Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Τατούλης: Αναλαμβάνω την ευθύνη για τα απορρίμματα της Τρίπολης μετά από αδυναμία του Δήμου

Άμεσα μαζεύουμε τα σκουπίδια, 
30/3 επιλογή αναδόχου όλων των ΧΑΔΑ


Σε ανακοινώσεις προέβη σήμερα Δευτέρα 2/3 ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης, μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και την πορεία που πραγματοποίησαν οι δημότες, οι γονείς και οι μαθητές στο Δημαρχείο Τρίπολης και εν συνεχεία προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Λίγη ώρα αργότερα, και ενώ ακούγονταν φήμες περί πρότασης για τη μόνιμη επίλυση του προβλήματος από την Περιφέρεια, ο κ. Π. Τατούλης προέβη σε ανακοινώσεις στα ΜΜΕ, προκειμένου να ανακοινώσει τις πρωτοβουλίες, που έχει λάβει ο ίδιος και οι συνεργάτες του, όπως είπε, ως προς το ζήτημα των απορριμμάτων.

«Το θέμα αυτό της διαχείρισης και απομάκρυνσης, είναι θέμα του δήμου και της δημοτικής αρχής. Οι πολίτες πληρώνουν τέλη στη δημοτική αρχή. Την Παρασκευή με αυτοψία διαπιστώθηκε από την περιφέρειά μας ότι δημιουργείται πρόβλημα για τη δημόσια υγεία. Ζήτησα άμεσα η δημοτική αρχή να απομακρύνει τα σκουπίδια από την πόλη. Αν δεν μπορούσε να το κάνει, είπα ότι εγώ θα αναλάβω». 

«Έχω στα χέρια μου την επιστολή του δημάρχου ότι υπάρχει αδυναμία και ζητάει τη βοήθεια τη δική μας προκειμένου να απομακρυνθούν τα σκουπίδια. Από την Παρασκευή εγώ και οι συνεργάτες μου κάναμε όλες τις ενέργειες, προκειμένου να προχωρήσουμε στην απομάκρυνση των αστικών στερεών αποβλήτων από την πόλη μας. Μετά την ανακοίνωση, είμαστε έτοιμοι προκειμένου να προχωρήσουμε γρήγορα. ήδη η εντολή που δόθηκε ήταν από σήμερα να συσκευάζουν τα απόβλητα που είναι σκορπισμένα, για να μεταφερθούν σε χώρους για να γίνει νοικοκυρεμένη η απομάκρυνση σε νόμιμο αδειοδοτημένο χώρο εκτός της περιοχής μας».

«Έχουμε καταλήξει σε προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο, προκειμένου να υλοποιηθεί αυτή η πρωτοβουλία».Αν και ο ΦΟΔΣΑ δεν συμμετέχει στην προγραμματική σύμβαση, αλλά είμαστε στη διαδικασία υλοποίησης του σχεδίου. «Να μαζεύονται τα σκουπίδια, από αύριο θα αρχίσουν να τοποθετούνται σε περίπου 30 σημεία για να γίνει η μεταφορά τους στον αδειοδοτημένο χώρο για να γίνει η διαχείρισή τους» 

Νωρίτερα, η αντιπεριφερειάρχης κυρία Ντίνα Νικολάκου είχε μιλήσει στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Περιφέρεια έχει τη λύση για τα απορρίμματα, και μάλιστα δίχως να πρέπει να ανοίξει κάποιος από τους προς αποκατάσταση ΧΑΔΑ.
Μεταξύ άλλων ο κ. Τατούλης είπε:
Ακολούθως, ο κ Τατούλης κάλεσε τη δημοτική αρχή, με σύνεση και ηρεμία, να αναλάβει την ευθύνη, αλλά και επιτέθηκε στην προηγούμενη δημοτική αρχή, για την οποία είναι ντροπή, όπως είπε, να συμμετέχει στις πορείες για τα απορρίμματα, καθώς φέρει ακέραια την ευθύνη για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο δήμος.

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε: «Τους καλώ με σωφροσύνη αλλά και με τους κινδύνους που συνεπάγεται η μη λήψη αποφάσεων, να αναλάβουν την ευθύνη. Είχαμε διαβεβαιώσει ότι θα ήμασταν στη διάθεσή τους. Τώρα που εγγράφως ζητήθηκε η συνδρομή μας, με αποφασιστικότητα θα δώσουμε τη λύση. Βλέπω ότι σε αυτές τις λαϊκές, θα έλεγα, αντιδράσεις, συμμετέχουν και πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της πρώην δημοτικής αρχής. Θα ήθελα να πω ντροπή, ότι θα έπρεπε να σκέφτονται με σοβαρότητα, δεν είχαν ποτέ ενδιαφέρον να λύσουν το πρόβλημα. Άφησαν στους δήμους και στην Περιφέρεια έναν επιφανειακό, παράνομο ΧΑΔΑ με σωρεία αστικών αποβλήτων, βόμβα για το περιβάλλον. Ιδιαιτέρως για το Πλάτωμα, εγκρίθηκε από την ΕΕ το σχέδιο για τη μελέτη και αποκατάσταση του Πλατώματος που αποτελεί τη μεγάλη ντροπή για εκείνους που ενώ είχαν την ευθύνη, δεν διαχειρίστηκαν τα μεγάλα προβλήματα. Η Περιφέρεια είναι εδώ και δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ για να λύσει προβλήματα που έχουν δημιουργήσει άλλοι που κάνουν και τους τιμητές». 

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα του περιφερειακού σχεδιασμού για την άμεση απομάκρυνση των απορριμμάτων από τους δρόμους: «Από αύριο το πρωί, ο δήμος αλλά και η αποκεντρωμένη διοίκηση, και η δική μας υπηρεσία, θα συγκεντρώσουν νοικοκυρεμένα τους σάκους και από την Πέμπτη και μετά, θα αρχίσει η μεταφορά σε νόμιμο αδειοδοτημένο χώρο. Πρόκειται περίπου για 3.500 τόνους απορριμμάτων».

Προς το τέλος της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Τατούλης απευθύνθηκε προς τους πολίτες, ψέγοντάς τους για το γεγονός ότι δεν κάνουν διαλογή στην πηγή.
«Δεν είδα πουθενά, μα πουθενά, κανένας μα κανένας να λειτουργεί στη βάση της κοινής λογικής. Οι πολίτες θα πρέπει να καταλάβουν ότι οφείλουν να μπουν στη λογική της διαλογής των σκουπιδιών τους προτού τα βγάλουν από το σπίτι τους. Η ανακύκλωση ουσιαστικά δημιουργεί οικονομία στην οικογένεια, μειώνει τα δημοτικά τέλη. Η δική τους ευθύνη είναι να διαλέγουν και να προεπιλέγουν ποια από τα σκουπίδια τους είναι χρήσιμα».

Πηγή:
arcadiaportal.gr 

1 σχόλιο:

  1. Και ποιος ειναι ο νομιμος αδειοδοτημενος χωρος που βρηκε ο κ. Τατουλης, τον οποιο δε μπορεσε να βρει ο κ. Παυλης; γιατι δεν του τον υπεδειξε να τα μεταφερει ο δημος, αντι να το αναλαβει η περιφερεια; και, εν τελει, γιατι δεν αναφερει ποιος ειναι αυτος ο χωρος; ποθεν πανε τα σκουπιδια ρε παιδια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog