Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Δήμος Μεγαλόπολης: Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ΗΣ  ΜΑΡΤΙΟΥ 1821



1.  ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

α. Γενικός σημαιοστολισμός από της ογδόης πρωινής ώρας της 24ης  μέχρι της δύσης του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2015.

β. Διακόσμηση προθηκών καταστημάτων με τα εθνικά χρώματα, φωτογραφίες  Ηρώων κ.λ.π.
(Επί της περιπτώσεως αυτής εκφράζεται η παράκληση προς τους Συλλόγους Εμποροβιομηχανικό και Επαγγελματιών-Βιοτεχνών, όπως συστήσουν στα μέλη τους την διακόσμηση των προθηκών των καταστημάτων τους).

2. ΤΡΙΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

α.  Ομιλίες από κατάλληλους ομιλητές σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, στις υπηρεσίες, αρμοδιότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στα ΝΠΔΔ, με φροντίδα των Προϊσταμένων τους για την σημασία της Εθνικής Επετείου.

β.  Ώρα 12.00΄μ. θα ψαλεί Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αγωνιστών του 1821 και θα λάβει χώρα στην Κεντρική Πλατεία, στέψη των Ηρώων από μαθητές και μαθήτριες των σχολείων Μέσης, Τεχνικής, Δημοτικής Εκπαίδευσης και Νηπιαγωγείων.

γ. Φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2015 όλων καταστημάτων, των υπηρεσιών της Περιφέρειας, των ΟΤΑ καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και Τραπεζών και των οδών, πλατειών, μνημείων και αρχαιολογικών χώρων.

3. ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

α.   Ώρα 7.30΄π.μ. θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών με μέριμνα της Ιεράς Μητροπόλεως.

β.    Ώρα 9.30΄π.μ. προσέλευση στο Δημαρχείο.

γ.  Ώρα 10.00΄π.μ. τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.

δ.   Ώρα 10.30΄π.μ. συγκέντρωση όλων στην Κεντρική Πλατεία, όπου προ του Ηρώου, θα ψαλεί τρισάγιο.
(Στην Εκκλησία και στη συγκέντρωση στην πλατεία θα παρίστανται διμοιρία μαθητών από κάθε σχολείο Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, η οποία θα συνοδεύει την σημαία. Οι υπόλοιπες διμοιρίες των μαθητών θα είναι παρατεταγμένες επί της οδού Παπαναστασίου στο ύψος της οδού Πολυβίου και πάνω, 15΄ενωρίτερα πριν την έναρξη της παρέλασης).


Μετά το τέλος του Τρισαγίου θα γίνει κατάθεση στεφάνων, κατά την εξής σειρά:
1. Δήμος Μεγαλόπολης, 2. Εθνική Αντίσταση,  3. Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Μεγαλόπολης, 4. Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεγαλόπολης, 5. Προϊστάμενος Γραφείου Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Οι Πρόεδροι όλων των Συλλόγων και Σωματείων της πόλης, αφού δηλώσουν συμμετοχή στον Δήμο Μεγαλόπολης μέχρι την Τρίτη 24 Μαρτίου 2015, ότι επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι.

Μετά την κατάθεση στεφάνων θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον εκπαιδευτικό Α΄/θμιας εκπαίδευσης του 1ου Δημοτικού Σχολείου  Μεγαλόπολης  κ. Χρήστο Παλάντζα.

Στη συνέχεια θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αθανάτων νεκρών και θα ψαλεί ο Εθνικός Ύμνος.

ε.   Ώρα 11.15΄π.μ. Θα αρχίσει η παρέλαση των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίου, Ενιαίου Λυκείου, ΕΠΑΛ, μπροστά από τις Αρχές της πόλης

στ.  Ώρα 11.45΄π.μ. Χοροί από μαθητές και μαθήτριες στην Κεντρική Πλατεία.

Μετά την λήξη των χορών ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο θα δεξιωθούν τους δημότες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τελετάρχες ορίζουμε τον  Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο στον Τομέα Πολιτισμού κ. Γεώργιο Μαρκολιά, τους Υπαλλήλους του Δήμου Αθανασία Μανίκα και Νικήτα Τζιούβελη.
Συντονίστρια  της παρέλασης ορίζεται η Γυμνάστρια  του 1ου Δημοτικού σχολείου Μεγαλόπολης κα. Γεωργία Μανιάτη.

ζ. Ώρα 6.30΄μ.μ. επίσημη υποστολή της σημαίας.

Παρακαλείται η Αστυνομική Αρχή να φροντίσει για τον σημαιοστολισμό και την τήρηση της τάξης καθ’ όλη τη διάρκεια σε όλους τους τόπους της τελετής.


       Μεγαλόπολη 18-3-2015
       Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

6 σχόλια:

  1. Πιστευω να εχει περασει η σκουπα του Δημου πριν την παρελαση... Καιρο εχουμε να τη δουμε, μας εχει λειψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο καταλογισμός χρηματικών ποσών σε βάρος αυτοδιοικητικών προσώπων, από το Ελεγκτικό Συνέδριο , γιατί δεν δημοσιοποιείται ? Γιατί ο Μεγαλόπολη fm δεν κάνει ένα ρεπορτάζ? Οι αντιπολιτεύσεις του Δήμου γιατί δεν αναδεικνύουν το θέμα? Τόσο στεγανό είναι ? Δεν νομίζω. Στεγανό το κάνουν οι υπαίτιοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε φιλε αν παρακολουθούσες τις συνεδριασεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα γνωριζες πως το ερωτημα αυτο εχει τεθει απο την ελασσονα αντιπολίτευση εδω και τέσσερις μηνες, όμως δεν ετυχε της θετικής αντιμετωπισης απο τον κ. Δήμαρχο, να ενημερώσει τοσο το ΔΣ όσο και την κοινωνία της Μεγαλόπολης και να πει τι ακριβως συμβαίνει... Ο κ. Δημαρχος ειχε ερωτηθει όταν τεθηκε για πρωτη φορα το θέμα, και ειχε υποσχεθεί στο τοπικό ραδιόφωνο ότι θα ενημερωνοταν και θα εβγαινε στο ραδιόφωνο να μιλησει. Προφανώς ο κ. Δήμαρχος αντιλαμβάνεται με διαφορετικό τρόπο το χρόνο, έτσι περασαν σχεδόν τεσσερις μήνες. Έγινε ξανα ερωτηση στο ΔΣ αλλα απάντιση δεν δωθηκε γιατι ταχα η υπόθεση ειναι στη διακιοσύνη... Ισως την επομενη δεκαετια να οριμασουν οι συνθήκες και ο μεθεπόμενος δήμαρχος να δωσει τις δεουσες απαντησεις... Τοτε θα έχουν ενηλικιωθεί τα σημερινα νήπια και θαν καταλάβουν τι γινόταν πριν εικοσι χρονια... Ισως αυτη ειναι και η επιδίωξη των εμπλεκομένων, χωρίς να γνωρίζω ποιοι είναι... και δεν με ενδιαφερει... Το μόνο που με ενδιαφέρει σαν δημοτη και σαν φορολογούμενο πολίτη, επειδη το θέμα αφορά δημόσιο χρήμα, είναι όλα στο φως...

      Διαγραφή
    2. Σ' ευχαριστώ αγαπητέ για την λεπτομερή και εμπεριστατωμένη απάντηση.

      Επειδή όμως το θέμα είναι μείζον και αφορά το Δήμο δεν είναι στο χέρι τους να μην απαντούν.

      Διαγραφή
  3. Το θεμα ειναι απλουστατο. Αρκουν 20-25 υπογραφες πολιτων που θα ζητουν απο τον κ. Δημαρχο να συζητηθει η υποθεση στο Δημοτικο Συμβουλιο. Ειναι υποχρεωμενος να το κανει. Υπαρχει κι αλλος τροπος, εαν οι πολιτες ''ντιριωνται''... Η ελασσων αντιπολιτευση να ζητησει απο τον κ. Δημαρχο τη χορηγηση αντιγραφων των καταλογισμων. Εφοσον δεν ειναι εγγραφα χαρακτηρισμενα ως ''εμπιστευτικα'', ο κ. Δημαρχος ειναι παλι υποχρεωμενος να τα χορηγησει. Στη συνεχεια ο επικεφαλης της ελασσωνος αντιπολιτευσης μπορει να τα δημοσιευσει ως δημοσια εγγραφα που ειναι, για να μαθει ο καθε πολιτης τι εχει καταλογισθει...υπαρχουν τροποι, αλλα ουτε οι 25 πολιτες θα βρεθουν ουτε ο κ. επικεφαλης της ελασσονος αντπολιτευσης θα το πραξει... Μην κρυβομαστε λοιπον πισω απο το δακτυλο μας γιατι ειναι μικρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι καταλογισμοι του Ελεγκτικου Συνεδριου ειναι δημοσια εγγραφα. Οποιος επιθυμει μπορει να ζητησει αντιγραφα τους απο το Δημο με σχετικη αιτηση. Μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog