Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Μήνυμα του Τσίπρα στον Σόιμπλε: Αν θέλει να μας στείλει 5.000 εφοριακούς, ευχαρίστως!


«Το παλιό πρόγραμμα έχει πεθάνει, χάνουν το χρόνο τους» δηλώνει σε αποκλειστική συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «stern» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Στην προδημοσίευση της συνέντευξης, από τον ελληνικό ενημερωτικό ιστότοπο «The Press Project», ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι το πρόγραμμα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων που έχει εφαρμοστεί στη χώρα του απέτυχε.

«Για εμάς το παλιό πρόγραμμα έχει πεθάνει. Η πρόταση επιμήκυνσης για 6 μήνες είναι παράδοξη. Όποιος έχει τέτοιες ιδέες, χάνει τον χρόνο του» δήλωσε στο περιοδικό stern, σύμφωνα με την προδημοσίευση του TPP.

Ο κ. Τσίπρας δεν δέχεται το τελεσίγραφο, να συμφωνήσει με την πρόταση του Eurogroup ως την Παρασκευή.

«Τέτοια τελεσίγραφα δεν θα έπρεπε να έχουν χώρο στην ΕΕ. Κανείς δεν μπορεί να έχει την απαίτηση να συνεχίσουμε εκεί που σταμάτησε η κυβέρνηση Σαμαρά».

O Aλέξης Τσίπρας λέει ότι η Ελλάδα δεν θέλει «άλλα δάνεια βοήθειας, αλλά χρόνο, ώστε να προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις. Γι" αυτό χρειαζόμαστε ένα πρόγραμμα-γέφυρα. Αυτό θα μας δώσει δυνατότητα για ρευστότητα μέσω βραχυπρόθεσμων ομολόγων» και ζητάει από την Ευρώπη να μην επιβληθούν νέα μέτρα. «Τα μέτρα πρέπει να αλλάξουν» λέει χαρακτηριστικά.

Plan B, για την περίπτωση που η Ελλάδα θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, δεν υπάρχει: «Δεν το χρειαζόμαστε, γιατί θα μείνουμε στο ευρώ. Αλλά δεν θα πετύχουμε αυτό το στόχο εις βάρος των αδυνάτων, όπως η προηγούμενη κυβέρνηση».

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για την Γερμανία και τα αιτήματά της ανέφερε ότι την πρόταση του Σόιμπλε, να στείλει 5.000 εφοριακούς, την δέχομαι ευχαρίστως «Ας στείλει 5.000».

Πηγή:
redder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog