Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας


Το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας θα πραγματοποιηθεί στη Σπάρτη από τις 9 έως τις 11 Οκτωβρίου 2015. Διοργανωτής θα είναι η Αστρονομική Ένωση Σπάρτης «ΔΙΟΣ ΚΟΥΡΟΙ» μετά από ομόφωνη ανάθεση των Δ.Σ. των Συλλόγων ερασιτεχνικής αστρονομίας. Ο χώρος διεξαγωγής του Συνεδρίου είναι η αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητήριου Λακωνίας στο 2ο χλμ Εθνικής Οδού Σπάρτης – Γυθείου. 

Το πρόγραμμα του συνεδρίου θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις εργασιών από ερασιτέχνες αστρονόμους, πρακτικά εργαστήρια καθώς και αστρονομικά εκθέματα (αφίσες, κατασκευές, αστροφωτογραφίες κ.ά.). Η καταληκτική ημερομηνία λήξης υποβολής εισηγήσεων θα είναι η 31 Ιουλίου 2015 ενώ οι περιλήψεις των εισηγήσεων θα πρέπει να σταλούν έως τις 15 Ιουνίου 2015.

Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου, στα πλαίσια των οποίων θα κινηθούν οι παρουσιάσεις, είναι οι εξής: 

•Ανακαλύψεις νέων αστρονομικών αντικειμένων, όπως κομήτες & αστεροειδείς
•Παρατηρήσεις & καταγραφές αστρονομικών φαινομένων όπως ηλιακών εκλείψεων, μεταβλητών αστέρων, διαβάσεων, αποκρύψεων, αστεροειδών, κομητών κ.λ.π.
•Πρωτότυπη ατομική ή ομαδική επιστημονική μελέτη ερασιτεχνών αστρονόμων.
•Κατασκευές αστρονομικών οργάνων, όπως τηλεσκόπια, αστεροσκοπεία, ηλιακά ρολόγια κ.λ.π.
•Μεθοδολογία τρόπου παρατήρησης και καταγραφής αστρονομικών φαινομένων
•Θέματα σχετικά με τον εξοπλισμό ενός ερασιτέχνη αστρονόμου
•Αστροφωτογράφιση, παρουσίαση τεχνικών λήψης και επεξεργασίας αστρονομικών αντικειμένων
•Διάδοση της επιστήμης της Αστρονομίας, μεθοδολογία για τη μετάδοση – εκλαΐκευση της αστρονομίας σε μαθητές ή στο ευρύ κοινό.

Η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου έχει φροντίσει να προσφέρει διευκολύνσεις στους συμμετέχοντες όσον αφορά τη μετακίνηση και τη διαμονή. Στις διευκολύνσεις περιλαμβάνονται πούλμαν μετάβασης στη Σπάρτη σε ειδική τιμή, πούλμαν μετακινήσεων από και προς το κέντρο της Σπάρτης καθώς και ειδικές τιμές σε καταλύματα της περιοχής.

Αναλυτικά όλες οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο επίσημο site του συνεδρίου. Οι εγγραφές άνοιξαν, μπορείτε να δηλώσετε ήδη συμμετοχή!
http://astrosynedrio2015.gr/

Τα συνέδρια ερασιτεχνικής αστρονομίας ξεκίνησαν το 1999 και έκτοτε κάθε δύο χρόνια αποτελούν ένα σημαντικό θεσμό για την ενημέρωση, την αλληλεπίδραση και τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των ερασιτεχνών αστρονόμων. Πολλοί φίλοι της ερασιτεχνικής Αστρονομίας θα δώσουν το παρόν και σε αυτό το συνέδριο και ελπίζουμε να σας ανταμώσουμε σε ένα τριήμερο γεμάτο όμορφες αστρονομικές εμπειρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog