Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Συνελήφθη στη Σαλαμίνα η συνεργός του Ξηρού

 Στη σύλληψη της Αγγελικής Σπυροπούλου, 22 ετών, η οποία θεωρείται από τις Αρχές ως μια εκ των βασικών συνεργατών του Χριστόδουλου Ξηρού, προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας οι Αστυνομικές Αρχές.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Σαλαμίνας και πιο συγκεκριμένα στην οδό Αγίου Χαραλάμπους 60, στο σπίτι της μητέρας του Χρήστου Τσάκαλου, ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς».

Οι Αστυνομικές Αρχές αναζητούσαν  καιρό τα ίχνη της, αφού σε απόρρητη έκθεση της ΕΥΠ αναφερόταν ως μια εκ των υπόπτων για συμμετοχή σε οργανώσεις αντάρτικου πόλης. Η Αγγελικη ειχε νεα πλαστη ταυτοτητα με στοιχεια Ευη Στατιδη.

Η Σπυροπούλου είχε ταυτοποιηθεί στις αρχές του Ιανουαρίου ως συνεργός του Ξηρού και των μελών της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» που βρίσκονται στη φυλακή. Από τότε καταζητείτο, με την αντιτρομοκρατική Υπηρεσία να φτάνει στα ίχνη της το πρωί της Δευτέρας 2/3/2015.

Να σημειωθεί πως η σύλληψη αυτή έρχεται μια μόλις ημέρα μετά τη σύλληψη μιας γυναίκας 36 ετών  η οποία φέρεται να έχει περιφερειακό ρόλο στο σχέδιο απόδρασης των «Πυρήνων της Φωτιάς» από τις φυλακές Κορυδαλλού. Μαζί με την Αγγελική συνελήφθη και η μητέρα του καταδικασθέντος η οποία είναι 60 ετών με την κατηγορία της «υπόθαλψης εγκληματία», όπως επίσης η σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου (26 ετών), μικρού αδελφού Χρήστου και επίσης έγκλειστου για συμμετοχή στους Πυρήνες.

Πηγή:
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog