Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015

Διαδραστική έκθεση στο Σύνταγμα για το διαστημικές δραστηριότητες


Η πλατεία Συντάγματος θα φιλοξενήσει την 24η στάση της περιοδεύουσας έκθεσης της Ε.Ε. για το διάστημα. Η έκθεση θα λειτουργήσει από το Σάββατο 28 Μαρτίου έως τη Κυριακή 5 Απριλίου και σκοπό έχει να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο οι διαστημικές δραστηριότητες και εφαρμογές έχουν άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών.  

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν, να περιεργαστούν ή να αγγίξουν πάνω από 30.000 εφαρμογές που βασίζονται σε διαστημικές τεχνολογίες και μπορούν να συμβάλουν στη βελτιστοποίηση των μεταφορών, στην αύξηση της αποδοτικότητας στη γεωργία και την αλιεία, στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βελτίωση της ασφάλειας.

Η Ευρωπαία Επίτροπος για την εσωτερική αγορά, τη βιομηχανία, την επιχειρηματικότητα και τις ΜΜΕ κα Elżbieta Bieńkowska, δήλωσε:
«Οι επενδύσεις της ΕΕ στο διάστημα είναι καίριας σημασίας για την παροχή υπηρεσιών που είναι απαραίτητες για τη σύγχρονη ζωή μας. Η έκθεση αυτή αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για τους επισκέπτες στην Ελλάδα να εξετάσουν το ευρύ φάσμα εφαρμογών που διατίθενται πλέον χάρη στα προγράμματα δορυφορικής πλοήγησης και γεωσκόπησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.»   

Η είσοδος στην ευρωπαϊκή έκθεση διαστήματος είναι ελεύθερη για το κοινό και όλο το ενημερωτικό υλικό θα διατίθεται σε πολλές γλώσσες. Για κρατήσεις εδώ


lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog