Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

«Πελοπόννησος Πρώτα» και «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία» : Όταν ένα σύστημα καταρρέει γίνεται αυταρχικότερο

Κοινή Δήλωση των παρατάξεων «Πελοπόννησος Πρώτα» και «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία»


Όταν ένα σύστημα καταρρέει 
γίνεται αυταρχικότερο


Μια πρωτόγνωρη διαδικασία ευτελισμού της δημοκρατικής του λειτουργίας έζησε χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

O Περιφερειάρχης κ. Τατούλης μπροστά στα εντεινόμενα αδιέξοδά του αποκαλύπτει πλέον χωρίς προσωπίδες το βαθύτατα πολιτικάντικο αναχρονισμό του, την προσχηματική και χρησιμοθηρική δημοκρατία του, την αφοσίωση του στην πολιτική του επιβίωση και «αειφορία» σε συνθήκες παραμυθικής Πελοποννήσου για τους πολίτες της.

Χωρίς αιδώ, μέσα στην πολιορκημένη από τα σκουπίδια της πολιτικής του ανευθυνότητας Τρίπολη, είχε την εμμονή με κάθε τρόπο και με τη συνδρομή της Ελληνικής Αυγής, να εκλέξει τον Συμπαραστάτη του Πελοποννήσιου Πολίτη.

Με μεθοδεύσεις του τύπου αλλαγή αρχικά της σειράς συζήτησης των θεμάτων, επιθέσεις αναίτια και τυφλά κατά πάντων και «στημένη» ενημέρωση για τις κάμερες από την κα Νικολάκου για τα απορρίμματα στην Τρίπολη, δυναμίτισαν τη λειτουργία του ΠΣ.

Το αποκορύφωμα ήταν ότι, ενώ είχαν ξεκινήσει οι τοποθετήσεις για το σοβαρό θέμα της μεγάλης τουριστικής μονάδας στην Κορινθία, ο Περιφερειάρχης παρενέβη ξαφνικά στη συζήτηση, ζήτησε επιτακτικά τη διακοπή του θέματος και απαίτησε, «μετρώντας τα κoυκιά του», την εκλογή του Συμπαραστάτη του Πολίτη.

Η αντιπολίτευση σύσσωμη, πλην της Ελληνικής Αυγής, αντέδρασε στην πραξικοπηματική παρέμβαση του κ. Τατούλη και τη μηχανιστική του αντίληψη για το Περιφερειακό Συμβούλιο και αποχώρησε.

Ο κ. Τατούλης ολισθαίνοντας σε εμμονές και αυταρχισμούς δεν μπορεί να κρύψει πλέον την έκδηλη αδυναμία του πίσω από τη συνήθη επίκληση της πλειοψηφίας του.

Είμαστε εδώ για να μην κάνουνε την Πελοπόννησο συντρίμμια, όπως έκαναν τα κόμματά τους την Ελλάδα.
Μέσα από την αποσύνθεση των σκουπιδιών έρχεται η ανασύνθεση της κοινωνίας που φοβούνται….

Για την ιστορία 

Όλα αυτά έγιναν χωρίς τελικά επιτυχία, μιας και δεν εξελέγη για Συμπαραστάτης του Πολίτη, ο εκλεκτός της Ελληνικής Αυγής και ο εξ Αθηνών «ημέτερος». Με τη στάση τους για άλλη μια φορά δεν δέχτηκαν την υποψηφιότητα του  Πρόεδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Τριπόλεως, τον οποίο μεταξύ άλλων  πρότειναν και οι Πρόεδροι όλων των Δικηγορικών Συλλόγων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με κοινή τους ανακοίνωση.

Ψεύδεται ο Περιφερειάρχης, όταν επικαλείται ότι η αποχώρηση της αντιπολίτευσης έγινε επειδή δεν ήθελαν να συζητηθεί το θέμα του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος, αφού ομόφωνα προ ημερησίας είχε συμφωνηθεί η ένταξη και συζήτηση του θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog