Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Παραπέμπεται για κακούργημα ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος

Ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος παραπέμπεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, σύμφωνα με τη διάταξη του Ν. 1608/50 «Περί καταχραστών του Δημοσίου». Η εντολή δόθηκε από τον εισαγγελέα Εφετών Σ. Λογοθέτη.



Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διοικητής του ΙΚΑ φέρεται να έδωσε διπλή εντολή, προκειμένου να αρθεί η κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών εκπροσώπου εταιρίας σουπερμάρκετ με έδρα την Πατρίδα Ημαθίας.
Απόρροια της εντολής αυτής ήταν το ΙΚΑ να στερηθεί έσοδα 18,5 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά, η δικογραφία αναφέρει ότι εταιρία χρωστούσε στο ΙΚΑ στις 25 Σεπτεμβρίου 2013 ποσό περίπου 18 εκατ. ευρώ, για την είσπραξη του οποίου το Γραφείο της Βέροιας είχε προχωρήσει σε πράξη επίδοσης εισφορών προς τον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρίας, δίνοντας 15ήμερη προθεσμία, ώστε να προχωρήσει η εταιρία σε ρύθμιση των οφειλών της στο Ταμείο. Η προθεσμία παρήλθε και το ΙΚΑ Βέροιας, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση της εταιρίας, επέβαλε στα μέσα του Οκτωβρίου του προηγούμενου έτους κατάσχεση εις χείρας τραπεζών όλων των ποσών που καταβάλλονταν στην εταιρία από προμηθευτές και πελάτες.

Ο κ. Σπυρόπουλος κατηγορείται ότι δίχως να υπάρχει σχετική αίτηση της εταιρίας, έδωσε εντολή στο κατάστημα της Βέροιας να προχωρήσει στην άρση της κατάσχεσης «προκειμένου η εταιρία να προχωρήσει στην πληρωμή του προσωπικού και στη ρύθμιση των οφειλών της».

Ο επικεφαλής του ΙΚΑ Βέροιας δεν απεδέχθη την εντολή του προϊσταμένου του, και τον ενημέρωσε ότι η άρση της κατάσχεσης την οποία ζητούσε ο κ. Σπυρόπουλος δεν ήταν δυνατόν να στηριχθεί από τις διατάξεις του Νόμου.
Ακόμη, τον ενημέρωσε ότι η εταιρία είχε κληθεί να ρυθμίσει το χρέος της, αλλά δεν το έπραξε.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, στις 17 Οκτωβρίου του 2013, ο διοικητής του ΙΚΑ απέστειλε και δεύτερη εντολή προς το ΙΚΑ Βέροιας, προκειμένου να αρθεί η κατάσχεση έως τις 15/11/13. Τότε, ο υφιστάμενός του επικεφαλής του ΙΚΑ Βέροιας συμμορφώθηκε με την εντολή, ωστόσο κατέθεσε εγγράφως τις νομικές επιφυλάξεις του.

Μετά την άρση της κατάσχεσης, κατ’ εντολή του κ. Σπυρόπουλου, η εταιρία δεν προσήλθε σε ρύθμιση των οφειλών της.

Ωστόσο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κατατέθηκαν σε λογαριασμούς της εταιρίας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, τα οποία δεν κατέληξαν στο ΙΚΑ. Στη δικογραφία αναφέρεται, μάλιστα, ότι ο ιδιοκτήτης έκανε ανάληψη από τον λογαριασμό του του ποσού των 1,35 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Σπυρόπουλος κατ’ αρχάς αρνήθηκε το κατηγορητήριο και υποστήριξε ότι οι διαδικασίες τις οποίες ακολούθησε ήταν σύννομες. Υποστηρίζει ότι ζήτησε την άρση της κατάσχεσης, προκειμένου να μην πτωχεύσει η εταιρία και οι εργαζόμενοι βρεθούν αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας.

Σημειωτέον ότι ο κ. Σπυρόπουλος ελέγχεται ήδη για απιστία κατά του Δημοσίου για ευνοϊκές ρυθμίσεις μεγάλου εκπαιδευτικού ομίλου τον Σεπτέμβριο του 2012.


Πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕ και koutipandoras.gr

2 σχόλια:

  1. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΘΟΛΟΥΡΕΣ ΜΑΣ ΕΡΙΞΑΝ ΣΤΗΝ ΑΒΥΣΣΟ... ΣΤΗΝ ΑΒΥΣΣΟ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ... ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΄ΒΛΕΠΩ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΕΣ... ΔΥΣΤΥΧΩΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΟ ΚΑΓΚΕΛΟ ΡΟΜΠΕΡΤ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog