Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Ιωάννης Ασημακόπουλος: Είμαστε για τα καρναβάλια;


Γράφει ο Ι.Γ. Ασημακόπουλος

Λάβρος κατά των απόντων Δημοτικών Συμβούλων από την εκδήλωση μνήμης για τους 212 εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς κατακτητές το Φλεβάρη του 1943 στις Βίγλες, ήταν ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Με τον ίδιο τρόπο σχολίασε και την μικρή προσέλευση του κόσμου, ξεχνώντας προφανώς ότι και ο ίδιος δεν σύχναζε στην εν λόγω τελετή στο παρελθόν, ως απλός πολίτης.

Υπογράμμισε ακόμα ο κ. Δήμαρχος ότι ήταν λάθος που  συνέπεσε το μνημόσυνο την ίδια μέρα με το καρναβάλι της Μεγαλόπολης κι έκλεισε το λογύδριο του με τη φράση «είμαστε για τα καρναβάλια».
Το ότι ο εντεταλμένος αιρετός-τελετάρχης, στην ίδια συνεδρίαση και για την ίδια διοργάνωση τα είδε όλα άψογα, δεν θα το σχολιάσουμε, αφήνοντάς το στην κρίση του καθενός.

Γεγονός λοιπόν είναι πως η όλη διοργάνωση του μνημόσυνου των 212 στις Βίγλες κατέληξε σε φιάσκο. Ήταν μια «καραμπινάτη» αποτυχία, που εξέθεσε τη Μεγαλόπολη στο Πανελλήνιο για άλλη μια φορά, αρχής γενομένης από το «Κράξιμο» του Μητροπολίτη προς την Πρόεδρο της Βουλής και τον Υφυπουργού Άμυνας, για την ολιγόλεπτη καθυστέρηση τους. Δεν θα σχολιάσω το Μητροπολίτη. Είναι γνωστή πλέον η στάση του σε ότι δεν του αρέσει και είναι δικαίωμα του να συμπεριφέρεται όπως θέλει. Όμως εδώ το πράγμα παίρνει ευρύτερες διαστάσεις.

Δεν θα πω τι θα μπορούσε να έχει γίνει ώστε να έχει προβλεφθεί και μια πιθανότητα καθυστέρησης και να έχει αποφευχθεί το επεισόδιο. Είναι καθαρά οργανωτικό ζήτημα και αφορά το πόσο σοβαρά παίρνει η Δημοτική Αρχή το ρόλο της. Αλλά ακόμα και την τελευταία στιγμή, η κατάσταση θα μπορούσε να σωθεί.  Ενώ όλα εξελίσσονταν άσχημα, ο κ Δήμαρχος, αντί να μείνει αδρανής θα μπορούσε να παρέμβει να κατευνάσει τα πνεύματα.  Όμως δεν το έκανε, με αποτέλεσμα την αποχώρηση της κ. Προέδρου και του κ. Υφυπουργού.  Έχει σημασία να πούμε ότι την επομένη ο κ Δήμαρχος δήλωσε σε κάποιο ΜΜΕ ότι οι σχέσεις του με το Μητροπολίτη είναι άριστες και ότι συνεργάζεται μαζί του πολύ καλά…

Οι παρατυπίες και οι παραλείψεις, που φανερώνουν ότι όλα σχεδιάστηκαν πρόχειρα και στο πόδι από τη Δημοτική Αρχή Μεγαλόπολης δεν σταματούν εδώ. Συνεχίστηκαν στον τόπο της θυσίας. Ξεχάστηκε (;) και δεν δόθηκε χρόνος  στον κ. Περιφερειάρχη να χαιρετίσει την εκδήλωση,  πράγμα που προκάλεσε οργισμένη δημόσια ανακοίνωση του κ. Τατούλη. Αξίζει να σημειώσουμε, πως την ίδια στιγμή που ξεχάστηκε ο κ. Τατούλης, δινόταν βήμα και λόγος σε άτομα που δεν εκπροσωπούσαν (!!!) κανένα θεσμό.

Κλείνοντας θα πρέπει να πούμε ότι η επιλογή της Προέδρου της Βουλής κας Κωνσταντοπούλου ήταν προφανής. Ήθελε με τον πιο επίσημο τρόπο και τον πιο δυνατό συμβολισμό, από τον τόπο εκτέλεσης των 212 πατριωτών από Γερμανούς κατακτητές, να προβεί στην ανακοίνωση διεκδίκησης των Γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων, του κατοχικού δανείου και την επιστροφή των χιλιάδων κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών. Η ευκαιρία όμως να ακουστεί η Μεγαλόπολη στο Πανελλήνιο για κάτι θετικό χάθηκε για άλλη μια φορά. Από την ίδια στιγμή τοπικά και  πανελλαδικά ΜΜΕ «παιάνιζαν» το «κράξιμο» του Μητροπολίτη.

Τελικά «Είμαστε για τα καρναβάλια» ή είμαστε άξιοι της τύχης μας;

2 σχόλια:

  1. Το θέμα με την εκδήλωση στις Βίγλες είναι πιό περίπλοκο από ότι δείχνει επιφανειακά.
    Καταρχήν η οργάνωση της όλης εκδήλωσης ήταν για γέλια...
    Οι υπεύθυνοι δεν ήξεραν καν την ιεραρχία αλλά και ποιοι θα έπρεπε να μιλήσουν στην εκδήλωση με αποτέλεσμα να ξεχάσουν τον περιφερειάρχη.
    Απότέλεσμα ήταν η δικαιολογημένη οργή του κου Τατούλη και πολλές άσχημες κριτικές για την πόλη.
    Επειδή παρεβρίσκομαι ανελειπώς τα τελευταία χρόνια στη συγκεκριμένη εκδήλωση η διαφορά των προηγούμενων εκδηλώσεων με τη φετινή είναι χαοτική.... χωρίς αυτή μου η πρόταση να χαρακτηρισθεί από διαφόρους σαν έπαινος στον Μπούρα και μομφή προς τον Παπαδόπουλο.
    Αλλωστε κ ο ίδιος ο νυν Δήμαρχος χαρακτήρισε την εκδήλωση και σαφώς και τους άμεσους συνεργάτες του ''για τα καρναβάλια''....και πολύ σωστά έπραξε κατ εμέ.
    Τώρα για τον υπεύθυνο της εκδήλωσης που όλα τα είδε τέλεια ας κάνει τον κόπο να δει την περσινή εκδήλωση και θα καταλάβει.
    Αυτή του η δήλωση όμως αποδυκνείει και κάτι ακόμα....ότι η όλη τελετή σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε κυριολεκτικά στο γόνατο και με μία νοοτροπία ''ωχ ρε αδερφέ...δε βαριέσαι μια χαρά ήταν όλα''!!
    Υπήρχαν όμως και απουσίες χτυπητές από πρωτοκλασσάτους δημοτικούς παράγοντες που ήρθαν για να συμπληρώσουν ιδανικά το φιάσκο που στήθηκε πριν μία βδομάδα στις Βίγλες..
    Και αν για το Δήμαρχο υπάρχει και μία δικαιολογία για την απειρία της πρώτης φοράς για τους ''έμπειρους'' πολιτικούς άντρες του τόπου δεν χωρά καμιά μα καμιά δικαιολογια.
    Η απουσία τους φανερώνει με τον πιο πειστικό τρόπο τις μικροκομματικές σκοπιμότητες και την υπονόμευση μίας τελετής όπου φέτος παρεβρέθηκαν άτομα από αντιθετη παράταξη απο αυτή που υπηρετούσαν τόσα χρόνια.
    Οπως καμιά δικαιολογία δε χωρά και για τους συνεργάτες του Δημάρχου που τα έκαναν θάλασσα και στη εκκλησία και στις Βίγλες.
    Αν όλα αυτά που έγραψα σας φαίνονται σκληρή κριτική δεν έχετε παρά να ακούσετε τι είπε ο Δήμαρχος στο πρόσφατο ΔΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ κατέθεσε και η "κουτσή Μαρία" στεφάνι... Εκτός από τον Περιφερειάρχη ξέχασαν.. ή μάλλον δεν είδαν και τον Αντιπεριφερειάρχη, που χρόνια τώρα καταθέτει στεφάνι.. Οργάνωση της πλάκας ...φιέστα κομματική έγινε η εκδήλωση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog