνθρωπο βρήκες να ανοίξεις αυτή την κουβέντα δεν σε συμφέρει. Τα γνωστά παραμύθια να τα λέτε σε άτομα που δεν έχουν ιδέα από το τι γίνεται μέσα στην ΔΕΗ της Μεγαλόπολης όχι σε ανθρώπους που είχαν πατέρα εργαζόμενο εκεί από το 74 έως το 95 (έζησε την προ συνδικαλισταράδων εποχή και την μετά δηλαδή) και οι ίδιοι (εγώ δηλαδή) έχουν κάνει πέρασμα μέσα από την ΔΕΗ.
Βασικά έγραψα πως το ΒΟΛΕΜΑ στο δημόσιο ψόφησε και όχι πέθανε το δημόσιο.
Στο δημόσιο και την ΔΕΗ δεν μπήκα γιατί δεν ήθελα, επομένως δεν έχω κανένα "απωθημένο". Δεν με εξέφραζε ο τρόπος με τον οποίο "δουλεύουν" οι περισσότεροι εκεί μέσα, η ανοργανωσιά, ο χλευασμός και η απαξίωση - κοροϊδία όποιου πραγματικά εργάζεται και προσφέρει (πισώπλατα πάντα), για να μην μιλήσω για τα ρουφιανηλίκια των συνδικαλισταράδων πίσω από κλειστές πόρτες γραφείων με κομματόσκυλα προϊστάμενους και διευθυντές.
Στην ΔΕΗ Μεγαλόπολης όσοι μπήκαν, μπήκαν. Τα ορυχεία είναι στην δύση τους πλέον (δεν γεννάει λιγνίτη η Γη, το κοίτασμα εξαντλήθηκε ενώ οι περιβαλλοντολογικοί όροι σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο γίνονται χρόνο με τον χρόνο αυστηρότεροι) και δεν συμφέρει την επιχείρηση να προβεί σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε μια περιοχή που η μελλοντική παραγωγική της δραστηριότητα αντιστοιχεί σε μονοψήφιο νούμερο ετών.
Με εργολαβίες και έκτακτο προσωπικό θα κυλίσει ο όποιος χρόνος απομένει πλέον.
Δεν είχα καμία απολύτως ανάγκη να εκφράσω χαιρεκακία. Όπως έγραψα το καλοκαίρι (που επικρατούσαν οι φημολογίες) πως δεν πρόκειται να γίνουν προσλήψεις στην ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη έτσι γράφω και τώρα. Κύριοι αποδέκτες των σχολιασμών μου είναι τα νέα παιδία της περιοχής. Αν θέλουν λαμβάνουν υπ' όψιν τις αλήθειες που λέει κάποιος το 2014 με δεδομένα του 2014-2015 και κάνει τον προσωπικό του προγραμματισμό. Διαφορετικά τις αγνοεί, κάθεται και ακούει τον περίγυρό του και τους τοπικούς άρχοντες που μιλάνε το 2014 με δεδομένα του 1980 και σπαταλάει τα χρόνια του περιμένοντας για έναν διορισμό ο οποίος δεν θα έρθει ποτέ. Είναι απλά τα πράγματα.
Ας τα πάρουμε από την αρχή: 1) τα κοιτάσματα λιγνίτη που υπάρχουν στην περιοχή είναι αρκετά ακόμα, ανεξάρτητα εάν απαξιώνονται για διάφορους περίεργους λόγους. 1) Τα ατυχήματα συμβαίνουν γιατί δεν υπάρχει αρκετό προσωπικό, δε θέλει και πολύ εξήγηση αυτό. 3) Υπό αυτές τις συνθήκες, επειδή τη ΔΕΗ την απαξιώνουν γενικότερα, δεν υπάρχει μέλλον για κανένα νέο που πιθανόν ελπίζει να βρεί δουλειά σε αυτό το χώρο. 4) Όπως και σε κάθε χώρο εργασίας έτσι και στη ΔΕΗ υπάρχουν καλοί και κακοί εργαζόμενοι. Δε μπορείς συλλήβδην να τους απαξιώνεις...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ είμαι ο σούπερμαν το ήξερες αυτό; Ε λοιπόν στο λέω εγώ άρα έτσι είναι. Δεν μιλάς με κανένα φιλαράκι σου ή με κάποιον που η σχέση του με τoν τομέα της ενέργειας περιορίζεται στο πάτημα του διακόπτη για το φώς στο σπίτι του, στο είπα και πριν αλλά δεν λες να το καταλάβεις.
Διαγραφή1) Σύμφωνα με την επίσημη (και δημοσιευμένη) εισήγηση - έκθεση του 2005 της τότε ηγεσίας των ορυχείων της ΔΕΗ με τίτλο "Η εκμετάλλευση του λιγνίτη στην Ελλάδα με οικονομικά και περιβαλλοντικά κριτήρια. Σημερινή κατάσταση - Προοπτικές" (Ιούνιος 2005)
Τα αποθέματα για τα ορυχεία της Μεγαλόπολης ανέρχονταν σε 251 εκ. τόνους ενώ με βάση τους έως τότε (τα στοιχεία βάση των οποίων είχε γίνει η μελέτη αφορούσαν έως και τον απολογισμό του έτους 2004) ρυθμούς παραγωγής και κατανάλωσης δινόταν χρονική επάρκεια για την περιοχή της Μεγαλόπολης τα 20 χρόνια. 2004+20 = 2024 - 2014 = 10 χρόνια ακόμα με βάση τα αισιόδοξα στοιχεία που παρουσιάστηκαν το 2005. Η παραγωγή για το έτος 2004 ήταν 14,4 εκ. τόνοι και ακολούθως τα έτη 2005, 06 καταγράφηκαν τιμές ρεκόρ σε ρυθμούς παραγωγής, με πτωτικές τάσεις από το 2008 έως και σήμερα.
Παραγωγή 2009 - 11,5 εκ, τον. (ίδιο επίπεδα παραγωγής με το 1997), 2010 - 10,4 εκ. τον., 2011 - 10,2 εκ. τον., 2012 - 9,6 εκ. τον, 2013 - 8,9 εκ. τόν. (χρονιά κατά την οποία είχαμε και την μεγάλη κατολίσθηση όμως που φρέναρε την παραγωγή).
Όλα τα παραπάνω είναι επίσημα στοιχεία της ΔΕΗ. Στην έκθεση του 2005 υπολογίζονταν όμως και τα αποθέματα στα ορυχεία Κυπαρισσίων και Μαραθούσας. Ξέρουμε όμως πως από τότε έχουν αλλάξει κάποια πράγματα . Το ορυχείο Κυπαρισσίων έχει εγκαταλειφθεί οριστικά από την ΔΕΗ γιατί προέκυψε η αρχαία Τραπεζούντα και παράλληλα οι έντονες αντιδράσεις του τότε Δήμου Γόρτυνος του Μιχόπουλου (για να μην ξεχνιόμαστε). Η ΔΕΗ απέσυρε ολόκληρο τον μηχανολογικό εξοπλισμό της από το ορυχείο (που σήμερα είναι λίμνη) ενώ τα επόμενα έτη απέσυρε γενικώς από την περιοχή της Μεγαλόπολης και έναν καδοφόρο εκσκαφέα ο οποίος ταξίδεψε για Κοζάνη. Το 2010 που ήμουν εγώ μέσα αποσύρθηκε επιπλέον μηχανολογικός εξοπλισμός ( εξοπλισμός ταινιόδρομων, στρεπτή κ.α)με προορισμό τα ορυχεία του νομού Κοζάνης. Τότε συζητιόταν και η σταδιακή εγκατάλειψη του ορυχείου Μαραθούσας (όπως κι έγινε). Από τους δύο εκσκαφείς (ΕΤΕΚΑ, BW) που δούλευαν στο ορυχείο Μαραθούσας ο ETEKA μεταφέρθηκε στην επέκταση του ορυχείου Χωρεμίου (κάτω από τον πύργο).
Άρα με βάση τα παραπάνω καταλαβαίνουμε πως τα 251 εκατ. τόνοι και τα 20 χρόνια ζωής των ορυχείων της Μεγαλόπολης το 2005 ήταν τα αισιόδοξα σενάρια.
Στην πραγματικότητα εάν κάνει κάποιος τους υπολογισμούς με τα σημερινά δεδομένα και με ρυθμούς παραγωγής του 2004 καταλαβαίνει πως φτάνουμε οριακά το έτος 2020 (6 χρόνια ακόμη δηλαδή). Γι' αυτό η ΔΕΗ έχει κάνει τον προγραμματισμό της και όποιος έχει ανοικτά μάτια τον βλέπει. Ο άμεσος μελλοντικός προγραμματισμός λοιπόν τι περιλαμβάνει για την Μεγαλόπολη; Μείωση και σταθεροποίηση ρυθμού παραγωγής με παράλληλο παροπλισμό εγκαταστάσεων και εξοπλισμού. Δύο μονάδες συνολικής ισχύος 300 MW έχουν ήδη παροπλιστεί τελείως, αυτό σημαίνει αυτομάτως και μείωση του ρυθμού παραγωγής των ορυχείων. Το 2020 αποσύρεται και η 3η μονάδα άλλα 300 MW και μένει η 4η μόνο με 300 MW. Την 5η με 800 MW γιατί την έφτιαξαν δεν αναρωτηθήκατε;
ΔιαγραφήΌλα αυτά σημαίνουν περεταίρω μείωση του ρυθμού παραγωγής των ορυχείων που όλα μαζί ερμηνεύονται ως ανάγκες για επίσης σταδιακή μείωση προσωπικού και όχι αύξηση.
Και πως γίνεται η σταδιακή μείωση προσωπικού; Με το να μην κάνεις νέες προσλήψεις φυσικά και με την σταδιακή συνταξιοδότηση των παλαιότερων εργαζόμενων. Η αρλούμπα περί έλλειψης προσωπικού στην ΔΕΗ Μεγαλόπολης στις ημέρες μας, πέφτει στο κενό και γίνεται απολύτως ξεκάθαρο ποιοι ζητούν προσλήψεις στην μεταλιγνιτική πια περίοδο. Όσοι ψάχνουν να εξαργυρώσουν ψήφους (οι πολιτικάντηδες και οι συνδικάλες δηλαδή).
2) Τρία θανατηφόρα ατυχήματα στην Μεγαλόπολη μέσα σε τρία διαδοχικά χρόνια. Σε ποιό πόρισμα από τα τρία ακριβώς αναγράφεται πως αιτία του ατυχήματος ήταν οι ελλείψεις προσωπικού και που είναι οι μηνυτήριες αναφορές των σωματείων τότε; Το επιπλέον μόνιμο προσωπικό θα κρατούσε τον χειριστή και δεν θα έπεφτε από το μηχάνημα, θα κρατούσε το φορτηγό του οκταμηνίτη οδηγού και δεν θα έπεφτε από την πάνω τομή στην κάτω (αυτοί που του είπαν να αδειάζει το φορτίο εκεί, δεν έχουν ευθύνη, η έλλειψη προσωπικού φταίει), θα έκοβε το ρεύμα πριν χτυπήσει τον ηλεκτρολόγο. Πρώτη φορά πάντως βλέπω επιχείρηση που έχει ελλείψεις σε προσωπικό και όλο το προσωπικό να κάνει κανονικά τις βάρδιες (και όχι διπλοβάρδιες), να παίρνει κανονικά τα ρεπό και τις άδειες (και όχι να κόβονται για πάντα) κτλ. Δεν θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς πως στα παραπάνω ατυχήματα οι κανόνες ασφαλείας είχαν πάει περίπατο. Συνδικάλας είσαι;
3) Μίλησα για συγκεκριμένους και συγκεκριμένες καταστάσεις - συμπεριφορές, όχι για όλους. Η άποψή μου όμως από τις δικές μου εμπειρίες είναι πως στην ΔΕΗ Μεγαλόπολης η αναλογία κακός - καλός είναι 3:1. Στους 4 δηλαδή εγώ προσωπικά τους 3 θα τους έστελνα σπίτι τους. Άσε μας ρε φίλε που ερχόταν ο άλλος (Μεγαλοπολίτης) μέσα για δουλειά καθημερινές μετά τις 8:15 γιατί είχε να πάει τα παιδιά στο σχολείο (και τα παιδιά ήταν ηλικίας γυμνασίου και λυκείου) ή ο άλλος (πάλι Μεγαλοπολίτης) βούταγε το αυτοκίνητο πήγαινε σπίτι να δει την γυναίκα λέγοντάς μας "δεν με είδατε ή πείτε πως πήγα εκεί" και τον έψαχναν στους ασυρμάτους. Και θα μας πουν τώρα αυτοί πως εξαντλούνται κιόλας λόγω έλλειψης προσωπικού και κινδυνεύουν να πάθουν ατύχημα. Έλεος.
Ετσι ακριβως ηταν η αναλογια οπως τα λες...Βεβαια στο υπολοιπο δημοσιο εξακολουθει η αναλογια να ειναι αυτη ακομα και τωρα...
Διαγραφή