Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Μοζαμβίκη: Στους 41 οι νεκροί της επιδημίας χολεράς


Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας της χώρας, Κίνια Φερνάντες, από την 25η Δεκεμβρίου του 2014 έχουν καταγραφεί 4.518 κρούσματα χολέρας και 41 νεκροί

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι Αρχές της Μοζαμβίκης, αφού η επιδημία χολέρας που «σαρώνει» τη χώρα έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις, έχοντας ήδη σκοτώσει 41 ανθρώπους.

Μονάχα στην πόλη Τέτε έχουν ήδη καταγραφεί μέχρι στιγμής περισσότερα από 1500 κρούσματα, ενώ σε πολλές περιοχές η κατάσταση έχει ξεκινήσει να σταθεροποιείται.

Στις επαρχίες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα προστέθηκε και εκείνη του ποταμού Ζαμβέζη, η οποία εκτιμάται πως έχει πληγεί περισσότερο από τις πλημμύρες που απειλούν το βόρειο μισό της Μοζαμβίκης.

Η χολέρα είναι ασθένεια η οποία πλήττει συχνά τη χώρα την περίοδο των βροχών,  που γενικά διαρκεί από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάρτιο στη Μοζαμβίκη. Ωστόσο, την τρέχουσα περίοδο, η ανασφαλής υγειονομική κατάσταση επιδεινώθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις πλημμύρες, που αποτελούν έναν από τους κύριους παράγοντες εξάπλωσης της επιδημίας.

Την 12η Ιανουαρίου οι αρχές της Μοζαμβίκης κήρυξαν κατάσταση συναγερμού όταν σημειώθηκε υπερχείλιση του ποταμού Λικούνγκο, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, καθώς το ύψος των νερών ξεπέρασε τα 12 μέτρα (επίπεδο που είχε να καταγραφεί από το 1971), με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες καταστροφές στην επαρχία του Ζαμβέζη.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο επίσημο απολογισμό, οι πλημμύρες αυτές, οι πλέον πολύνεκρες από το 2000, έχουν πλήξει 177.000 ανθρώπους και έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 160 ανθρώπους, πέραν των θυμάτων της χολέρας.

Πηγή:
thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog