Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015

Με δικαστική απόφαση η εναπόθεση απορριμάτων στο Λεβίδι

Νόμιμη είναι η εναπόθεση των σκουπιδιών του δήμου Τρίπολης στο ΧΑΔΑ Λεβιδίου, σύμφωνα με απόφαση του Πρωτοδικείου Τρίπολης. Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι στο Λεβίδι, μας πληροφορεί το newbomb.gr.

Το πρωί της Πέμπτης (19/02/2015) το Πρωτοδικείο Τρίπολης εξέδωσε απόφαση επί της προσωρινής διαταγής και απέρριψε τις αιτιάσεις των κατοίκων του Λεβιδίου.

Η απόφαση δεν προβλέπει κανέναν όρο για την απόθεση των σκουπιδιών στο ΧΑΔΑ Λεβιδίου στη θέση Μαγούλα και η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων των κατοίκων του Λεβιδίου θα γίνει στις 6 Μαρτίου στο Πρωτοδικείο Τρίπολης.

Στο Λεβίδι η είδηση της απόφασης ξεσήκωσε τους κατοίκους. Άρχισαν να χτυπούν οι καμπάνες, υπάρχει αναστάτωση στο χωριό και στην είσοδο της χωματερής ήδη βρίσκονται πολλοί κάτοικοι οι οποίοι περιφρουρούν τον χώρο δηλώνοντας αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να περάσει μέσα απορριμματοφόρο του δήμου.

Σύμφωνα με  αποκλειστικές πληροφορίες του Arcadia Portal ,το Δικαστήριο απέρριψε την προσωρινή διαταγή για την χωματερή στο Λεβίδι και από σήμερα κιόλας ο Δήμος Τρίπολης μπορεί να ξεκινήσει την αποκομιδή των απορριμμάτων και να τα εναποθέσει προσωρινά στη χωματερή του Λεβιδίου.

Οι κάτοικοι της περιοχής, αντιδρώντας στην απόφαση του Δήμου Τρίπολης, προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη εναντίον της δημοτικής αρχής, με την αιτιολογία ότι η χωματερή στο Λεβίδι θα έπρεπε να έχει ήδη αποκατασταθεί, ενώ το Μαίναλο είναι προστατευόμενη περιοχή Natura.

Ωστόσο, η Δικαιοσύνη έκρινε ότι τα απορρίμματα πρέπει να μεταφερθούν στη χωματερή του Λεβιδίου στη θέση «Μαγούλα», οπότε νομικά από σήμερα μπορεί να ξεκινήσει την αποκομιδή των απορριμμάτων και να τα πηγαίνουν στο Λεβίδι.

Σημειωτέον ότι στις 6 Μαρτίου θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει οι κάτοικοι. Αναμένονται αντιδράσεις από την πλευρά των κατοίκων του Λεβιδίου και των γύρω χωριών καθώς, όπως έχουν επισημάνει, δεν θα επιτρέψουν στα απορριμματοφόρα να εναποθέσουν τα απορρίμματα στην περιοχή.

Οι πληροφορίες του Arcadia Portal αναφέρουν ότι η Δημοτική Αρχή πρόκειται να προβεί σε κάποιες ενέργειες, χωρίς περιβαλλοντολογικές επιβαρύνσεις, στην χωματερή του Λεβιδίου, έτσι ώστε να γίνεται κάποια διαλογή των απορριμμάτων μέχρι να βρεθεί η οριστική λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog