Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015

Το παιγνίδι της αποπλάνησης

«Είναι ικανοί, ευφυείς και έχουν εργαστεί επάνω στα θέματα που τους αφορούν» δήλωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ μετά τη συνάντησή της με τον Γιάννη Βαρουφάκη.

Mιλάμε για έρωτα με την πρώτη ματιά, you can leave your hat on, je t’aime και τα σχετικά. Ο Βαρουφάκης έκλεψε την καρδιά της Κριστίν λίγα 24ωρα πριν του Αγίου Βαλεντίνου.

Υπέρ των ελληνικών θέσεων τάχθηκε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, έπειτα από τη συνάντηση που είχε το απόγευμα στις Βρυξέλλες με τον Γιάνη Βαρουφάκη, πριν το έκτακτο Eurogroup.

Η κυρία Λαγκάρντ είπε πως είχε μια «καλή συνάντηση» και μια «καλή ανταλλαγή απόψεων» με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, ενώ αναφέρθηκε με πολύ καλά λόγια στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα.

«Είναι ικανοί, ευφυείς και έχουν εργαστεί επάνω στα θέματα που τους αφορούν. Πρέπει να τους ακούσουμε», είπε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του ΔΝΤ και πρόσθεσε: «Ξεκινάμε να εργαζόμαστε μαζί, είναι μια διαδικασία που θα χρειαστεί κάποιο χρόνο».


Πάντως, ιδιαίτερη σημασία φαίνεται πως είχε η συνάντηση μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των εταίρων, που προηγήθηκε της συνεδρίασης του Eurogroup.

Λίγο πριν τις 18:30 το απόγευμα, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είχαν συνάντηση με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, την Κριστίν Λαγκάρντ και τον επικεφαλής του Euroworking Group Τόμας Βίζερ.

Όπως μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο πηγή από την ελληνική κυβέρνηση, στην συνάντηση συζητήθηκε τι θα μπορούσε να αποτελεί μια συμφωνία – «γέφυρα» μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών.Πηγή:
http://moriasnews.gr/?p=30242

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog